Eve Online > NoobGarten

Czy warto rozpoczynać gre z taką pulą czasu.

<< < (2/4) > >>

Soulscream:

--- Cytat: Aze w Marzec 08, 2013, 07:17:56 ---Typowym nolifem byłem kilka lat temu. Teraz nie ma na to czasu. Jestem bardziej casualowym graczem z kilku letnim doświadczeniem w grach mmo.

--- Koniec cytatu ---

W EvE generalnie nie ma typowego grindu, no chyba, ze chcesz trzaskac misje l4 w empire badz czyscic raty z paskow dla kasy. Zatem tak, moze Ci sie spodobac, ale nie bedzie Ci sie podobalo jak nie zdecydujesz sie grac pod pvp.

Xeovar:

--- Cytat: Aze w Marzec 08, 2013, 06:05:09 ---Nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Otóż, kiedyś będąć nastolatkiem miałem multum czasu na gry mmo i potrafiłem grywać całymi dniami. Typowy nolife.
Aktualnie mam prace oraz inne obowiązki.

Na czystą aktywną gre mogę dziennie przeznaczyć maksymalnie 3godziny. W weekendy mogę troche pomaniaczyć od rana do wieczora, lecz nie zawsze. Dlatego pytanie do was czy w Eve taka ilość czasu jest wystarczająca by coś ugrać, czerpać przyjemność? Czy jednak to za mało i mogę jedynie klepać tutoriale i latać z "low levelami" Moje wcześniejsze gry to typowe grind mmorpg gdzie liczyła się ilość czasu spędzona w grze. Aktualnie czasu jest mało i szukam czegoś.

Reasumując czy w Eve można obrać taką drogę, która to nie wymaga aktywnego, ciągłego siedzenia przed komputerem XX godzin żeby coś osiągnąć?
Czy może pograć z rok i kupić wyskilowaną postać? Choć tutaj boję się, że z braku skila postać z duża ilością SP nic mi nie da.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem da się czerpać z EVE przyjemność na tak dużo sposobów, że wiele z nich jest ok nawet jak nie masz za dużo czasu.
Jedyne z czym możesz mieć problem mając ograniczenia czasowe, to partycypacja w dużych (a co za tym idzie długich) flotach typu blob (czyli jakieś CTA dużych powerbloków, tam 3h to raczej krótka akcja a zdarzają się i całodzienne). Jest to minimalny odsetek możliwych zajęć w grze, i nie dla wszystkich fascynujący, gdyż najczęściej wyglądą to tak: "całe godziny nudy, przerywane krótkimi okresami intensywnej adrenaliny" albo "pośpiesz się i czekaj....."

Cała reszta rzeczy które da się robić w EVE zupełnie spokojnie jest do zrobienia w dostępnym Tobie czasie.

[NF] Masa Huku:

--- Cytat: Aze w Marzec 08, 2013, 06:05:09 ---Nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Otóż, kiedyś będąć nastolatkiem miałem multum czasu na gry mmo i potrafiłem grywać całymi dniami. Typowy nolife.
Aktualnie mam prace oraz inne obowiązki.

Na czystą aktywną gre mogę dziennie przeznaczyć maksymalnie 3godziny. W weekendy mogę troche pomaniaczyć od rana do wieczora, lecz nie zawsze. Dlatego pytanie do was czy w Eve taka ilość czasu jest wystarczająca by coś ugrać, czerpać przyjemność? Czy jednak to za mało i mogę jedynie klepać tutoriale i latać z "low levelami" Moje wcześniejsze gry to typowe grind mmorpg gdzie liczyła się ilość czasu spędzona w grze. Aktualnie czasu jest mało i szukam czegoś.

Reasumując czy w Eve można obrać taką drogę, która to nie wymaga aktywnego, ciągłego siedzenia przed komputerem XX godzin żeby coś osiągnąć?
Czy może pograć z rok i kupić wyskilowaną postać? Choć tutaj boję się, że z braku skila postać z duża ilością SP nic mi nie da.

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Biorąc pod uwagę twoją sytuację znalazłeś wręcz idealne mmo, EVE ma to do siebie że skillujesz nawet będąc offline ( tak długo jak masz aktywne konto). Więc pod względem ewentualnych skilli nie będziesz odstawał, jeżeli troszkę poszukasz na necie informacji na temat sposobów zarobkowania w EVE to przekonasz się ze 3h starczą w zupełności  na zarobienie na statek i jego ewentualne stracenie w PVP  >:D polecam poszukanie korporacji która nie cisnie graczy na obowiązkowe floty pvp itp. opcje ;)

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Herezja w Marzec 08, 2013, 06:59:17 ---W telegraficznym skrócie.
EVE Online jak każda gra jest pożeraczem czasu. Jeśli jesteś (a przecież nie jesteś)  jak to napisałeś nolife-m to szybciej to osiągniesz ale są tacy gracze, którzy tej grze poświęcają po kilka godzin na tydzień i czerpią z niej przyjemność.
W Eve liczy się także Twoje podejście do innych graczy.
Odradzam kupowanie postaci bo po prostu i tak nie będziesz wiedział jak to wykorzystać.

--- Koniec cytatu ---

SokoleOko:

--- Cytat: Aze w Marzec 08, 2013, 06:05:09 ---Na czystą aktywną gre mogę dziennie przeznaczyć maksymalnie 3godziny. W weekendy mogę troche pomaniaczyć od rana do wieczora, lecz nie zawsze.

--- Koniec cytatu ---

Powyżej trzch godzin dziennie - moim zdaniem - zaczyna się właśnie no-liferstwo, więc wrzuć na luz.

Z drugiej strony pamiętaj, że "granie w Eve" to nie to samo co "bycie zalogowanym" - ja często traktuję klienta Eve jak program pocztowy - po prostu mam go w tle. Jak coś się dzieje, a ja mam czas, mogę dołączyć do floty i polecieć coś zabić. Wiele organizacji stosuje "jabber pings" - nawet nie musisz być zalogowany, po prostu dostajesz sygnał, że jest akcja, wiec log in, join fleet i "napierdalaaaaaać!" :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej