Śmietnisko > Off Topic

//Pokłosie// Co o tym filmie sądzicie?

<< < (16/18) > >>

hidden Q:
Janie nie zgadzam się z tobą i chuj ! Wyglada na to, że jest jeden do jednego bo Ty też nie zgadzasz się lub nie rozumiesz o co mi chodzi. Przez cała ta dyskusję część polaków przyjmuje postawę męczenników i biczuje się po plecach za zbrodnie z przeszłości. Za zbrodnie, która w europie nikogo nie powinna dziwić a w dzisiejszych czasach jest wypompowana do granic przyzwoitości i wydaje się wnosić dużo więcej złego niż dobrego. Chociażby dzieli nas polaków.

Nalegam abyś nam powiedział gdzie mieszkasz, bo te ogólniki, które stosujesz nie bardzo podpierają twój punkt widzenia. Mieszkasz w ogóle w polsce? Jeśli nie to by wiele tłumaczyło.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 12, 2013, 14:39:09 ---Zacznijmy od tego, że "zdobywanie Palestyny" zaczęło się PO Jedwabnem (tylko przykład), PO Oświęcimiu i PO Kielcach (też tylko przykład)

--- Koniec cytatu ---

oraz PO Koniuchach i Nalibokach.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tewje_Bielski

http://pl.wikipedia.org/wiki/Otriada_Bielskich

Jan Morgenstern:
Hidden ale przynajmniej dyskutujemy na jakims normalnym poziomie :D

Mieszkam w Irlandii. W Polsce tylko "bywam". Ma to swoje plusy i minusy. Nie wiem co sie na codzien w Poslce dzieje ale tez pozwala mi to patrzec na pewne rzeczy z dsystansem. Czasem wiecej widac jak ma sie pewna perspektywe. Choc na pewno ma to takze wady i nie bede tego ukrywal.

Zgadzam sie z Toba po raz kolejny, ze pewnie sie nie zrozumiemy :D Nie zgadzam sie z toba i cycki!

"Poklosie" to tylko film. Temat szkody Polsce nie zrobi, bo nie opowiada o tym, jak to ciagle mordujemy i grabimy Zydow. Jest luzno oparty na pewnych wydarzeniach, ktore mialy miejsce. To nie jest samobiczowanie sie. Film przedstawia jakas tam historie, mamy sie zastanowic nad jakimis kwestiami moralnymi. Samobiczowanie to raczej to, co nastapilo pozniej. Jesli myslisz, ze "Poklosie" zmieni cokolwiek w tym, jak nas widza na zachodzie czy gdziekolwiek to jestes w grubym bledzie. Za to te trolle i glaby uzewnetrzniajace sie wszedzie gdzie sie tylko da, to dopiero przynosi wstyd. W dodatku te wszystkie tlumaczenia sa tak debilne, na poziomie 3latka tlumaczacego sie,ze Kaziu gorszy albo ze to wina Jasia a nie jego bo Jasiu zaczal. Wyciaganie czego to Zydzi nie zrobili nam Polakom. A niektorzy zrobili i to duzo. Ale co to ma do rzeczy? Logika podpowiada, ze nie mozna dac morde Jackowi, bo wprawdzi okradl nas Zygmunt ale Zygmunt jest wiekszy i moze nam przy... tak, ze przez tydzien nie bedziemy widziec bozego swiata.

Malo tego - przesledzmy dziela naszej kinematografii :
- "Kroll" no panie Pasikowski, ale zes pan wstydu nam Polakom i Polsce przyniosl i nic zes sie pan nie zmienil. ciagle pan osmieszasz Polske i robisz syf.
- "Kac Wawa" - po co jechac do Tajlandii. Nachlac i pobzykac mozna w Polsce , blizej i bezpieczniej ale "nie o take Polske ..." 
- " Chlopaki nie placza" no kurde toz to strach do Polski jechac. A my sie jeszcze z tego smiejemy :(
- "M jak milosc" - ONZ za ten film nalozy na nas sankcje. Autostrad nie ma bo kierowca walca zabil sie uderzajac o pudla kartonowe, w szpitalu zapieprzaci portfel, a to tylko na rozgrzewke bo moze byc gorzej.
Wyliczanka nie ma sensu ale staram sie pokazac jak glupie jest takie jechanie po filmach. Rozumiem krytyke ze wzgledow artystycznych, slabosci fabuly czy czegos w tym stylu. Ale jechanie, ze temat nas Polakow oczernia? BEZEDURA

hidden Q:
Nadal uważam, że "pokłosie" mydli oczy. Takie robienie filmu po to by był kontrowersyjny. Nic lepszego nie da się wymyślić w dzisiejszych czasach dlatego promuje się miernotę? Może ja po prostu nie rozumiem polskiego kina :)

HammerSnake:
Swoją drogą czemu niby ten film i dyskusja tworzy podziały w narodzie? Bo ktoś myśli, że wszyscy Polacy to jedna rodzina i harcerze dziewice bez skazy i mnisi zakonni?
Czy wręcz odwrotnie...

Lepiej by było jakby zrobili kolejną Sienkiewiczowską sagę ku pokrzepieniom serc? W sumie teraz jest taka moda patriotyczna, pochody wiece to może by się rzeczywiście dobrze sprzedało. Problem jakiś tam jest, z mojej perspektywy absurdalny, nienawiść do Rosjan to bym jeszcze zrozumiał, ale do ludzi którzy żyją pół świata od nas to jest mi ciężko zrozumieć, w sumie mało to ważne czy zenek maluje swastyki w jakiejś mieścinie, coś tam w jakimś radiu gadają.., dopóki politycy nie będą wykorzystywać tego do swoich celów i na arenie międzynarodowej będą się trzymać mainstreamu, to może dożyjemy dronów w Polskiej armii lol.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej