Śmietnisko > Off Topic

Karabin snajperski z linuxem

<< < (4/5) > >>

HammerSnake:
jak w końcu, któryś z kilkudziesięciu programów badawczych odnośnie energii w us zrobi jakąś rewolucje, albo ktoś inny wpadnie na coś przełomowego to możliwe, że prędzej zobaczymy egzoszkielety w akcji ;)

Goomich:

--- Cytat: HammerSnake w Styczeń 10, 2013, 15:35:41 ---hmm tylko ciekawe kogo będzie na to stać.
--- Koniec cytatu ---

Oddziały specjalne i OSy w policji.

--- Cytat: HammerSnake w Styczeń 10, 2013, 15:35:41 ---Jak się popatrzy na filmy z afganu to często gęsto ludzie strzelają na zasadzie wystawiania broni za mur i ostrzeliwania jakiegoś rejonu bez jakiegoś celowania, żeby tamtych trzymać przy ziemi i czekają aż ich łaskawie jakiś f16 zdejmie( w sumie teren jest taki, że ja nie wiem jak tam można przeciwnika dostrzec)
--- Koniec cytatu ---

Jesteś w stanie sam sobie wyguglać różnice między karabinem snajperskim a szturmowym, czy ci trzeba rozrysować?

--- Cytat: HammerSnake w Styczeń 10, 2013, 15:53:27 ---jak w końcu, któryś z kilkudziesięciu programów badawczych odnośnie energii w us zrobi jakąś rewolucje, albo ktoś inny wpadnie na coś przełomowego to możliwe, że prędzej zobaczymy egzoszkielety w akcji ;)

--- Koniec cytatu ---

Dwa dni temu ogłosili, że wymyślili ujemną temperaturę.

SokoleOko:
Czy Wy prostego tekstu nie rozumiecie?

Dzisiaj jak strzelasz na dłuższe dystanse (powiedzmy, powyżej 300m) musisz uwzględniać wiele czynników - wiatr, wilgotność powietrza. Nie wystarczy zgrać muszki, szczerbinki i celu, żeby trafić.

Ten sprzęt wskaże Ci miejsce, w które należy celować, żeby trafić. Dodatkowo, sam moment strzału będzie dobrany tak, by trafić (rytm oddechu, chwilowe zmiany siły wiatru itp). Widzisz cel.

Samo w sobie nie jest to niczym odkrywczym - tak działa to np. w czołgach. Tu macie po prostu zminiaturyzowaną wersję systemu kierowania ogniem. Przypinasz to np. do M82 i masz sprzęt, z którego jesteś w stanie zdjąć człowieka z dystansu 2000-2500 za pierwszym razem.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 10, 2013, 16:12:24 ---Czy Wy prostego tekstu nie rozumiecie?

--- Koniec cytatu ---
A czy ty prostego fantazjowania na podstawie pewnego artykułu nie rozumiesz?
Widzisz tu gdzieś kogoś kto nie wie o czym mowa? Czy poczytałeś po totalnych łebkach i chcesz znów blysnąć?

Starakopara:
Dobry snajper nie potrzebuje tak wymyślnego sprzętu, który może się popsuć w warunkach polowych.
polecam książkę " Cel Snajpera " niejakiego Christiana Bale`a ( albo Christophera, jestem w pacy a książkę mam w domu )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej