Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (53/89) > >>

Doom:
Na złapanie ratera na plexie jest jeszcze jeden sposób niż wsadzanie expandeda na solo shipa. I nie mówię tutaj o alcie z próbnikiem. Wymaga to co prawad nieco nietypowego fitu ale jest możliwe np na vadze

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 14:36:37 ---Nie, Puszek, sam się ośmieszasz. Padło pytanie, wymieniłem - jak to mówią prawnicy - enumeratywnie, gdzie da się coś w 0.0 znaleźć latając solo. Wtrąciłeś swoją ekspercką uwagę, że są jeszcze inne miejsca. Oczywiście, że są - tylko, że niedostępne dla kogoś latającego solo. Udowodniłem Ci to w kilku następnych postach. I co? I grochem o ścianę, bo jesteś jak wyborca PiS - nic Cię nie przekona, że "białe jest białe, a czarne jest czarne".

Szkoda, że jesteś organicznie niezdolny do obiektywnego spojrzenia na posty wyżej i zważenia argumentów. Po jednej stronie mamy Twoje "sugestie" i ogólniki, po drugiej - merytoryczne argumenty. Niestety, to jest internet i tu nie ma konkluzji dyskusji. Bo jesteś "na nie i chuj".

A tak na marginesie - możesz zalinkować choć jedną swoją walkę solo tym Pilgrimem? Nie, nie może być to gank na raciarce - na killmailu nie może być ratów, nie może być nikt inny po Twojej stronie. W sumie dobrze byłoby, żeby było to coś więcej niż 1v1 (szczególnie Pilgrim vs. frytka), ale nie jest to warunek konieczny.

--- Koniec cytatu ---
Uważasz że latanie z proberem na pokładzie  nie jest lataniem solo? Nie wiedziałem że pakuje w statek jeszcze jednego pilota  :-X Ale może faktycznie latanie klokerem z proberem i co najgorsze wymuszanie okupu a nie zastrzelenie jest lataniem w gangu.
A gdzie ja napisałem że pilgrim jest lepszy od tego czym latasz?
Wspomniałem o pilgrimie na twój post o trudności zafitowania probera, wspomniałem jako przykład
Coraz częściej zaczynam dochodzić do wniosku że ty kompletnie nie wiesz co to są przykłady, ew. jesteś tak zaślepiony chęcią dokopania oponentowi że nie patrzysz czy piszesz na temat czy nie, ważne żeby odwrócić od siebie uwagę.

--- Cytat: Larving w Grudzień 11, 2012, 14:38:50 ---Ale wiesz Sokole, w pilgrimie się ma covert ops cloak i ma się safe pvp. Swoją drogą śmieszy mnie jak Puszek wyzywa ludzi od propefałperów którzy bezbronne raciarki tylko potrafią bić a sam regularnie gankuje bomberem czy innym statkiem indyki na JB czy cynoshipy.

--- Koniec cytatu ---
Pokaż mi choć jeden post w którym uważam się za pefaupera i twierdzę że moje rozbójnictwo to jedyny prawdziwy i akceptowalny styl gry w EVE
I nie naginaj faktów, nie krytykuję łapania raterów, naśmiewam sie z marudzenia co niektórych.

--- Cytat: Doom w Grudzień 11, 2012, 14:40:12 ---Na złapanie ratera na plexie jest jeszcze jeden sposób niż wsadzanie expandeda na solo shipa. I nie mówię tutaj o alcie z próbnikiem. Wymaga to co prawad nieco nietypowego fitu ale jest możliwe np na vadze

--- Koniec cytatu ---
Uważaj, bo dostaniesz od sugestii i ogólników  ;D

Theronth:

--- Cytat: Doom w Grudzień 11, 2012, 14:40:12 ---Na złapanie ratera na plexie jest jeszcze jeden sposób niż wsadzanie expandeda na solo shipa. I nie mówię tutaj o alcie z próbnikiem. Wymaga to co prawad nieco nietypowego fitu ale jest możliwe np na vadze

--- Koniec cytatu ---
Core Probe Launcher da się wcisnąć na większość statków z utility high, ale nie na tym polega problem. Problemem jest wytankowanie plexa takim Fagabondem, jak już założy się raciarce punkt.
Zresztą z tego co wiem eskalacji z anomalek i combat site-ów nie da się wyskanować Core Probami, a i taki fit pewnie podpadałby pod kategorię 'propvp' i dresiarskiego.

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 11, 2012, 14:45:45 ---A gdzie ja napisałem że pilgrim jest lepszy od tego czym latasz?
Wspomniałem o pilgrimie na twój post o trudności zafitowania probera, wspomniałem jako przykład

--- Koniec cytatu ---

Są przykłady i przykłady z dupy.

Analogicznie - rozmawiamy o koszykówce. Ja mówię, że z mojego punktu widzenia obręcz kosza jest za wysoko i nie potrafię nawet do niej doskoczyć, a co dopiero zapakować piłkę z góry. Ty jako "kontr-argument" mówisz, że przecież w takim NBA są centrzy, którzy wkładają piłkę do kosza z góry bez odrywania pięt od parkietu.

Mniej więcej tak "pomocnym przykładem" jest Twój "przykładowy Pilgrim". Na żaden "normalny" statek nadający się do solo nie wsadzi się expanded probe launchera bez poważnego wykrzywienia fitu (na marginesie, taki jest przecież design gry, od skanowania masz dedykowane shipy)  A nawet jeśli się to uda zrobić, to wtedy skanujesz w sytuacji bojowej (= przeciwnik patrzy na proby) shipem bez bonusów do skanowania! Krótko mówiąc, gra nie warta świeczki. Chcesz dostępu do plexów/gravi/ss-ów? Bierz alta w covopsie, ale wtedy to już nie jest solo. Gra nie powinna wymuszać używania dwóch kont jednocześnie.

Nitefish:
Pilgrim wcale nie jest łatwym shipem, wręcz przeciwnie. Jeden błąd i jesteś w dupie. Ale dobrze sfitowany też nie jest takim łatwym killem jak pisze Soko.

Co do skanowania ludzi na plexach... no można to zrobić tylko że zanim wyciągniesz proby, zanim one ich znajdą, zanim tam polecisz i np. przeskoczysz przez 2 drabinki to kolesie już dawno siedzą w stacji. Chyba, że są wyjątkowymi retardami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej