Eve Online > Retribution
Retribution - główny wątek
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Październik 17, 2012, 13:33:43 ---Koleś który zarżnął frakcyjne statki gueristów przerabiając je na shildowe wersje dronkowców
--- Koniec cytatu ---
Zdajesz sobie sprawę, że już 3 lata jesteś "butthurt" o to? ;)
Ja tam na Gilę nie narzekam, świetny ship na solo :) Między innymi dlatego, że jest jednym z niewielu które rozrywają na strzępy Drake'a :)
Doom:
Jestem pamiętliwy. A tamtą zmianą posłali w diabły pól roku mojej gry. Jak dla noob jakim wtedy byłem to byla bolesna strata
SokoleOko:
Cóż, patrząc na te zmiany, chętnie odzyskałbym ze 2 mil SP w MLO.
Dodatkowo, kończę hodować pilota tengu na sprzedaż i zastanawiam się czy za 3-4 miesiące ktoś w ogóle będzie chciał go kupić. A może od razu powinienem skillować na nim Golema?
Jan Morgenstern:
Nadal porownujecie bron med/LR z DPSem close. Moje protki sa/byly warte ponad 1bil i latam/latalem nimi choc spadaly czasem. Tak samo ludzie lataja lokowkami wartymi sporo wiecej niz 800mil. Moze to nieodpowiadac wielu osobom ale bron close range ma wiekszy DPS a wszystko co bije dalej powinno miec mniejszy. I narzekanie, ze ktos nie bedzie ryzykowal close szipem za iles tam milionow nie ma tu znaczenia. Lataj tym, na co cie stac i co lubisz.
"- Drake -> 63k EHP i 693 DPS. Byłoby WOW, gdyby nie 1470 m/s (z overheatem) i zasięg 15 km. Obrazowo mówiąc - dziś gównianie sfitowany drake na HML jest w stanie przepędzić HAC'a/faction cruisera/tier3 (no, poza Ishtarem czy Gilą), bo trafia go boleśnie na każdym dystansie. Jednak HAM Drake zdechnie od czegokolwiek co jest szybsze, nie da się złapać na scrambla/weba i utrzyma zasięg 15-20 km. Jakoś nie widzę FN webów (18 km) na Drejach." - to dotyczy kazdego szipa close range wiec jaki problem?
Nadal uwazam, ze CCP robi to co powinna tylko zdecydowanie za pozno. Ludziska przyzwyczaili sie do drejow walacych z 70km z calkiem niezlym DPSem, tak samo jak Tengu stal sie uber raciarka strzelajaca do wszystkiego spoza zasiegu razenia ratow i to z dobrym DPSem. Po takim czasie za duzo osob przyzwyczailo sie do wygodnictwa i ciezko pogodzic sie, ze HML zostana przyrownane do poziomu reszty LR broni. Przy czym drake bedzie mial nadal wiekszy tank niz arty cane a jak troche zmniejszy sie tanka to wzrosnie tez zasieg. Sprawiedliwosc dziejowa bywa bolesna jednka drejowi nalezala sie poprawka.
SokoleOko:
Wybacz, ale 30 km ze Scourge Fury to nie jest "long range". To jest mniej niż AC Cynabal/Vagabond (close range).
Dodatkowo, nieprzypadkowo pisałem o C3, gdzie BS-y orbitują na 50+ km webując i neutując. Dron tam się nie da używać. Co pozostaje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej