Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 11, 2012, 13:15:24 ---A ja sie chcialem dowiedziec, w jaki sposob dokladnie ta zmiana utrudnila zycie raciarzom i dlaczego mieliby plakac, tak jak sugeruje Puszek?
--- Koniec cytatu ---
Ale oni właśnie nie płaczą...a jak utrudniła? Do tej pory wielu robiło tak że wskakiwał tanker, zbierał aggro, za nim Dpsowiec i spokojnie czyścił pole.
Teraz nie bardzo sie tak da.
--- Cytat: GlassCutter w Grudzień 11, 2012, 13:15:36 ---Puszku vagabond/cyna/talos (fregaty czy inne zabawki) to nie pilgrim.
--- Koniec cytatu ---
Cutterku, ja tylko dodałem miejsca gdzie można złapać jeszcze raciarzy, to Sokolik sie strasznie zbulwersił że sugeruję użycie prob lanczera.
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 11, 2012, 13:18:48 ---No i wyszło szydło z worka. Pilgrimem to mogłeś (czas przeszły) najwyżej gankować raciarki właśnie, bo wysysałeś takiemu capa i raty kończyły za Ciebie robotę. Warto było jeszcze wrzucić na cel swoje dronki, żeby killmail głupio nie wyglądał.
Niestety, nie jest to ship, który nadaje się do tego żeby zrobić coś więcej. Na nie-reconie (które mają z reguły dupny tank i jeszcze gorszy dps) wsadzenie launchera oznacza konieczność offline'owania połowy fitu, a tego nie da się zrobić w 2 minuty (cap!).
Czyli co - na solo obowiązkowy będzie teraz alt w logistyku z probe launcherem (pewnie da się to jakoś butem wcisnąć)? Bez dualboxa ani rusz? Pfff...
--- Koniec cytatu ---
Widać że pilgrima to ty tylko na markecie widziałeś.
Połowy fitu? Przykład pierwszy z brzegu - masz ASB typu X-L (200 cpu) i probera (200 cpu), probujesz, bookmarkujesz, offline, online, warp, zanim dolecisz masz capa.... spraktykowane nie raz :)
Pomysleć, pobawić sie EFT i z większością statków da sie tak zdziałać.
Jabolex:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 11, 2012, 13:15:24 ---A ja sie chcialem dowiedziec, w jaki sposob dokladnie ta zmiana utrudnila zycie raciarzom i dlaczego mieliby plakac, tak jak sugeruje Puszek?
--- Koniec cytatu ---
Z moich obserwacji:
Nie mogę już robić plexów w Drake + Tornado.
Przed patchem Drake zbierał agro, Tornado wiadomo.
Nie mogę już robić misji L4 w Drake + BS pełny wygar.
Przed patchem Drake zbierał agro (Cruzy rozwalał), BS rozwalał wszystko co się rusza. Włącznie z frytami...
Teraz Drake ma 62km zasięgu było 81km na T1 rakietach. I mój BS "supportu" musi mieć tanka.
Za to Drake już nie musi mieć takiego jak kiedyś... Co przy spadku jego zasięgu/dps i tak jest do bani.
BS wali z 60-80km, a Drak sobie lata i czeka. IMHO kicha. Ale wybrałem adapt...
Drake pójdzie (poleci) do lamusa pora wyskilować Ravena.
Drony też padają jak bidulka złapie weba... Moduł na zwiększenie zasięgu dron nie ma dla mnie już sensu.
Isengrim:
Jabol, no dobra, ale piszesz o pewnych, nazwijmy to, uniedogodnieniach. Patch nie uniemozliwil Ci robienia plexow lub misji na dwa statki, tak? Zmienil jedynie minimalnie technike.
Natomiast patch uniemozliwil solowe lapanie raciarek na sanctumach, paskach, etc. i inne rodzaje aktywnosci, o ktorych pisalem. I tu nie ma zadnego "adapt", bo nie zaadaptujesz bombera tak, zeby tankowal chociby Forsaken Huby, a przesiadka z Bombera na covert t3 ktore moze mialoby szanse potankowac na plexie i rownoczesnie zadawac jako taki dps to jednak troche inna kategoria niz przesiadka z Drejka na Ravena (swoja droga, jakim cudem Ty po tylu latach gry jeszcze latasz Drejkiem na misje lvl 4?).
Puszek - napisalem "z wyjatkiem PLEXow". Wyskillowana postac jest w stanie solo BSem robic Sanctumy i wszystkie misje lvl 4, wiec nie widze tu jakiejs szczegolnej zmiany.
HammerSnake:
Puszken napisał:
--- Cytuj ---SSach i complexach, w NPC null na misjach.
--- Koniec cytatu ---
hahahahahahahaha lolz. Chociaż zaczynam myśleć, że chyba przeceniam mieszkańców 0.0. To by znaczyło, że to lemingi klepiące raty i oglądające filmy afk, z napisanem na kadłubie zdejmij mnie.
Jabolex:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 11, 2012, 13:47:34 ---Jabol, no dobra, ale piszesz o pewnych, nazwijmy to, uniedogodnieniach. Patch nie uniemozliwil Ci robienia plexow lub misji na dwa statki, tak? Zmienil jedynie minimalnie technike.
...
(swoja droga, jakim cudem Ty po tylu latach gry jeszcze latasz Drejkiem na misje lvl 4?).
--- Koniec cytatu ---
Minimalnie?
Drake (jako aggro zbieracz) - do kosza.
BC (jako damage support) - do kosza.
BS (jako czysty damage support) - do kosza.
Dominix (e, akurat jego nigdy nie lubiłem na dronach) - do kosza.
Skille produkcja/kopanie są czasożerne - takim cudem.
Tylko Drakiem "umiem" na tym koncie latać...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej