Eve Online > Retribution
Retribution - główny wątek
Doom:
--- Cytuj ---"- Drake -> 63k EHP i 693 DPS. Byłoby WOW, gdyby nie 1470 m/s (z overheatem) i zasięg 15 km. Obrazowo mówiąc - dziś gównianie sfitowany drake na HML jest w stanie przepędzić HAC'a/faction cruisera/tier3 (no, poza Ishtarem czy Gilą), bo trafia go boleśnie na każdym dystansie. Jednak HAM Drake zdechnie od czegokolwiek co jest szybsze, nie da się złapać na scrambla/weba i utrzyma zasięg 15-20 km. Jakoś nie widzę FN webów (18 km) na Drejach." - to dotyczy kazdego szipa close range wiec jaki problem?
--- Koniec cytatu ---
Zwłaszcza tych brudasów. Proszę bardzo niech wprowadzają zmianę, ale niech przy okazji zdejmą 50% faloff z karabnów brudasów. Przecież to close shipy tylko jakoś dawno nie widziałem takiego co to walczy na dystansie mniejszym niz zasięg nie palonego punkta
Dux:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 17, 2012, 13:23:51 ---Obrazowo mówiąc - dziś gównianie sfitowany drake na HML jest w stanie przepędzić HAC'a/faction cruisera/tier3 (no, poza Ishtarem czy Gilą), bo trafia go boleśnie na każdym dystansie.
--- Koniec cytatu ---
Tyle teorii. W praktyce, z uwagi na niemałą przecież popularność tego statku pilot takiej vagi, czy cymbała podchodzi do tego dreja bez większych obaw. Bo ta powszechność użycia powoduje, że zdecydowana większość jego użytkowników nie ma pojęcia, jak sobie z w/w statkami poradzić :P
GlassCutter:
A ja po raz kolejny pozwolę sobie przytoczyć sytuację z życia.. Przez 2 godziny próbowałem coś rozszarpać w odbytnicy New Eden którą sobie wybrałem jako miejsce do wdupienia Talosa. O ile na początku było fajnie i przyjemnie (onyx i 2 protki), to po tym jak odpuścili pogoń i na połowie armora zwiewali przez brame, przytargali 2 drejki.. I to by było na tyle, reszta statków kryła się w parasolu dps'u tych drejów.
A teraz zamiast drejków wsadzmy tam lr hurki lub harbingery. Z politowaniem bym się uśmiechnął i je rozszarpał. Nawet gdyby, o zgrozo, załadowały Quake/Gleam.
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Październik 17, 2012, 15:52:13 ---A teraz zamiast drejków wsadzmy tam lr hurki lub harbingery. Z politowaniem bym się uśmiechnął i je rozszarpał. Nawet gdyby, o zgrozo, załadowały Quake/Gleam.
--- Koniec cytatu ---
I co się zmieni po nerfie HML?
Dalej 2 dreje rozwalą Twojego Talosa (który nie ma tanka za grosz), natomiast nie ma czym zarabiać kasy :P
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 17, 2012, 16:13:42 ---I co się zmieni po nerfie HML?
Dalej 2 dreje rozwalą Twojego Talosa (który nie ma tanka za grosz)
--- Koniec cytatu ---
Zmieni się to że jeśli nie pierdzielne się w liczeniu odległości i warpnę na takiego drejka na 0 z załadowaną fed navy anty i przepalonymi działami to go zabiję. W tej chwili warpując robię znak krzyża, a pot ścieka mi z pleców na dupe (uda się, czy się nie uda) :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej