Śmietnisko > Off Topic
O tym, jak legalnie i zgodnie z prawem krasc
CATfrcomCheshire:
http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?aid=/20130325/region/130329706
Isengrim:
Bo to jest, lajk, zupełnie inne niż w przypadku nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym (nieelektronicznym)? Otóż mechanizm nakazów bez weryfikacji zasadności roszczenia istnieje w polskim prawie od lat, a dopiero teraz zrobiono z tego wielkie ajwaj bo jakaś "elektronika" się w to wdała.
CATfrcomCheshire:
http://firma.pb.pl/3216231,18554,e-sad-i-dluznicy-maja-szanse-odetchnac
HammerSnake:
To ja dam inny przykład jak można kogoś idealnie okraść na kasę w tym państwie prawa z życia wzięty.
Parę miesięcy temu jakaś babka zwyzywała moją mamę, że ma nie przechodzić koło jej posesji z psem(ogrodzony domek jednorodzinny), słowa przeszły do gróźb i szybko skończyło się na uwaga poszczuciu psami puszczonymi luzem! Jakaś psycholka, wszystko zostało nagrane komórką. No cóż moja mama poszła na policję, tamci wezwali tamtą babkę i chcieli jej wlepić mandat 1k, naturalnie odmówiła i sprawa poszła do sądu-póki co bez finału. Po paru dniach przyszło wezwanie na policję. Tym razem sprawę zgłosiła ta psycholka, że niby nasz pies-labrador pogryzł rok wcześniej jej wilczura. Za świadka robi jej syn i przedstawiła jakiś rachunek od weterynarza (jeszcze mi nigdy weterynarz rachunku nie dał lol, ale to pewnie nie problem wydrukować z datą wsteczną). Policjantki naturalnie mówiły, że to zemsta, ale one mają obowiązek nałożyć mandat wtf?, ale najlepiej odmówić to w sądzie padnie sprawa, no i odszkodowanie itd.. Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie z sądu rejonowego, że ma zapłacić mandat i jest winna itd. Tragedii niby nie ma bo 50zł, ale teraz ta suka będzie na drodze cywilnej domagać się odszkodowania.
Teraz trzeba będzie adwokata nająć, żeby nie przegrać odwołania lol!. Nic tylko zebrać się z kuzynostwem i pojechać do tej warszawy obić parę mord, bo tam ma to wszystko miejsce. Dziki kraj.
Colonel:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej