Eve Online > Dyskusje ogólne

Supery są zue [było Odp: Czwarta Wielka Wojna o Esoterie]

<< < (2/10) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Listopad 06, 2012, 12:28:33 ---Aby rozwiązać problem aktualnych superów w sposób który dla CCP nie oznacza tak paskudnych słów jak "pozew" i "zbiorowy"  wystarczy że zmienią mechanikę i supery zaczną jak głupie wpierdalać paliwo tylko po to aby funkcjonować. Jak posy. Wskazane żeby to jednak były inne kostki niż do posów żeby za łatwo nie było. Strzał w potylicę numer dwa dla wałścicieli superów to spalanie paliwa skokowego przez fightabombery >:D x jednostek na sekunde a jak skonczy się w dronie paliwo powrót na supera żeby zatankować
Piorunem problem bloba by się rozwiązał przynajmniej w ofensywie :P

--- Koniec cytatu ---

Tyle razy to było wałkowane.

1) Już dzisiaj istnieje paliwo do superów. Nazywa się.... wait for it... PLEX. I to działa, bo wiele superów jest "uwięzionych" na nieopłaconych kontach.

2) To co proponujesz jest klasycznym przykładem "balansowania przez koszt", która to metoda została wyśmiana ZANIM jeszcze np. ja zacząłem grać w Eve ("There will be just a few titans in the game because they are soooooooo expensive and hard to build" by CCP). Gdyby wprowadzono to co proponujesz, bogaci mieliby supery, a biedniejsi nie mieliby ich wcale.

Więc, milordzie, do diabła z takimi pomysłami :P

Jabolex:

--- Cytat: WhiteCat w Listopad 06, 2012, 12:41:06 ---Ehhh czytanie ze zrozumieniem zanika wśród dzisiejszej młodzieży  :'(
Poprzeglądałbyś Panie Wszystkowiedzący o -A-...

--- Koniec cytatu ---

Co do przeglądania wszystkiego co się rusza to po to, abyś pewnie mógł napisać:
"O czym wiesz z propagandy HBC, gratuluje własnego zdania"
A za "młodzierzy" bardzo dziękuję, poprwaiłeś mi humor.

"od kogoś kto nie lubi innych członków koalicji  ???"
Tak, tak Pytio. Wróżko ze szklaną kulą.

//offtopGood joke bro  :o
Gdzie to niby jest wyjaśnione Geniuszu?
Nie wiem jak u Ciebie ale to co piszę niekoniecznie musi być przekazem narzuconym przez C0ven.
Nie przyszło do głowy, że prezentuję własne zdanie, czy może u Was nieznane są takie możliwości?
Tak więc proszę nie nazywać mnie "trolem C0venu" co najwyżej poprostu trolem  :P
[/quote]

http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=10784.msg186263#msg186263
Proszę o wbaczenie za nazwanie Trolem C0venu, po prostu Trolu.

Nie wiem jak u Ciebie ale to co piszę niekoniecznie musi być przekazem narzuconym przez propagandę sojuszu, etc.
Nie przyszło do głowy, że prezentuję własne zdanie, czy może u Was nieznane są takie możliwości?
Popatrz umiem zrobić copy&paste z małą zmiana treści, i też fajnie to brzmi.

[VIDE] Herezja:
Więc może ... taki pomysł.
Wprowadzenie czegoś na wzór zaburzenia działania cyna i co jakiś czas wypadkowo by cyno się załamywało zanim cały statek by przeskoczył. Zaowocowałoby to wprowadzeniem dynamiki w grze np JF by ze śmieciami nie doleciał albo tytan rozpadł się po drodze i dwa razy by się ludzie zastanowili czy je przepychać z miejsca w kąt.

ps. Może byś się zapytał czy możesz korzystać z cytatu o takiej treści ];p

--- Cytat: Jabolex w Listopad 06, 2012, 13:15:06 ---http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=10784.msg186263#msg186263
Proszę o wbaczenie za nazwanie Trolem C0venu, po prostu Trolu.

--- Koniec cytatu ---

SokoleOko:

--- Cytat: Herezja w Listopad 06, 2012, 13:17:00 ---Więc może ... taki pomysł.
Wprowadzenie czegoś na wzór zaburzenia działania cyna i co jakiś czas wypadkowo by cyno się załamywało zanim cały statek by przeskoczył. Zaowocowałoby to wprowadzeniem dynamiki w grze np JF by ze śmieciami nie doleciał albo tytan rozpadł się po drodze i dwa razy by się ludzie zastanowili czy je przepychać z miejsca w kąt.

--- Koniec cytatu ---

Ech, to wynajdywanie koła od początku.

Problem z superami polega na tym, że są odpowiedzią na wszystko. Nie bardzo pasują do modelu "papier/nożyczki/kamień", który dobrze opisuje zależności między resztą statków w Eve.

Dopóki sov-war będzie de facto PvE sprowadzającym się do bicia gigantycznych (w sensie sygnatury) struktur o milionowych HP, dopóty wygrywać będzie blob superów. Jak mówię, mechanikę wprowadzoną w Dominion po 3 latach można ocenić jako taką samą porażkę jak pos-war. Czas na coś nowego. I mam nadzieję, że CCP ruszy dupę i to będzie główny temat wiosennego dodatku. 

Jabolex:

--- Cytat: Herezja w Listopad 06, 2012, 13:17:00 ---ps. Może byś się zapytał czy możesz korzystać z cytatu o takiej treści ];p

--- Koniec cytatu ---

Przepraszam,
ale to WhiteCat chciał, a ja tylko odwaliłem robotę z szukaniem.
Wiem że (wtedy) to był żarcik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej