Śmietnisko > Flamewar
Czy Was już do końca pomiziało?
Tloluvin:
Juz tlumacze, ale z inna liczba
Masz na poscie respect +1. I teraz powiedz co to oznacza
Czy oznacza, ze jedna osoba dala plusa, czy moze np 99 dalo minusa, a do tego 100 dalo plusa.
Roznica pomiedzy tymi sytuacjami jest dosc powazana, bo w pierwszym przypadku post wzbudzil emocje u jednej osoby, a w drugim u 199.
Dlatego imo fajnie by bylo gdyby byla widoczna suma glosow i informacja by wygladala np tak +1 (199)
Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko jasne :)
[VIDE] Herezja:
Tak teraz jest to już dla mnie zrozumiałe. Swoją drogą "powieC"??
Doom:
--- Cytuj ---Moze to punkt na wypadek spotkania w RL, zeby osoby nizsza ranga nie podskakiwaly, a podchodzily do osob wyzszych ranga. W koncu podskakiwanie moze smiesznie wygladac, no i jak podskakujacy zle wymierzy moze wyladowac na stopach osoby do ktorej podskakuje robiac jej krzywde.
Pytanie tylko dlaczego osoby rowna ranga moga podskakiwac do siebie badz do osob nizszych ranga
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Ciekawy jestem jaki byłby poziom forum gdyby do rejestracji wymagane były prawdziwe dane, adres, nazwisko, zdjęcie, etc...
--- Koniec cytatu ---
A ja jestem ciekawy w jaki sposob chcialbys weryfikowac prawdziwosc tych danych
--- Koniec cytatu ---
Wiekszy problem IMO to różne prawne duperele związane z np z ustawą o ochronie danych osobowych itp to raz, mi by sie nie chciało, a że z natury jestem paranoik to poza sobą nie potrafię wymienić innej osoby u ktorej jednocześnie te dane bylby bezpieczne i chciało by się jej z tym babrać
--- Cytuj ---Tak BTW respecta to o ile to mozliwe fajnie by bylo gdyby poza aktualnym wynikiem byla jeszcze suma glosow odanych na danego posta, bo np respec 0 przy 0 oddanych glosow to nie to samo co respect 0 przy 100 glosach
--- Koniec cytatu ---
Mogę Ci udostępnić kod wtyczki, albo wskazać ja w repozytorium SMF, jak uda Ci się ja w ten sposób zmodyfikować to nie widze problemu z wgraniem
Tloluvin:
--- Cytat: Herezja w Sierpień 10, 2012, 10:54:44 ---Tak teraz jest to już dla mnie zrozumiałe.
--- Koniec cytatu ---
Ciesze sie :)
--- Cytat: Herezja w Sierpień 10, 2012, 10:54:44 ---Swoją drogą "powieC"??
--- Koniec cytatu ---
:o
Poprawione
Thx za zauwazenie
Na swoja obrone powiem, ze i tak obecnie robie znacznie mniej bledow niz w szkole, ale jak widac co jakis czas sie zdarzaja
--- Cytat: Doom w Sierpień 10, 2012, 11:38:50 ---Wiekszy problem IMO to różne prawne duperele związane z np z ustawą o ochronie danych osobowych itp
--- Koniec cytatu ---
Ja tam prawnikiem nie jestem, ale nikt nikogo przeciez nie zmusza do rejestracji wiec jakby bylo tam jakies ostrzezenie to pewnie by wystarczylo. Zreszta nie trzeba by bylo przeciez tego nawet przechowywac, bo takie dane bylyby do jednokrotnego wykorzystania przy rejestracji.
Poza tym dla mnie to akurat malo ciekawe w porownaniu z sama idea sprawdzania poprawnosci tych danych ;)
--- Cytat: Doom w Sierpień 10, 2012, 11:38:50 ---Mogę Ci udostępnić kod wtyczki, albo wskazać ja w repozytorium SMF, jak uda Ci się ja w ten sposób zmodyfikować to nie widze problemu z wgraniem
--- Koniec cytatu ---
Niestety nie mam umiejetnosci pozwalajacych na taka modyfikacje :(
Hastrabull:
zeby zbierac takie dane musisz zglosic ten fakt do giodo. po drugie wymaganie jest, aby polaczenie bylo szyfrowane (czyli https) i inne tego typu pierdoly. Nie do zrobienia tutaj bez gigantycznych nakladow finansowych, ktore sa imho zbedne i bezsensowne
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej