Śmietnisko > Off Topic
Zagwozdka techniczna
SokoleOko:
Takie pytanie spoza Eve.
Mam smartphone'a z ostatnim Androidem i stacjonarnego PC-ta. Czy da się zrobić tak, żeby słuchawki z mikrofonem (których na co dzień używam do grania) działały jako zestaw słuchawkowy tego telefonu?
Nie myślę o żadnym wykonywaniu połączeń z komputera (użycie Skype'a zamiast - odpada), chodzi tylko i wyłącznie żeby nie trzymać telefonu przy uchu, bo potrzebuję obu rąk do pisania na klawiaturze w czasie rozmowy.
Dedykowana słuchawka BT była już testowana - dupna jakość mikrofonu i o wiele niższy komfort. Skoro w słuchawkach SteelSounda mogę siedzieć cały dzień i ich nawet nie zauważać, to chciałbym to wykorzystać i jakoś te dwa urządzenia (słuchawki + telefon) ze sobą ożenić?
Da się?
Merle78:
Moze. Zalezy czy telefon umozliwia w ogole podlaczenie przewodowego zestawu. Jesli nie, to i tak zostaje jakis transmiter BT.
SokoleOko:
Samsung Galaxy S3.
Po kablu raczej nie bardzo - jest jeden jack, słuchawki mają 2.
Łatwiej będzie zrobić to po BT, żywotność baterii w komórce nie ma znaczenia w tym przypadku, skoro gniazdko sieciowe mam na wyciągnięcie ręki.
Potrzeba jednak jakiejś aplikacji?
sztosz:
Żadnej aplikacji nie trzeba, jeżeli to jest normalny smartfon to będzie miał wejścia na Jack'a 3.5 mm czyli potrzeba tylko tego: http://www.lerem.pl/zlacza_i_przejsciowki/adapter_mini_jack_3_5mm_na_sluchawki_i_mikrofon_do_smartfonow_lindy_35509
SokoleOko:
W supporcie Samsunga twierdzą, że wystarczy 3-pinowy jack (czyli chyba taki jak na zdjęciu).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej