Eve Online > Dyskusje ogólne

Ekonomia w Eve było [Odp: Retribution - główny wątek]

<< < (26/30) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 31, 2012, 13:20:31 ---To ma być kandydat na tekst roku ?? Bo nie wiem czy się śmiać czy płakać....
Skoro byłaby możliwość niszczenia bez wypłaty ubezpieczenia Outpostów i stuffu wartego ca. 10 czy 100BIL ISK, a może i dużo więcej jak dużo sprzętu by w stacji akurat było a Ty się pytasz jaki to miałby być odpływ ISK to ja mówię...pass... ???

--- Koniec cytatu ---

LMAO.

Dobra, podpowiedź - czym różni się zniszczenie Riftera od zniszczenia outpostu, z punktu widzenia ISK w systemie - NICZYM.

W Outpoście nie są trzymane ISK, tylko itemy. Itemy, za które KTOŚ dostał ISK i nadal bedzie je miał, czy ten outpost żyje, czy został zniszczony.

Pol Kent:

--- Cytat: SokoleOko w Październik 31, 2012, 14:06:23 ---Dobra, podpowiedź - czym różni się zniszczenie Riftera od zniszczenia outpostu, z punktu widzenia ISK w systemie - NICZYM.

--- Koniec cytatu ---

W tym Outpoście była np. kolekcja BPO na capitale (wartość niech będzie 100bil), w tym Outpoście było np. minsów na 2 tytki - następne 100-200BIL ISK (wartość byle jaka) jedno i drugie zrobiło pufff w wyniku zniszczenai Outposta. NIKT nie dostał żadnego ubezpieczenia za to.
Okoliczności że np. właściciele Outposta SAMI nakopali minsów na niego i go zbudowali (wartość Outposta niech będzie ileśset BIL ISK) - czytaj nikomu nie zapłacili ISKów więc nikt tych ISKów nie ma już nie liczę.
I teraz chcesz mi Sokole powiedzieć że utrata tych BPO, caps partsów/minsów etc. nic nie zmienia w kwestii ISK w systemie ?

Xeovar:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 31, 2012, 14:41:17 ---W tym Outpoście była np. kolekcja BPO na capitale (wartość niech będzie 100bil), w tym Outpoście było np. minsów na 2 tytki - następne 100-200BIL ISK (wartość byle jaka) jedno i drugie zrobiło pufff w wyniku zniszczenai Outposta. NIKT nie dostał żadnego ubezpieczenia za to.
Okoliczności że np. właściciele Outposta SAMI nakopali minsów na niego i go zbudowali (wartość Outposta niech będzie ileśset BIL ISK) - czytaj nikomu nie zapłacili ISKów więc nikt tych ISKów nie ma już nie liczę.
I teraz chcesz mi Sokole powiedzieć że utrata tych BPO, caps partsów/minsów etc. nic nie zmienia w kwestii ISK w systemie ?

--- Koniec cytatu ---

Dokladnie tak. Zniknął towar, ISKi nadal zostały w rękach graczy.... jedyny ISK sink jaki jest w outpostach to bety które kupujesz od NPC zeby postawić stację, czyli jakieś platformy itp. Ale tego jest nie za dużo.
Dużo lepszy isk sink to np jakiś research sojuszowy....

FITTIpalti:
Nie dyskutować z Sokołem on ZAWSZE ma rację ...

Goomich:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 31, 2012, 14:41:17 ---I teraz chcesz mi Sokole powiedzieć że utrata tych BPO, caps partsów/minsów etc. nic nie zmienia w kwestii ISK w systemie ?

--- Koniec cytatu ---

Dopiero jeśli kupią nowe od NPCów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej