Śmietnisko > Off Topic

Myszka dla gracza. Co byście polecili?

<< < (5/16) > >>

papugoz:
Z doświadczenie powiem.

Dużo zależy od sposobu trzymania myszki i wielkości ręki.

Jeżeli masz większą dłoń to polecam logitechy z serii MX (510, 518) - stare dziadki, ale genialne myszki (jeszcze na allegro się kołaczą), nowszym odpowiednikiem jest G5 i G500 ale to już inna cena.

Jeżeli trochę mniejsza ręka to polecam (o ile jeszcze gdzieś znajdziesz) G3, zgrałem na niej parę lat i byłem wniebowzięty.

Osobiście odradzam razery, na 2 (DB, CH) myszki żadna nie wytrwała więcej jak rok + mają średniej jakości materiały (ale wciąż dobre)

Myszki Steelseries, posiadam na dzień dzisiejszy Xai, używałem przez jakiś czas Kinzu. mysz wygodna, chociaż jakość materiałów pozostawia wiele do życzenia moim zdaniem).

Reasumijąc:

Polecam Logitech, i gdyby nie to że g300 nie jest udanym produktem to teraz pewnie tego xaia bym na niego wymianiał

Yavax Zavro:

--- Cytat: Soulscream w Marzec 05, 2013, 14:33:48 ---Dorzuc i kup Deathaddera, za-je-bi-sta mysz dla gracza.

--- Koniec cytatu ---
Nie taka zajebista. Materiał z górnej "powłoki" myszki jest powleczonym jakimś cholerstwem (niby warstwa ochronna), które z czasem zaczyna schodzić i mysz na okrągło wygląda jak upaprana. Co nie każdemu musi się podobać. W dodatku w niektórych Deathadderach użyto jakichś drańskich śrubek, których ni cholera nie da się odkręcić, bo się zetrą przy pierwszej próbie. U mnie się nie obeszło bez rozwiercania jednej. Ale ogólnie tak, pomijając te wady, to jest dobra mysz.

Soulscream:

--- Cytat: Yavax Zavro w Marzec 05, 2013, 16:07:46 ---Nie taka zajebista. Materiał z górnej "powłoki" myszki jest powleczonym jakimś cholerstwem (niby warstwa ochronna), które z czasem zaczyna schodzić i mysz na okrągło wygląda jak upaprana. Co nie każdemu musi się podobać. W dodatku w niektórych Deathadderach użyto jakichś drańskich śrubek, których ni cholera nie da się odkręcić, bo się zetrą przy pierwszej próbie. U mnie się nie obeszło bez rozwiercania jednej. Ale ogólnie tak, pomijając te wady, to jest dobra mysz.

--- Koniec cytatu ---

Counter-point jest remake DeathAddera z tego roku i usunieto wady poprzednika. A dodam od siebie, ze moj DeathAdder nie jest starty, Lachesis tez nie jest, Naga tak samo :).

Lanca:
Widziałem, że powtórzyła się tu już w postach Razer Naga. Również polecam tego gryzonia. Używam już drugi rok, zalety to: dobrze dopasowana do dłoni i odpowiednie rozmiary, 12 programowalnych przycisków, dobry soft. Z minusów  to na pewno cena.

sztosz:
A4Tech X 750 XGame Oscar http://www.arest.pl/produkt/Myszy-i-podkladki/19,157,,x+7,0,0,0,,/23312/A4Tech-X-750-XGame-Laser-OSCAR-Extra-Fire-laserowa-przewodowa-USB-czarna/ Jest zadziwiająco dobrą myszką. W tej cenie naprawdę ze świecą szukać czegoś na podobnym poziomie.

Death Addera miałem jeszcze 1800dpi, rewelacja, ale padł po 3 latach

Teraz mam Steeelseries XAI http://steelseries.com/products/mice/steelseries-xai-laser myszka rewelacyjna, naprawdę super w dłoni leży i kursor precyzyjnie pływa po ekranie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej