Forum Gry > Inne gry
Marka "Homeworld" wystawiona na sprzedaż
Leczymorda:
w HotS też bedzie wybór ulepszeń/specjali podobny z WoL. Dodali Kerii panel umiejętności więc mozna się pobawić w cuś ala rpg style.
--- Cytuj ---I bardzo słuszna zasada, tylko co jeśli ten "dodatek" zawiera kampanię dającą w singlu tyle czasu zabawy co 3 inne gry razem wzięte? Dla mnie to jak najbardziej kwalifikuje się na pełnoprawną produkcję
(Wings of Liberty dawało, nie ma żadnych przesłanek co do tego, że HotS nie da)
--- Koniec cytatu ---
No nie przesadzaj te 25 misji jest prostych niczym barszcz. Singla ukończyłem w 2 dni robiąc na luzie ( afk /idę na zakupy /poczytam itp.).
Za to cut scenki mają zajebiste. Gra ma kilka urytych smaczków (lost viking na automacie do gier <3 , ukryta misja czy też przygody zeratula)
które dodają uroku grze.
Filip Bonn:
--- Cytat: Ranshe w Marzec 02, 2013, 09:54:14 ---I bardzo słuszna zasada, tylko co jeśli ten "dodatek" zawiera kampanię dającą w singlu tyle czasu zabawy co 3 inne gry razem wzięte? Dla mnie to jak najbardziej kwalifikuje się na pełnoprawną produkcję :P
--- Koniec cytatu ---
Wg. mnie wszystko sprowadza się do punktu odniesienia jaki przyjmiemy. Jeśli podejść do tego tak jak argumentujesz to całkowicie przyznaję Tobie rację.
Jest też inny punkt widzenia - blizz miał gotowy silnik gry i edytor do tworzenia misji, jedyne co tak naprawdę zrobili to:
- wymyślili kilka nowych jednostek/umiejętności
- zrobili ze 20 misji
- ach.. i nie zapominajmy o nowych przerywnikach filmowych które to tak naprawdę kosztowały najwięcej w tej produkcji ;) (this is the world we live in...)
Więc owszem mogą krzyczeć ,że dają duuużo , ale wkład jaki ponoszą w produkcję nie tłumaczy jednak ceny jak za nową grę.
Soulscream:
--- Cytat: mapryl w Marzec 02, 2013, 15:08:06 ---Wg. mnie wszystko sprowadza się do punktu odniesienia jaki przyjmiemy. Jeśli podejść do tego tak jak argumentujesz to całkowicie przyznaję Tobie rację.
Jest też inny punkt widzenia - blizz miał gotowy silnik gry i edytor do tworzenia misji, jedyne co tak naprawdę zrobili to:
- wymyślili kilka nowych jednostek/umiejętności
- zrobili ze 20 misji
- ach.. i nie zapominajmy o nowych przerywnikach filmowych które to tak naprawdę kosztowały najwięcej w tej produkcji ;) (this is the world we live in...)
Więc owszem mogą krzyczeć ,że dają duuużo , ale wkład jaki ponoszą w produkcję nie tłumaczy jednak ceny jak za nową grę.
--- Koniec cytatu ---
A te filmiki zrobily sie same, aktorzy nagrali sie sami, user interface przerobil sam metzen. Serio ?
Doom:
--- Cytuj ---Chyba nie kupowałeś nigdy gry na konsolę w dniu premiery.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie kupowałem gry na konsole. A ostatnie praktyki wydawców gier skłaniają mnie wręcz do kupowania gier sporo po premierze kiedy:
- wiadomo już czym gra tak naprawdę jest
- została wydana seria patchy naprawiających najbardziej wkur******* bugi
- została wydana część dlc dzieki którym gra nie jest na wieczór a chociaż na dwa
- opcjonalnie dlc które miały być dostępne tylko w preorderze trafiły już do normalnej sprzedaży / pojawiły się dlc dublujące content tych preorderowych oficjalnie tego nie robiąc
--- Cytuj --- Poza tym to nie są jakieś zdupy czołgi czy inne samoloty, które nie mają żadnej zawartości i wartości poza grą online, żeby klient był za darmo.
--- Koniec cytatu ---
A SC2 ma? Bo w czasie jak grałem kampanię to była defacto gra online
--- Cytuj ---Której to całej jednej kampanii nie przechodzi się w ~6 godzin jak to kampanie singlowe teraz mają w zwyczaju, tylko bardziej coś w okolicach kilkunastu - kilkudziesięciu, zależnie jak bardzo chce ci się wszystko robić.
--- Koniec cytatu ---
Dwa błędy akie robisz:
- wmawiasz mi że SC2 jest super bo w porównaniu ze swoimi rówieśnikami gra się w to dłużej - gówno mniej gówniane od innego gówna gównem być nie przestaje
- to że spędziłem x czasu przy kampani to znaczy że jest dobrze - kampania zajęła mi porównywalną ilość czasu co kampania w podstawce dla pojedynczej rasy. ok nie kampania Terran która w połowie niestety była tutorialem dla gry, ale jednek
--- Cytuj ---Edit - aha, druga "kampania" która pewnie będzie też na kilkanaście godzin, kosztuje dokładnie tyle samo co podstawka i nadal nie porównywalnie z tytułami konsolowymi.
--- Koniec cytatu ---
To jest dodatek. Nakład pracy ze strony blizarda był w nim marginalny. A zwżywszy na to ile czasu faktycznie w sieci można zobaczyć filmiki z tego sugeruje że mogli mieć to w całości lub większości w okolicy wydania podstawki. Wniosek? Chamski skok na kasę. To co nam dają w wileu grach nazywane jest dlc i kosztuje jakąś część ceny podstawki a nie tyle co gra podstawowa
--- Cytuj ---Aż specjalnie dla ciebie wyłączyłem wifi i sprawdziłem. Startuje jak najbardziej i można sobie pograć offline w kampanię, trzeba bodajże tylko raz odpalić z połączeniem - nie wiem, nie chciało mi się resetować aż tak ustawień sobie. Grałeś w to choć raz, czy powtarzasz tylko bullshit zasłyszany na internecie?
--- Koniec cytatu ---
Kampanię przechodziłem około półroku po premierze. Wtedy wyglądało to tak że przy uruchomieniu gry launcher sprawdzał wersję klienta i się patchował (lub nie) po czym odpalła grę. Jak nie sprawdził patchy i całej reszty bo netu nie było zamiast uruchomić grę pokazywał fuckera i się wyłączał.
Choć przyznaję że nie chciało mi się sprawdzić czy po tym jak uruchomię grę i wyłączę net ta mi się wywali czy dale będzie chodziła.
--- Cytuj ---Wracając do tematu sega jest odpowiedzialne za serię total war o ilę się nie mylę.
--- Koniec cytatu ---
Wydaje mi się że jakieś tytuły z serii total war wydało activison
--- Cytuj ---Blizz sprzedaję w "amerykańskiej" cenie. Cena jednostkowa jest dobra. Niestety pomysł tworzenia 3 częsci ma celu tylko dojenie graczy.
--- Koniec cytatu ---
Jakoś nawet w USA niewiele tytułów obecnie jest sprzedawanych po tak wysokich cenach, jeśli nie liczyć właśnie produktów Blizzarda
--- Cytuj ---Heart of the Swarm nie jest dodatkiem.
--- Koniec cytatu ---
Ma jako główny tytuł SC2
Nie uruchomisz tego bez podstawowego tytułu
Nowego kontentu jest jedna albo dwie jednostki per rasa i jedna z dwóch brakujących kampania z podstawki.
Kosztuje tyle co nie niezależny tyytuł
3 do 1 wskazuje na to ze to dodatek i to kiepski nie samodzielny tytuł.
Analogicznie gdyby ccp miało podejście Blizzarda to dwa razy na rok podnosiliby subskrybcję ponieważ spatchowana eve to nowa gra w nowej cenie
--- Cytuj ---I bardzo słuszna zasada, tylko co jeśli ten "dodatek" zawiera kampanię dającą w singlu tyle czasu zabawy co 3 inne gry razem wzięte? Dla mnie to jak najbardziej kwalifikuje się na pełnoprawną produkcję
--- Koniec cytatu ---
Nie wiesz ile dodatek da czasu dodatkowej zabawy. Chyba że liczysz czas potrzebny na ponowne przejście podstawki coby przypomnieć sobie historię + pogranie zergami skirmish / multi coby mieć podstawy grania w dodatkowej kampani
--- Cytuj ---A te filmiki zrobily sie same, aktorzy nagrali sie sami, user interface przerobil sam metzen. Serio ?
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam mówimy o grze komputerowej czy produkcji typu Ultramarines?
HammerSnake:
na zachodzie w sklepach chyba pudełkowe wersje pc kosztowały zawsze tyle samo co konsolowe, u nas z powodu "biedy" było/jest inaczej. Wy już nie macie o czym gadać?
Blizz to teraz prawie apple w świecie gier, ale nie bez powodu wszystko schodzi im jak świeże bułeczki. Kampania w SC2 była świetna i imo było warto za to zapłacić i to mówi funboy Warhammera :P Multi esportowe dla mnie possysa, ale za to w takim war retri nikt w multi prawie nie grał, a niby casual, za wyjątkiem trybu aren, który wydali potem jako standalone. Ile osób tyle odczuć i tyle portfeli, psychologicznych barier wydawania $$ za piksele. W sumie następne dodatki mnie mało interesują czekam na nowe company of heroes od thq, to będzie coś.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej