Śmietnisko > Flamewar
Preordery / kicstarter - inwestowanie czy frajerstwo? (było: Odp: Nowa gra Chrisa Robertsa (Star Cit
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Ireul Taar w Luty 15, 2013, 10:48:51 ---Nie, rację mam ja, będąc ostrożnym w gospodarowaniu swoimi uczciwie zarobionymi pieniędzmi. Waszych racji jeszcze nie poznałem.
ABSOLUTNIE nigdzie nie sugerowałem że ktokolwiek jest oszustem.
--- Koniec cytatu ---
Hehe, ale ja sie z Tobą zgadzam ;)
Chodzi mi tylko o to że przerzucanie sie argumentami z przeszłości i czegoś co jeszcze sie nie wydarzyło (i może nigdy nie wydarzy) jest smieszne np. argument że Amber zbierał dla szefa a ten gośc na grę :P Przed aferą oficjalnie, Amber też zbierał kasę dla dobra swoich klientów :P
Druga sprawa, porównywanie tego do inwestowania w coś tam.... inwestor daje kasę, bo ta kasa ma mu sie nie tylko zwroćić ale i zarobić dużo więcej. Gdyby twórca gry dawał zapewnienie że każdy kto wpłaci jakąs sumę będzie potem brał procentowy udział w zyskach, byłaby to inwestycja.
Tu jest jedynie zapewnienie że jak sie zbierze odpowiednia suma to zacznie pracować nad tą grą...zacznie pracować... a nawet gdy ona powstanie, ci co zainwestowali pieniądze dostaną gre, która i tak bedzie można kupić, a cały zarobek pójdzie do kieszeni twórcy.
Ktoś powie że dostaną coś czego inni nie dostaną? Założy sie ktoś że miesiąc po premierze bedzie można to samo kupić na markecie? ;)
Centurion:
--- Cytuj ---Wielki rzeczy zaczynają się od wielkich idei
--- Koniec cytatu ---
O to to to. Jak najbardziej się zgadzam, tylko odpowiedz gdzie jest ta idea w przypadku inwestowania w gry, o czym tutaj sporo napisano, skoro jeden z drugim kolesiem pokazują 30 sekundowy filmik (czasem aż tak długi), zero konkretów, zero opisu jakichś założeń projektu, itd...
W ideę, projekt, koncepcję można zainwestować i można zyskać lub nie, ale nie w to o czym przynajmniej ja mówię - o wydaniu kasy na "piękne oczy" czy tekst "ja wam zrobię super grę jakiej jeszcze nie było". :facepalm:
Goomich:
--- Cytuj ---Ktoś powie że dostaną coś czego inni nie dostaną? Założy sie ktoś że miesiąc po premierze bedzie można to samo kupić na markecie? ;)
--- Koniec cytatu ---
I pewnie nawet taniej.
Ale nie po to wsparłem Star Citizena, żeby mieć go taniej (w końcu ma być to gra F2P), ale po to, żeby istniała szansa, że taka gra jak Star Citizen powstanie.
SokoleOko:
--- Cytat: Komi w Luty 15, 2013, 10:57:25 ---Ireul Taar jesteś idiotą
--- Koniec cytatu ---
Robienie takich błędów osłabia Twoją argumentację ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Mona X w Luty 15, 2013, 11:06:20 ---I pewnie nawet taniej.
Ale nie po to wsparłem Star Citizena, żeby mieć go taniej (w końcu ma być to gra F2P), ale po to, żeby istniała szansa, że taka gra jak Star Citizen powstanie.
--- Koniec cytatu ---
Ale to jest twoje prawo, masz takie zdanie, masz taką zachcianke i tak robisz.
Ale przekonywanie innych że są idiotami (nie wiem czy rzeczywiście gdzieś tak kogoś nazwałeś, skrót myślowy)bo myślą inaczej jest nie na miejscu. Ty też nie masz pewności że ta gra powstanie, przekonywanie innych do tego żeby mysleli tak samo jak ty jest chyba troszke objawem megalomanii ;)
To sie tyczy także kolegi Ireula. Ogólnie zgadzam się z jego zdaniem, ale nazywanie inaczej myślących idiotami też jest objawem megalomanii ;)
Jeśli ktoś chce płacić za coś czego nie ma - jego prawo
Jeśli ktoś nie chce tego robić - jego prawo
Oboje mają swoje zdanie, a kto ma rację dopiero czas pokaże.
Mogę się założyć że klienci Ambera też próbowali wielu przekonać że to jest zajebista inwestycja :P Tak samo pewnie było w odwrotnych sytuacjach, ktoś kogoś przekonywał ze to gawno a nie inwestycja.... i sie pomylił i pluł se w brodę.
P.S.: " żeby istniała szansa, że taka gra jak Star Citizen powstanie." - ale tak po prawdzie przeca nie masz bladego pojęcia co to będzie za gra... większośc totalnego szajsu ma zajebiste filmiki... i na filmikach sie kończy. Piszesz to tak, jakbyś te grę już gdzieś widział...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej