Śmietnisko > Flamewar

Alternatywne źródla isk a moralność (było Odp: dwa miesiące - co dalej?)

<< < (41/50) > >>

Nosum Hseebnrido:

--- Cytat: Hastrabull w Sierpień 09, 2012, 11:12:40 ---
Zasada jest prosta i powtarzam ja po raz kolejny:
wycieczki osobiste lub rasistowskie = ban. Powyższe zaklasyfikowałem jako wycieczki osobiste.
Pierwszy ban na 48 godzin
Drugi ban na wiekuistą wieczność.

Po raz ostatni to wyjaśniam, więc proszę wbić to sobie pod wasze piękne rozczochrane.

--- Koniec cytatu ---
Ale ban na maina czy alta?

zenekburczymucha:
A jakie to ma znaczenie? Nie zauważyłeś ilu i kto się wypowiada?
Przenoszenie innego zdania za pomocą wardeków na grę też nie pomaga w odsłanianiu się publicznie , z drugiej strony doskonale pokazuje charakter rozmówcy .
Śmieszą mnie ludzie którzy potem piszą coś o kulturze albo każą się przedstawić nickiem z gry - co to pomoże w dyskusji ? W dyskusji nic ale żeby zaszkodzić to potrzebne są jakieś namiary ...

Rash'kan:

--- Cytat: zenekburczymucha w Sierpień 11, 2012, 23:51:40 ---A jakie to ma znaczenie? Nie zauważyłeś ilu i kto się wypowiada?
Przenoszenie innego zdania za pomocą wardeków na grę też nie pomaga w odsłanianiu się publicznie , z drugiej strony doskonale pokazuje charakter rozmówcy .
Śmieszą mnie ludzie którzy potem piszą coś o kulturze albo każą się przedstawić nickiem z gry - co to pomoże w dyskusji ? W dyskusji nic ale żeby zaszkodzić to potrzebne są jakieś namiary ...

--- Koniec cytatu ---

Czyli, że boisz się konsekwencji swoich wypowiedzi?

zenekburczymucha:
Hahaha a co rozumiesz przez słowo konsekwencje? Ze ktoś komu wypomniałem hipokryzje , kłamstwo , pomyłkę zechce się zrewanżować ? zwardekować mnie czy zgankować na pasku ? To są te konsekwencje ?
A ty jak widzisz krowie łajno na drodze to dalej idziesz KONSEKWENTNIE prosto czy najzwyczajniej omijasz je?
To jest strach czy roztropność ?

Rash'kan:
 Wiesz, Ty raczej w krowie łajno wdepnąłeś już i teraz obrzucasz nim innych, bojąc się, że ktoś będzie chciał przywalić Ci za to w paszcze.
Piszesz, że boisz się ujawniać swoją tożsamość bo ktoś może Cię wardekować, gankować.
Wiesz w normalnym świecie, nie tym internetowym, który widać jest dla Ciebie wszystkim, za każdą wypowiedzą stoi człowiek, pokazuje swoja twarz.
To świadczy o tym, że jego wypowiedź nie jest zwykłym mieleniem ozorem, tylko, że jest jej świadomy i świadomy jest konsekwencji, które (jeżeli jest np. kontrowersyjna) może wywołać.

Ty, internetowy misiu, boisz się nie, że dostaniesz po papie, ale, że ktoś Cię wardecnie i będzie chciał z Tobą walczyć, lub zniszczy Twoj statek w samobójczym ataku.

Przykro mi, że muszę Ci tłumaczyć takie podstawowe rzeczy.

A tak poza tym, uspokój się troszkę, bardzo nerwowy jesteś.
Zachowuj się jak normalny człowiek to tak będziemy Cię traktować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej