Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
papugoz:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 14:55:49 ---Są przykłady i przykłady z dupy.
Analogicznie - rozmawiamy o koszykówce. Ja mówię, że z mojego punktu widzenia obręcz kosza jest za wysoko i nie potrafię nawet do niej doskoczyć, a co dopiero zapakować piłkę z góry. Ty jako "kontr-argument" mówisz, że przecież w takim NBA są centrzy, którzy wkładają piłkę do kosza z góry bez odrywania pięt od parkietu.
Mniej więcej tak "pomocnym przykładem" jest Twój "przykładowy Pilgrim". Na żaden "normalny" statek nadający się do solo nie wsadzi się expanded probe launchera bez poważnego wykrzywienia fitu (na marginesie, taki jest przecież design gry, od skanowania masz dedykowane shipy) A nawet jeśli się to uda zrobić, to wtedy skanujesz w sytuacji bojowej (= przeciwnik patrzy na proby) shipem bez bonusów do skanowania! Krótko mówiąc, gra nie warta świeczki. Chcesz dostępu do plexów/gravi/ss-ów? Bierz alta w covopsie, ale wtedy to już nie jest solo. Gra nie powinna wymuszać używania dwóch kont jednocześnie.
--- Koniec cytatu ---
No cóż to już jest CCP sposób na pay to win.
Theronth:
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 11, 2012, 14:59:36 ---Pilgrim wcale nie jest łatwym shipem, wręcz przeciwnie. Jeden błąd i jesteś w dupie. Ale dobrze sfitowany też nie jest takim łatwym killem jak pisze Soko.
Co do skanowania ludzi na plexach... no można to zrobić tylko że zanim wyciągniesz proby, zanim one ich znajdą, zanim tam polecisz i np. przeskoczysz przez 2 drabinki to kolesie już dawno siedzą w stacji. Chyba, że są wyjątkowymi retardami.
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie Pilgrim to jeden z najgorszym statków w grze, jeśli nie najgorszy. Ani dps-u, ani tanka, ani zasięgu na neutach to nie ma. Jedyne do czego się nadaje to stawianie cyno.
SokoleOko:
--- Cytat: papugoz w Grudzień 11, 2012, 15:02:48 ---No cóż to już jest CCP sposób na pay to win.
--- Koniec cytatu ---
Ostatnie pogłoski o P2W spowodowały "Jia riots" i "summer of rage" ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Nitefish w Grudzień 11, 2012, 14:59:36 ---Pilgrim wcale nie jest łatwym shipem, wręcz przeciwnie. Jeden błąd i jesteś w dupie. Ale dobrze sfitowany też nie jest takim łatwym killem jak pisze Soko.
Co do skanowania ludzi na plexach... no można to zrobić tylko że zanim wyciągniesz proby, zanim one ich znajdą, zanim tam polecisz i np. przeskoczysz przez 2 drabinki to kolesie już dawno siedzą w stacji. Chyba, że są wyjątkowymi retardami.
--- Koniec cytatu ---
Ale to niczym się nie różni od złapania anomalkowca który ma intel lokal, skaner...przynajmniej teoretycznie ma...
Na to też jest łatwy sposób, najpierw wyrzucam core, pacjent widzi core i olewa scan. Combatów już nie widzi, bo nie patrzy.
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 14:55:49 ---Są przykłady i przykłady z dupy.
Analogicznie - rozmawiamy o koszykówce. Ja mówię, że z mojego punktu widzenia obręcz kosza jest za wysoko i nie potrafię nawet do niej doskoczyć, a co dopiero zapakować piłkę z góry. Ty jako "kontr-argument" mówisz, że przecież w takim NBA są centrzy, którzy wkładają piłkę do kosza z góry bez odrywania pięt od parkietu.
Mniej więcej tak "pomocnym przykładem" jest Twój "przykładowy Pilgrim". Na żaden "normalny" statek nadający się do solo nie wsadzi się expanded probe launchera bez poważnego wykrzywienia fitu (na marginesie, taki jest przecież design gry, od skanowania masz dedykowane shipy) A nawet jeśli się to uda zrobić, to wtedy skanujesz w sytuacji bojowej (= przeciwnik patrzy na proby) shipem bez bonusów do skanowania! Krótko mówiąc, gra nie warta świeczki. Chcesz dostępu do plexów/gravi/ss-ów? Bierz alta w covopsie, ale wtedy to już nie jest solo. Gra nie powinna wymuszać używania dwóch kont jednocześnie.
--- Koniec cytatu ---
Dziękuję za naukę skanowania ;)
Zdradzę ci pewien sekret - skille...
Ten nieszczęsny pilgrim nie ma bonusów do skanowania, a znajduję wszystko w czasie który mi pozwala jeszcze klienta złapać, bez altów kolegów itp... Nooo...ale wszystko co nie jest vagą, gilą i cynabalem nie jest statkiem do solo, więc samotne latanie też nie jest solo...
Rozwaliłeś mój świat w kawałki :(
--- Cytat: Theronth w Grudzień 11, 2012, 14:54:06 ---Core Probe Launcher da się wcisnąć na większość statków z utility high, ale nie na tym polega problem. Problemem jest wytankowanie plexa takim Fagabondem, jak już założy się raciarce punkt.
Zresztą z tego co wiem eskalacji z anomalek i combat site-ów nie da się wyskanować Core Probami, a i taki fit pewnie podpadałby pod kategorię 'propvp' i dresiarskiego.
--- Koniec cytatu ---
Teraz problemem numer jeden jest pilgrim puszkena, nie ogarniasz tematu ;) ;D ew. sie spóźniłeś ;)
--- Cytat: Theronth w Grudzień 11, 2012, 15:03:36 ---Jak dla mnie Pilgrim to jeden z najgorszym statków w grze, jeśli nie najgorszy. Ani dps-u, ani tanka, ani zasięgu na neutach to nie ma. Jedyne do czego się nadaje to stawianie cyno.
--- Koniec cytatu ---
Bo pilgrim łatwy nie jest... ale zaraz, to teraz temat wyższości wszystkiego nad pilrimem?
Jabolex:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 14:55:49 ---Chcesz dostępu do plexów/gravi/ss-ów? Bierz alta w covopsie, ale wtedy to już nie jest solo. Gra nie powinna wymuszać używania dwóch kont jednocześnie.
--- Koniec cytatu ---
No patrz.
Do tej pory sądziłem że EvE Online jest grą multiplayer z naciskiem na multi, współpracę, etc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej