Śmietnisko > Off Topic
Stop pakietowi klimatycznemu
Larving:
Apropo pakietu klimatycznego, czytałem niedawno, że na przykład duże firmy z Francji czy Niemiec się cieszą coraz większymi restrykcjami, gdyż już przygotowały rezerwy finansowe na przeniesienie "najbrudniejszej" produkcji do krajów nieobjętych pakietem - Indie, Chiny itp, gdzie ich fabryki nie będą musiały spełniać prawie żadnych norm ekologicznych. Dodatkowo pakiet klimatyczny wykończy im konkurencję z biedniejszych krajów jak na przykład Polska, gdyż naszych firm nie będzie stać na takie ruchy, a po opłatach za pakiet będziemy zupełnie niekonkurencyjni.
VonBeerpuszken:
Tiaaaa...bo wszędzie indziej jest cud, miód malina, rządy dbają o swoich obywateli, urzędy są przyjazne, nie ma korupcji, idiotów, debilnych przepisów, wszyscy mają wymarzoną pracę, zarabiają więcej niż mogą wydać, jeżdżą pociągami rodem z SF, o bezrobociu tylko słyszeli z mediów.... jedynie Polska jest takim ZOO światowym gdzie wszystko jest na opak.
No, ale tylko my mamy Tuska...a wiadomo, wszystko jest przez Tuska 8)
HammerSnake:
Mnie osobiście boli system "sprawiedliwości" w tym kraju. Proste sprawy ciągnące się latami po sądach, przepisy tak skonstruowane, że bez twardych dowodów można wrzucić każdego do aresztu(sędziowie z automatu przyklepują prokuratorom zgody). Beznadziejny kodeks karny, urzędnicy skarbowi.. czy kiedyś w poradach dla przedsiębiorców ludzie na podstawie swoich doświadczeń przestaną pisać, żeby za dużo nie inwestować, bo się człowiek wychyla i urząd skarbowy może się zainteresować firmą? Bo w końcu nikt za nic nie odpowiada. Jak ktoś się uprze u góry to może mieć swoją policje i prokuraturę polityczną i załatwić człowieka/firmę bez żadnych konsekwencji dla osób w to uwikłanych- to oczywiście margines, ale przez lenistwo i partactwo tych ludzi też można dostać rykoszetem.
Czy taki prokurator/urzędnik naginałby procedury, prawo, dałby się skorumpować $$/czy politycznie, bezpodstawnie dokonywał aresztowań, wytaczał sprawy itd, gdyby mu za to groziło min. 10 lat w więzieniu? Zaraz by powiedział szukaj jelenia gdzie indziej, albo by 10 razy przejrzał akta sprawy zanim by wydał decyzje, która może uderzyć w obywatela.
No, a politycy o siebie zadbali, oni celebryci mają się latami ciągać po sądach jak zwykli Kowalscy? Cyk rozprawy w trybie wyborczym.
Naprawdę wszystkie te sprawy to nie jest jakaś wyprawa na Marsa.
Urzędnik słabo opłacany to skorumpowany urzędnik- to tak odnośnie drogówki, ale gdyby komuś chciało się coś z tym zrobić to by w każdej furze drogówki byłaby kamera, a policjant miałby przy sobie mikrofon jak to jest w niektórych stanach w us.
anyway dla mnie eot.
W wcześniejszych poście bardziej chodziło mi o wyjaśnienie
--- Cytuj ---żeby w tej republice bananowej wybudować elektrownie to wpierw ktoś kompetentny(mam spore wątpliwości czy ktoś taki istnieje)
--- Koniec cytatu ---
edit:
--- Cytuj ---urzędy są przyjazne
--- Koniec cytatu ---
A wiesz, że u mnie w urzędzie skarbowym to nawet mili ludzie pracują, ku mojemu zaskoczeniu. Może miałem farta.
HammerSnake:
wracając do dyskusji:
google : budowa elektrowni atomowej w polsce site:tvn24.pl
--- Cytuj ---Przygotowane opracowanie, to szczegółowy program budowy elektrowni, ale także zestawienie koniecznych zmian w prawie, które trzeba poczynić, aby budowa stała się możliwa. - Przy obecnym stanie prawa budowa elektrowni jądrowych zajęła by około 50 lat - mówi dr. Filip Elżanowski, prawnik z UW.
--- Koniec cytatu ---
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/atomowe-plany-polski,158897.html
Kira Korpii:
"Pakiet klimatyczny" czyli super nowy jednostronny podatek dla europy, idioci siedza w tym parlamencie... bez kitu.
A Sokol widze ze zna sie tez na co2 vs klimat to polecam sobie obejrzec: https://www.youtube.com/watch?v=4zOXmJ4jd-8
I taka notka dla ludzi chociaz troche myslacych - oto mityczny sklad atmosfery i prosze zastanowic sie nad wplywem na swiat wynikajacym z tych procentow:
Głównymi składnikami powietrza są: azot (78,084% objętości), tlen (20,946%), argon (0,934%), dwutlenek węgla (0,0385%). Ważnym składnikiem jest również para wodna, nieuwzględniona w tym zestawieniu; jej zawartość przy powierzchni zwykle zmienia się w granicach 1-4%.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej