To w końcu jakie straty, ile tych tytków - Cat powiedział, że 4 ale jako mi sie to nie przelicza na 600B ;/
Jest mało prawdopodobne (oczywiście możliwe, ale ..), że ktoś akurat zhackował akurat te konkretne konta, podejrzewam jednak, że ta osoba znała te konta dobrze i ciężko będzie z tego coś uzyskać, jeżeli na te konta logowała się wcześniej więcej niż jedna osoba CCP raczej nic z tym nei zrobi, bo pewnie uzna to jako account sharing i po prostu zła osoba miała dostęp.
To nie tak,
na szczęście, np. pare postów wyżej Pawulonek napisał że chodzą plotki iż okradłem OB na większą kwotę niż tutaj rozmawiamy, co oczywiście niema nic z prawdą wspólnego bo jako dyrektor od logistyki sam wiele razy dokładałem np. do korpowych zakupów, ze zwykłego lenistwa (zmiana zalogowanego konta które akurat ma dostęp tam gdzie trzeba), i ja zwrócę się do CCP o to aby ustalili kto oczernia moje imie, bo nic nie ukradłem i jestem ich klientem, a muszą, bo sami obiecują to w EULA. Ale jak dorwę IRL takiego typa to to nie będzie miało nic z EVE wspólnego, poprostu mu naklepię.
Wracając do tematu, account sharing, jest niezgodne z EULA i tu musisz właścicielowi udowodnić że "podzielił" się dostępem do konta, aby CCP nic nie robiło, a mimo to chyba właściciel ma pierwszeństwo do "dóbr", nie wiem, nie wnikałem aż tak, mi jak walneli konto (lata temu) napisałem że było tak że dałem komuś konto do sprawdzenia sobie jak się gra, typek sobie zmienił email i hasło a konto itak do mnie wróciło, oczywiście ja tam gówno miałem a nie tytany, więc CCP nie wnikało co z konta znikło.