Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
c0ven stracil tytany
Xeovar:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 29, 2013, 10:46:15 ---Z uporem maniaka zapytam n-ty raz:
jak ta sytuacja, a przede wszystkim zwrot tytanow ma sie do promowania przez samo CCP EVE gry w której można wszystko, np. kradzieży, niszczenia od wewnątrz korporacji i aliansów?
Sami przyznali że nie było włamu, a strata majątku była z Waszej winy, w dodatku w wyniku działania nielegalnego, czyli współdzielenia kont.
--- Koniec cytatu ---
Pytaj się ccp. Ja się nie będę kłócił z nimi że szkoda że oddali nam sprzęt....
Osobiście przychylam się do opinii że są to sprawy trudne - jak kradziez jest calkiem ingame (twoj char dostal prawa do walleta i go ogolił) to żaden problem. Tutaj mamy do czynienia z metagamingiem, tym co się dzieje poza grą, i wydaje mi się że to była kwestia złotego środka - z jednej strony kradziez to w eve problem okradzionego, z drugiej acc sharing jest zakazany w eula, z 3ciej strony wszyscy sharują konta na różne sposoby i praktycznie nie da się utrzymać małych-średnich organizacji bez takich kont - więc zrobili co mogli abyśmy nie stracili wszystkiego, a równocześnie poczuli ból straty...
Pol Kent:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 29, 2013, 10:46:15 ---Z uporem maniaka zapytam n-ty raz:
jak ta sytuacja, a przede wszystkim zwrot tytanow ma sie do promowania przez samo CCP EVE gry w której można wszystko, np. kradzieży, niszczenia od wewnątrz korporacji i aliansów?
--- Koniec cytatu ---
Ale to wszystko o czym piszesz może być według CCP realizowane bez dzielenia się kontami. Wchodzisz do ally, robisz karierę, zostajesz skarbnikiem/dyr/głównym logistykiem/etc. obrabiasz ally z kasy/stuffu i w nogi.
A tu było....co było.
Dzięki Xeovar za odpowiedź.
BTW trochę dziwny dla mnie jest ten punkt:
4. 4ty tytan (erebus) został sprzedany za 100b isk komuś kto kupił go nie wiedząc że jest kradziony. Nie może zostać oddany, ale kasa owszem.
wydawało by się że nic prostszego. Ten kto kupił tytka dostaje kasę z powrotem - niech sobie kupi nowego. Wy dostajecie tytka z powrotem i po sprawie.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Xeovar w Marzec 29, 2013, 10:59:43 ---Pytaj się ccp. Ja się nie będę kłócił z nimi że szkoda że oddali nam sprzęt....
Osobiście przychylam się do opinii że są to sprawy trudne - jak kradziez jest calkiem ingame (twoj char dostal prawa do walleta i go ogolił) to żaden problem. Tutaj mamy do czynienia z metagamingiem, tym co się dzieje poza grą, i wydaje mi się że to była kwestia złotego środka - z jednej strony kradziez to w eve problem okradzionego, z drugiej acc sharing jest zakazany w eula, z 3ciej strony wszyscy sharują konta na różne sposoby i praktycznie nie da się utrzymać małych-średnich organizacji bez takich kont - więc zrobili co mogli abyśmy nie stracili wszystkiego, a równocześnie poczuli ból straty...
--- Koniec cytatu ---
Nie mówię że szkoda, tylko przez to wydarzenie robi sie sprawa niejasna, co wolno a czego nie.
No i czym sie rózni opylenie kasy korpowej przez kogoś kto otrzymał dostęp do walleta od opylenia tytków do ktorych ktoś też dostał dostęp?
--- Cytat: Navigo w Marzec 29, 2013, 10:53:29 ---Bo IMO można kraść i niszczyć od wewnątrz korporacje i alianse, dopóki się to robi na swoim koncie/charze a nie zajumanym od kogoś (czy to przez hackowanie czy przez zdobycie od tej osoby hasla)
--- Koniec cytatu ---
Jakim zajumanym? Tosz Xeowar napisał wyraźnie, że to osoby które DOSTAŁY hasła....
Ja tu widzę typową mentalność Kalego.
Gdy Goonswarm rozpadł się po opierdoleniu całej kasy i chyba kapitali, to była świetna robota szpiegowska... jak Coven padł ofiarą podobnego działania to jest kradzież która powinna być zwrócona, mało tego, o prokurature prawie sie oparło.
Albo pewne zasady są, albo ich nie ma.
Nie winie COVENU za to, ale CCP, teraz już nie wiadomo kiedy coś jest legalne lub nielegalne. Dokładnie jak w naszej skarbówce, legalne jest to, co w danej chwili jakiś urzędas ustali.
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 29, 2013, 10:55:07 ---
No, ale żeby było choć trochę treści merytorycznej. Sandbox dotyczy charów. Tytki zawinęła osoba realna. c0ven dostał po łapach.
--- Koniec cytatu ---
Hehe, dobre, a za charem kto stoi? Osoba nierealna? Mam rozumieć że to osoba realna weszła bez udziału chara do gry i na plecach wyniosła te tytki?
Proszę ja cię....
Zgudi:
Ja dalej obstaję za zalegalizowaniem i uregulowaniem w EULA share kont, albo tzw. aliansowych kont.
Xeovar:
--- Cytat: Pol Kent w Marzec 29, 2013, 11:00:27 ---BTW trochę dziwny dla mnie jest ten punkt:
4. 4ty tytan (erebus) został sprzedany za 100b isk komuś kto kupił go nie wiedząc że jest kradziony. Nie może zostać oddany, ale kasa owszem.
wydawało by się że nic prostszego. Ten kto kupił tytka dostaje kasę z powrotem - niech sobie kupi nowego. Wy dostajecie tytka z powrotem i po sprawie.
--- Koniec cytatu ---
To jest wytłumaczenie którego do końca nie kupuję, wydaje mi się że to celowo było tak zrobione żebyśmy jednak coś stracili. Ewentualnie ccp ciut inaczej to potraktowało, bo o ile 3 z 4 kont (te na które tytki wróciły) były formalnie moją własnością tak 4te konto należało formalnie do innej osoby.
--- Cytat: Zgudi w Marzec 29, 2013, 11:07:00 ---Ja dalej obstaję za zalegalizowaniem i uregulowaniem w EULA share kont, albo tzw. aliansowych kont.
--- Koniec cytatu ---
Zdecydowanie popieram.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej