Eve Online > Dyskusje ogólne
Nie cierpie nowych Patchy
Siri Irme:
Koncert życzeń? Ok :)
Niech kolizja z jakimś obiektem uszkadza lub niszczy statek. Dosyć mam latających pierdylion m/s statków obijających się np. o skałki, nie tracących przy tym nawet punktu shielda. Co prawda, trzeba by usunąć warp to 0, byłby problem przy dokowaniu/wydokowaniu i zbliżaniu się do bram skokowych. Myślę, że traffic advisor i timer bumpdamagefree przy wydokowaniu załatwiły by sprawę. A ile dynamiczności zyska przy tym walka 8)
SokoleOko:
--- Cytat: Siri w Grudzień 07, 2012, 18:51:56 ---Koncert życzeń? Ok :)
Niech kolizja z jakimś obiektem uszkadza lub niszczy statek. Dosyć mam latających pierdylion m/s statków obijających się np. o skałki, nie tracących przy tym nawet punktu shielda. Co prawda, trzeba by usunąć warp to 0, byłby problem przy dokowaniu/wydokowaniu i zbliżaniu się do bram skokowych. Myślę, że traffic advisor i timer bumpdamagefree przy wydokowaniu załatwiły by sprawę. A ile dynamiczności zyska przy tym walka 8)
--- Koniec cytatu ---
Stary pomysł, kontr-argument -> Jita undock
Wihajster:
--- Cytat: Siri w Grudzień 07, 2012, 18:51:56 ---Niech kolizja z jakimś obiektem uszkadza lub niszczy statek.
--- Koniec cytatu ---
Powinno działać w obie strony- czyli jak bs na mwd pierdyknie fregatę, to powinna się rozlecieć? Tyle że wtedy concord będzie miał uzasadniony żal do rzeczonego bs'a (suicide bumperzy?)
Siri Irme:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 07, 2012, 20:24:28 ---kontr-argument -> Jita undock
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Siri w Grudzień 07, 2012, 18:51:56 ---timer bumpdamagefree przy wydokowaniu załatwiły by sprawę
--- Koniec cytatu ---
W wolnym tłumaczeniu, w czasie wydokowywania statek jest niewrażliwy na tego typu obrażenia przez x czasu lub x kilometrów. Służby naprawcze stacji czuwają! ;) Podobnie mogłoby być w sytuacjach pod bramą, po wyleceniu z warpa.
--- Cytat: Wihajster w Grudzień 07, 2012, 20:56:21 ---Powinno działać w obie strony- czyli jak bs na mwd pierdyknie fregatę, to powinna się rozlecieć? Tyle że wtedy concord będzie miał uzasadniony żal do rzeczonego bs'a (suicide bumperzy?)
--- Koniec cytatu ---
Rozlecieć lub porządnie uszkodzić. W takiej sytuacji, z konta osoby, która spowodowała kosmiczny wypadek, powinny być przelane środki na pokrycie kosztów statku w ramach ubezpieczenia. Oczywiście, jak był ubezpieczony ;) Nie wiem czy logi z gry potrafiłyby wykazać, kto zawinił. No i gorzej, jak gracze się umówią, i obydwoje polecą na czołowe 8)
Skaza:
Zatem nareszcie można byłoby taranować przeciwnika... Ciekaw jestem fitów pod ten proceder.
Natomiast osobiście brakuje mi większego znaczenia planet w świecie EVE. Mnóstwo kuleczek spokojnie krąży wokół gwiazd, a jednak ich rola jest sprowadzona do stosunkowo skromnego PI.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej