Śmietnisko > Off Topic
Karabin snajperski z linuxem
Doom:
+1 up
Z tymi fikuśnymi zabawkami jest tak ze jak sie trepy przyzwyczają to w momencie kiedy sie te cudeńka staną bezużyteczne (emp / brak częsci zamiennych / zasilania / inne) okazuje sie że taki snajper weźmie miedzy oczy kulkę od dziadka z kałaszem na sznurku od snopowiązałki bo nie będzie potrafił strzelać ze swojej uber snajpery.
Zresztą problem zdaje się już pomału dotyka Brytyjską armię przez te ich Einfeldy w systemie bulpup
ManganMan:
--- Cytat: Zenon Bombalina w Styczeń 10, 2013, 19:44:07 ---Dobry snajper nie potrzebuje tak wymyślnego sprzętu, który może się popsuć w warunkach polowych.
polecam książkę " Cel Snajpera " niejakiego Christiana Bale`a ( albo Christophera, jestem w pacy a książkę mam w domu )
--- Koniec cytatu ---
Chris'a Kyle'a, jeśli już.
HammerSnake:
hm, a ja mam na półce "Snajper" opowieść komandosa seal team six. Howard E. Wasdin (snajper), Stephen Templin (pisarz, który zebrał jego wspomnienia? w zdania).
Tyle ich zaczęło "sypać", że pewnie jest więcej tego towaru, ale powyższą też polecam, to fragmenty opisujące szkolenie trzeba by ominąć, bo pewnie wszędzie tak samo to opisują. Zresztą ile razy można czytać "najlepszych, najcięższych ćwiczeniach, dałem radę itd". Ten koleś akurat walczył między innymi w Mogadiszu.
Colonel:
Nie wiem czy Waszmoscie zauwazyli ale to urzadzenie dla dziadków uwielbiajacych zabijanie sarenek...
taki "dziadek" jak bedzie chcial [ a w US znajdzie sie troche takich ] to sobie kupi strzelbe
z takim systemem celowania i nie bedzie musial zapisywac sie do navy seals zeby kurs przejsc :)
ot i tyle, nie sadze zeby tego typu automatyka mogla brac na siebie odpowiedzialnosc za powodzenie misji...
szczegolnie takich w ktorych mozesz strzelic tylko raz...
jako wsparcie czy nawet podstawa namierzania w broni innego typu [ np. montowanej na pojazdach ] - czemu nie...
ktos wspomnial o strzelaniu zza murka, armia Izraelska wprowadzila ciekawy patent
orginalnie operator takiego GUNa ma na plecach wyswietlacz i reszta "Timu" moze widziec jaka sytuacja "za wągłem"
stac na to "chociazby" armie Pakistanu...
http://www.youtube.com/watch?v=p-Mepj7GwBo
wiecej na necie mozna znalesc pod haslem [ pof eye ]
ManganMan:
a Cornershot?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej