Śmietnisko > Flamewar
Preordery / kicstarter - inwestowanie czy frajerstwo? (było: Odp: Nowa gra Chrisa Robertsa (Star Cit
Centurion:
--- Cytuj ---Opisów i filmików pokazujących działający silnik gry, jest na obu dostatek.
--- Koniec cytatu ---
No moment, skoro jest działający silnik gry to po co zbierają te fundusze? :P
Dobra to akurat żart - grafika, produkcja i takie tam, rozumiem. ;)
@Mona
To co wklejasz to jest stan dzisiejszy, nie wypowiem się na temat szczegółów bo ile informacji było jak zaczęli zbierać kasę to nie wiem. Ten projekt w chili obecnej wygląda na 'posiadający ręce i nogi'.
Jednocześnie chcę zdecydowanie zaprzeczyć jakobym wspierał ten projekt albo pobierał za niego jakąś kasę (prawa strona w 1 linku Mony, na tamat subskrypcji :D )
Na to, to akurat mogę was zachęcić drodzy userzy (sam oczywiście w życiu tego nie zrobię) - wpłacajcie, sam se zagram jak wyjdzie i zakupię (wówczas nagradzając twórcę odpowiednią sumką).
Goomich:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 15, 2013, 11:27:32 ---A czytałeś całośc mojego postu?
--- Koniec cytatu ---
To, że każdy ma prawo do swojego zdania ominąłem, bo nie ma o czym dyskutować. Edytki jeszcze nie było.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 15, 2013, 11:13:58 ---P.S.: " żeby istniała szansa, że taka gra jak Star Citizen powstanie." - ale tak po prawdzie przeca nie masz bladego pojęcia co to będzie za gra... większośc totalnego szajsu ma zajebiste filmiki... i na filmikach sie kończy. Piszesz to tak, jakbyś te grę już gdzieś widział...
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście.
Grałem w ostatnie 3 Wing Commandery, Privateera, StarLancera, Freelancera.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 15, 2013, 11:36:54 ---Ale czy to co linkujesz było przed, czy już powstało po zebraniu kasy?
--- Koniec cytatu ---
Z FAQ kawałek o PZU pochodzi prawie na pewno z okresu po zebraniu.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 15, 2013, 11:36:54 ---Bo jak se kojarzę na samym początku była tylko ubożuchna strona z informacja że taki a taki zbiera kase na nową grę. Jak zbierzemy to pokażemy więcej.
--- Koniec cytatu ---
Nie, na początku była ubożuchna strona z informacją, że taki to a taki chce zrobić grę, 10 października pokaz. 10 wyszedł trailer i drugi link, a przez całą kampanię coś dorzucali co kilka dni dla podtrzymania zainteresowania. Info o jakiejś mechanice, albo nowe limitowane statki, albo filmik z fizyką.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Mona X w Luty 15, 2013, 11:40:55 ---To, że każdy ma prawo do swojego zdania ominąłem, bo nie ma o czym dyskutować. Edytki jeszcze nie było.
Oczywiście.
Grałem w ostatnie 3 Wing Commandery, Privateera, StarLancera, Freelancera.
--- Koniec cytatu ---
Ale w Star Citizena nie ;)
Jedna rzecz, nie próbuje przekonać że wpłacając kasę zrobiłeś głupio itp... Twoja kasa, wydałeś na co chciałeś, ja wolę te 5 dolarów wydać na piwo :P Przynajmniej wiem że o no JEST a nie BĘDZIE.... może... bo jaka masz gwarancję że ta gra wyjdzie?
Reputacja twórcy?
Pewien mój znajomy miał reputację uczciwego aż do bólu.... wziął pożyczki na żyrantów (nikt sie nie bał, bo przeca to taki uczciwy człowiek) i znikł...nikt nie wie dokładnie gdzie :P
Jak ta gra sie pokaże i będzie okazja wypróbowania za darmo, i gdy mi sie spodoba, z chęcią gościowi zapłacę za wykonaną robotę.
Po prostu nie lubie nikomu płacić za same chęci.
Ranshe:
--- Cytat: Centurion w Luty 15, 2013, 11:38:14 ---To co wklejasz to jest stan dzisiejszy, nie wypowiem się na temat szczegółów bo ile informacji było jak zaczęli zbierać kasę to nie wiem. Ten projekt w chili obecnej wygląda na 'posiadający ręce i nogi'.
--- Koniec cytatu ---
Ależ w XXI wieku nie jest problemem, żeby zobaczyć jak strona wyglądała kilka miesięcy temu.
http://web.archive.org/web/20121022200810/http://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen - kickstarter z października, nadal ma te same filmiki podlinkowane.
Stronę projektu możecie sobie sami sprawdzić na web archive.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Ranshe w Luty 15, 2013, 11:49:40 ---Ależ w XXI wieku nie jest problemem, żeby zobaczyć jak strona wyglądała kilka miesięcy temu.
http://web.archive.org/web/20121022200810/http://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen - kickstarter z października, nadal ma te same filmiki podlinkowane.
Stronę projektu możecie sobie sami sprawdzić na web archive.
--- Koniec cytatu ---
Ale po prawdzie...co by tam nie było, nie jest gotowym produktem za który jestem skłonny zapłacić.
Równie dobrze filmiki i te informacje moga być stworzone tylko i wyłącznie dla uwiarygodnienia ewentualnego oszustwa ;) Mnie osobiście to w żaden sposób nie przekonuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej