Forum Gry > Inne gry

Scam Citizen

<< < (38/192) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Lt Rook w Sierpień 30, 2013, 13:52:30 ---ta gra to będzie fail i scam dekady.

--- Koniec cytatu ---
Rooku, od czarnowidztwa to jestem ja  >:(

Najfajniejsze jest to że wszyscy sie podniecaja czyms co nawet jeszcze nie jest w powijakach, pokazane kilka statków i nic więcej. Jeszcze fajniejsze jest to, że ludzie już wydaja kasę na przedmioty/statki  ;)
A wiadomo chociaż w zarysie jak ma wygladać świat tej gry?

Zgudi:

--- Cytuj ---A wiadomo chociaż w zarysie jak ma wygladać świat tej gry?

--- Koniec cytatu ---

Wiadomo niektóre rzeczy.

Ma być to Space Sim i gra sandboxowa w pełnym tego słowa znaczeniu. Ja też mam nadzieję że się uda, ale wiadomo, że różnie to może być, zdaję sobie z tego sprawę jak i wy. Natomiast czarnowidzenie z góry to trochę przesada :) Gra MMO ma oferować pełną swobodę i realistyczną ekonomię opartą o wiele czynników dyktowanych przez graczy. Będzie można zostać górnikiem, producentem/przemysłowcem, handlocem, wolnym strzelcem, najemnikiem, piratem, łowcą nagród, imperialistą i takie tam. Już gdzieś to widziałem ( EVE? :P ). Nie raz, nie dwa to czytałem, że gra ma zawierać to co najlepsze z EVE. Generalnie poprzeczka wysoko postawiona, ale czy się uda komuś innemu niż CCP? To się okaże dopiero za jakiś czas, a gra bedzie wydana dopiero za 2 lata (2015r.)   :-X  :-X

Jednak ja jestem lepszej myśli niż Wy, gdyż producent zgromadził do tej pory sporo szmalu, a w ciągu ostatnich 4 dni dozbierano kolejne pół miliona zielonych i to zbieranie szybko się nie skończy. Niektórzy przyszli gracze tak ufają, że powierzają im niemałe datki.

Goomich:

--- Cytat: Zgudi w Sierpień 30, 2013, 13:50:46 ---Poprawcie mnie proszę, jeśli się pomyliłem. Zakup wszystkich na tę chwilę dostepnych statków to koszt 820$
--- Koniec cytatu ---

Idris okazyjnie to $1000 do $1250. :P

VonBeerpuszken:
Jeśli to wypali i jeśli twórcy pomyślą o czyms czego mi bardzo brakuje w EVE, czyli profesji przemytnika, złodzieja na zlecenie itp (kto ogladał najlepszy w historii serial "Firefly" ten wie o co biega  ;) ) i całej otoczki z tym związanej, na pewno twórcy beda mieli we mnie wiernego abonenta  :)

Ptysiu:

--- Cytat: Zgudi w Sierpień 30, 2013, 14:20:36 ---Już gdzieś to widziałem ( EVE? :P ).

--- Koniec cytatu ---

Koncepcja space-simów z otwartym światem i ekonomią jest znacznie starsza niż EVE i to raczej CCP sugerowało się grami Chrisa Robertsa (Wing Commander: Privateer <3), niż odwrotnie.

Też nie sądzę, aby Star Citizen miało być scamem, ale zgadzam się, że statki są cholernie drogie. W związku z tym poczekam aż produkt wyląduje na półce/Steamie.

W najlepszym razie wyjdzie produkt będący realną konkurencją dla EVE, w najgorszym (zakładając, że wyjdzie) - Wing Commander z opcja multiplayer, czyli też nieźle :).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej