Eve Online > Przedpokój
Witam
[BWTF] Xapitan Bomba:
Cześć :)
z tej strony Piotrek - totalny nuubek w świecie EVE. Ot przeglądając sobie sieć rzucił mi się w oko 14- dniowy trial jakiejś takiej nieznanej mi produkcji pt. EVE online. Nic nie podejrzewający biedny autor tego topicu ściągnął i zainstalował klienta. Zrobił tutka i 10 misji od jednego z 5 pierwszych agentów (business) i co by nie powiedzieć spodobało mu się. Zanim jednak wkręcę się w ta grę mam parę pytanek:
1. Granie 20-25h w tygodniu (3-4h dziennie) ew. w weekend dłużej ma sens? Czy to wystarcza żeby cieszyć się grą ?
2. Jakie są koszty (pln) miesięczne gry?
3. Co zrobić by w miarę szybko posiąść podstawową wiedzą o grze?
Prywatnie:
student V roku prawa, Kraków, stan cywilny: upolowany /zaręczony
Tim:
Witaj w naszym skromnym gronie! :3
1. 3-4 h dziennie wystarczą w zupełności na większość rzeczy jakimi można się zajmować w tej grze.
2. W polskich sklepach z GTC można kupić przedłużenie subskrypcji na 2 miesiące za około 100 zł, w zagranicznych sklepach chyba wychodzi taniej, allegro należy omijać szerokim łukiem, ponieważ skorzystanie z tamtejszych ofert grozi banem w większości wypadków.
3. Zapisać się do Unseen Academy - jest to polska korporacja szkoleniowa, w której będziesz mógł poznać większość aspektów tej gry.
Gaunt:
gdzie studiujesz to prawo? :>
UJ here :-D
Xeovar:
--- Cytat: Savek w Październik 22, 2012, 10:16:41 ---Cześć :)
z tej strony Piotrek - totalny nuubek w świecie EVE. Ot przeglądając sobie sieć rzucił mi się w oko 14- dniowy trial jakiejś takiej nieznanej mi produkcji pt. EVE online. Nic nie podejrzewający biedny autor tego topicu ściągnął i zainstalował klienta. Zrobił tutka i 10 misji od jednego z 5 pierwszych agentów (business) i co by nie powiedzieć spodobało mu się. Zanim jednak wkręcę się w ta grę mam parę pytanek:
1. Granie 20-25h w tygodniu (3-4h dziennie) ew. w weekend dłużej ma sens? Czy to wystarcza żeby cieszyć się grą ?
2. Jakie są koszty (pln) miesięczne gry?
3. Co zrobić by w miarę szybko posiąść podstawową wiedzą o grze?
Prywatnie:
student V roku prawa, Kraków, stan cywilny: upolowany /zaręczony
--- Koniec cytatu ---
1. Ma, można w tę grać na wiele sposobów, niektóre wymagają bardzo mało czasu online, w praktyce bardzo dużo starszych graczy w EVE nie porzuca jej mimo że grają bliżej 5-10h/tyg niż 20-25
2. Płacąc kartą cena katalogowa to EUR 14.95/miesiąc, ciut taniej jak kupujesz na dłużej. Można kupić taniej GTC (Game Time Code), wtedy wyjdzie bliżej USD 15/miesiąc. Oczywiście można płacić PLEXami kupionymi za kasę w grze, wymaga to jednak dość dużo farmienia, zwłaszcza na początku, gdy zarabia się wolno. Raczej nie polecam na starcie bo się zajedziesz. Po 3-6 miechach grania płacąc normalnie za grę można (IMHO) o tym zacząć myśleć.
3. Standardowo Unseen Academy (albo po angielsku EVE University), korpy szkoleniowe w grze. Do tego czytać dużo, i jeszcze więcej, latać, gadać czytać opisy, ułożyć sobie samemu plan skili i nie łamać się krzywą uczenia która wygląda jakoś tak: http://www.restokin.com/wp-content/uploads/2010/04/Sensory_Overload.jpg ;)
Powodzenia :)
Dux:
--- Cytat: Savek w Październik 22, 2012, 10:16:41 ---1. Granie 20-25h w tygodniu (3-4h dziennie) ew. w weekend dłużej ma sens? Czy to wystarcza żeby cieszyć się grą ?
--- Koniec cytatu ---
Eve ma w sobie substancje uzależniające. Jeżeli jestem na nie podatny, to przy takim okresie grania możesz odczuwać niedosyt. Jak nie to wystarczy ;)
--- Cytuj ---2. Jakie są koszty (pln) miesięczne gry?
--- Koniec cytatu ---
W zależności od kursu euro. Niecałe 15 ojro za miesiąc lub niecałe 39 ojro za 3 miechy (możesz też zapłacić od razu za pół roku lub za cały, wyjdzie jeszcze mniej. Możesz też płacić walutą z gry, ale to nieco później, gdy będziesz już w stanie zarabiać większe pieniądze (wirtualne), tym bardziej, że ceny plexów szybują ciągle w górę.
No chyba, że do kosztów doliczasz czas poświęcony grze. Jak się uzależnisz to może być naprawdę wysoki. Szczególnie jeśli dużo będziesz liczyć za dniówkę :P
--- Cytuj ---3. Co zrobić by w miarę szybko posiąść podstawową wiedzą o grze?
--- Koniec cytatu ---
Zrobić tutoriale i zapisac sie do Unseen Academy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej