Śmietnisko > Flamewar
C0ven Starcił Tytany
Alice9:
--- Cytat: WhiteCat w Marzec 30, 2013, 13:54:24 ---Zmieńmy nazwę tematu na "Trudne sprawy" albo coś w stylu "Co zrobić żeby jednak odebrali c0venowi te tytany". Bardziej trafne i przynajmniej osobniki pokroju Kell'a będą miały pole do popisu.
To naprawdę smutne, że osoby (oczywiście głównie polacy) niebędące nigdy w tym aliansie, które coś gdzieś tam słyszały mówią najgłośniej i
--- Koniec cytatu ---
CCP nie odbierze wam tytanów cokolwiek by z tej sprawy nie wynikło bo jeszcze bardziej by to ich pogrążyło więc nie musisz się rozpaczliwie bronić.
Cytat: VonBeerpuszken w Dzisiaj o 14:47:08
właścieiela który defacto nie istnieje bo konto jest wspólne?
Wlasciciel istnieje, jest nim Xeovar Stoner.
no a teraz wszyscy podatnicy C0venu którzy płaciliście całe lata na to - macie czarno na białym jak zostaliście beszczelnie zerżnięci ;D
VonBeerpuszken:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 30, 2013, 15:04:43 ---No wlasnie nie wiadomo, wiec CCP mialo do wyboru, zalozyc, ze zrobil to ktos z zewnatrz, albo autoryzowany uzytkownik. Zalozylo, ze zrobil to ktos z zewnatrz, bo IP bylo zupelnie nowe, logowanie mialo na celu niekorzystne rozporzadzenie stanem posiadania konta na korzysc innych kont, a wlasciciel zglosil ze nie wie kto to. Rozumiesz?Wlasciciel istnieje, jest nim Xeovar Stoner.
Widzisz, wlasnie sam wytlumaczyles sobie ta roznice. Jest dokladnie tak, jak napisales. Przekazanie dostepu do swojego konta innemu graczowi nie dzieje sie w obrebie srodowiska gry, i jako takie jest teoretycznie zakazane - kazde konto ma tylko jednego wlasciciela, i logowanie kogos innego jest uznawane za "nieautoryzowane". Dopoki "wlasciciel" konta (czyli osoba podajaca e-mail przy zakladaniu konta) nie zglosi nieautoryzowanych dzialan na koncie, CCP przymyka oko. Jezeli nagle zdarzy sie sytuacja, ze "wlasciciel" straci kontrole nad swoim konterm, i zawiadomi CCP, to wtedy ono niechetnie reaguje, walac banhammerem po glowie obie strony, bo i udostepnianie swojego konta, i logowanie sie na cudze lamie EULA. W tym przypadku mocniej walnelo zlodzieja, bo uznalo go za osobe "z zewnatrz", wlasnie przez to ze zmienila IP. Ciesze sie, ze w koncu to zrozumiales.
--- Koniec cytatu ---
Czyli jednm słowem, mógł to zrobić każdy z waszych dyrektorów, ale CCP żeby się za bardzo nie napracować założyło sobie prostrze rozwiązanie i poszło Wam na rękę zakładając że to był włam.... mimo że jako takiego wogóle mogło nie być. Mało tego, mimo że każdego by czekal za to ban, Wy takowego nie zaliczyliście. Te śmieszne ostrzeżenie nie może być nazywane karą... bo pewnie bardzo wam sie przykro zrobiło jak CCP pomachało na was paluszkiem.
Nie dziw sie że wielu ta sprawa bulwersuje, bo mimo że tak na prawdę sami jesteście sobie winni łamiąc EULA i radośnie dając hasła komu popadnie, w żaden sposób nie ponieśłiście konsekwencji.
Mogę iść o zakład, że gdyby to trafiło mnie czy innego pojedyńczego gracza, nikt nie zawracałby se dupy dochodzeniem, tylko bym zaliczył bana z informacją że to ja złamałem EULA i jak chcę odzyskać majątek to mam to zrobić na własną rękę.
A CCP powinno jednak założyć że jeśli to było konto współdzielone, to zrobił to ktoś wewnątrz... co z tego że IP inne? Jak już wspominałem wcześniej, IP może być inne co logowanie i żaden to dowód.
Zresztą to nie IP ukradło tylko człowiek, gracz, który może nawet w tej chwili bardzo głośno krzyczeć tu na forum że to był włam i już.
Jan Morgenstern:
Sa Polacy i Polaczki. Polacy sa normalni i jest ich na szczescie wiecej , Polaczkom zal dupe sciska...
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Jan Morgenstern w Marzec 30, 2013, 15:36:47 ---Sa Polacy i Polaczki. Polacy sa normalni i jest ich na szczescie wiecej , Polaczkom zal dupe sciska...
--- Koniec cytatu ---
Normalny Polak nie włazi w dupę innemu Polaki tylko dlatego że jest Polakiem. Jak Polak złamal przepisy to wina Polaka a nie wymiaru sprawiedliwości, bo ten śmiał go drapnąć.
Własnie takie myślenie to polactwo, owczym pedem za rodakiem, nieważne co on sobą reprezentuje.
mkx:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 30, 2013, 15:29:07 ---A CCP powinno jednak założyć że jeśli to było konto współdzielone, to zrobił to ktoś wewnątrz... co z tego że IP inne? Jak już wspominałem wcześniej, IP może być inne co logowanie i żaden to dowód.
Zresztą to nie IP ukradło tylko człowiek, gracz, który może nawet w tej chwili bardzo głośno krzyczeć tu na forum że to był włam i już.
--- Koniec cytatu ---
glupie to ccp jest cnie ? na dodatek nie wiedza ze Ip nie kradnie a czlowiek i to napewno byl z wewnatrz bo Twoje fbi o tym donioslo, bede głosowal abys stal sie pelnoprawnym czlonkiem ccp i zrobisz im tam rewolte masz moj glos :) .
ps co reprezentujesz rychu spiewal " reprezentuje biede hip hop "
musimy Ci jakies haslo i kampanie zrobic :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej