Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

c0ven stracil tytany

<< < (135/138) > >>

Zgudi:

--- Cytuj ---To może jest pomysł na który CCP chciało by się zgodzić. Mam na myśli legalizację korpowych/aliansowych kont o 30% droższych w utrzymaniu niż zwykłe i opłacanych tylko plexami ingame. Wtedy plex doładowywał by czas gry nie na 30 dni, ale np na 20 dni. A CCP było by zadowolone i chytrze zacierało łapki że mają dodatkową kasę.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 29, 2013, 12:35:35 ---Z zastrzeżeniem, że w przypadku gdy jeden ze wspólników opitoli co na nich jest, CCP za to nie odpowiada.

--- Koniec cytatu ---

Mam lepszy pomysł. Share konto droższe o 30% mogło by być przypisywane (przez CEO lub dyrka z uprawnieniami) do max 20 kont zwykłych. I logowanie na share konto było by tylko możliwe, jeśli dana osoba zaloguje się do gry najpierw na swoje konto prywatne, a potem na konto share.

Natomiast jak by ktoś obcy miał hasło to nie mógłby się zalogować bo dostałby komunikat "Najpierw zaloguj się na swoje konto aby potwierdzić dostęp do share konta".

W efekcie dostęp osoby niepowołanej do share konta stał by się niemożliwy lub trudny. Bo złodziej musiał by ukraść hasło na konto prywatne(z dostępem do konta share) i jeszcze hasło na konto share i logować się na oba na raz aby móc działać.

VonBeerpuszken:
A ja tam wciąż jestem za tym żeby nie było żadnych zmian w tym temacie, nagła legalizacja mogła by doprowadzić do tego co się dzieje w amerykańskich sądach - przez tzw precedensy dochodzi do absurdów sądowych lepszych niż filmy Monty Pythona.

Dux:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 29, 2013, 13:01:02 ---Owszem, nie czaję...jednego... konta "korpowe" to konta innych graczy?
--- Koniec cytatu ---

Nie

--- Cytuj ---Jaki gracz jest ich właścicielem?
--- Koniec cytatu ---

Żaden

--- Cytuj ---Czy ktoś może pokazać kto jest właścicielem "okradzionych" kont?
--- Koniec cytatu ---

CCP

--- Cytuj ---Kto wedle "prawodastwa" made in CCP został tak na prawdę okradziony?
--- Koniec cytatu ---

CCP, tudzież nikt, skoro "dobra" zostały przeniesione na inne konta, również bedące własnością CCP

--- Cytuj ---Czy kasa pochodząca z przestępstwa, gdy zostanie ukradziona, jest zwracana ?

--- Koniec cytatu ---

Zasadniczo tak.

SokoleOko:
Szczerze mówiąc, sharing account bardziej pomaga małym aliansom niż dużym. W dużym zawsze znajdzie się ktoś z tytkiem do bridge, czy zbierze się blob ad hoc.

W małym aliansie to czy właściciel danego supera jest online czy nie, może mieć wpływ na rozgrywkę na cały wieczór.

Dodatkowo, wielkie aliansy produkują supery same, więc ich członkowie mogą liczyć na bro-price = łatwiej mieć prywatnego supera, już nawet nie wspominając o bezpiecznym parkowaniu. W małym aliansie jeśli ktoś ma supera, raczej doszedł do niego prywatnie - co jest o wiele trudniejsze.

W sytuacji, w której istniałaby "konta aliansowe', nawet mała grupka mogłaby uzbierać sobie na tytka i go mieć na pstryknięcie palcami.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Dux w Marzec 29, 2013, 13:16:25 ---Nie

Żaden

CCP

CCP, tudzież nikt, skoro "dobra" zostały przeniesione na inne konta, również bedące własnością CCP

Zasadniczo tak.

--- Koniec cytatu ---

Czyli to -

--- Cytat: Dux w Marzec 29, 2013, 12:54:27 ---... również używał kont innych graczy, mając dostęp do ich loginów i haseł?

--- Koniec cytatu ---
jednak nie nastąpiło, przecież według Ciebie konta nie są graczy tylko CCP
I chcesz mi powiedzieć że handlarz narkotyów, zostanie okradziony, zgłosi prokuraturze że kasa z narkotyków została właśnie skradziona, złodziej zostanie złapany i ta kasa wróci do handlarza?

Edyta: jeśli jest tak że:
"CCP, tudzież nikt, skoro "dobra" zostały przeniesione na inne konta, również bedące własnością CCP"
W żadnym przypadku nie można mówić o jakiejkolwiek kradzieży, wszystko odbywa się w obrebie własności CCP

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej