Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Delve War

<< < (9/24) > >>

Dux:

--- Cytat: Soulscream w Lipiec 03, 2012, 11:09:31 ---Zapraszam na fanfest tego roku, zapowiedzieli - ze na paskach będzie można kopać rude z moonów

--- Koniec cytatu ---

O ile nie będzie tak, że rudę z moonów z północy będzie można kopać tylko na tych paskach, co są na północy :P

Pol Kent:
Albo jest tak jak pisze Doom (i jak wiele razy było to już określane) że gdzieś tam na górze w CCP siedzą inteligentni inaczej kolesie którzy albo w ogóle nie zawracają sobie głowy takimi sprawami jak moon monopol albo tego nie kapują. Jedno i drugie napawa smutkiem  :(
Chyba że...tu już jest miejsce na teorie spiskowe...
Tym bardziej, że pomijając jakieś rozwiązania pokroju komet, pasów asteroid przy planetach i innych fantazji obliczonych na ileś lat do przodu. Wystarczyło by 20 dodać linijek kodu powodujących wyczerpywanie się złóż moon minerałów co określony okres czasu, np. z przedziału 1-3 miesiące (daleka analogia do PI) i losowe "odnawianie się" tychże minerałów na losowych moonach. Proste, łatwe i przyjemne. Jest ruch w interesie, jest konieczność skanowania moonów a dodatkowo jest nawet szansa, ze gdzieś na końcu świata jacyś szaraczkowie na kilka dni chapną takiego moona i podbudują swój wallet zanim ktoś od wielkiego brata przyleci i ich pogoni.

Xeovar:
Soul, sytuacja z dyspro i promykiem była zjebana. BARDZO. Ale "naprawiając" ją, zrobili 1000000x gorzej.

D i P jest wszędzie mniej więcej. W całym EVE. Tech tylko na północy. Rok później popatrz na populację 0.0 per region i zauważ dziwną dysproporcję w gęstości zaludnienia między obszarami geograficznymi (północ południe) 0.0.

Po drugie, techu na sztuki jest mniej. Nie wiem dokładnie ile (bo nie chce mi się szukać), ale tak mi się kojarzy w okolicach 100-150 moonow techu, vs. 2x tyle D i P.

Po trzecie, kiedyś trzeba było i D i P na większość T2, teraz trzeba na wszystko techu i więcej niż D i P wcześniej.

Po czwarte, jest OTEC - czyli kartel rządzący techem, który już wywindował ceny że uhuhuh.
http://jestertrek.blogspot.com/2012/04/week-in-life-bottleneck.html

Dołóż do tego że poza techem całe 0.0 jest mniej opłacalne od WH czy loseca (inkursje/FW, choć coś tam zmieniali i nie wiem czy już widać tego efekty) no i przepis na bieżące 0.0 (czyli z jednej strony blob a z drugiej pustynia) gotowy...

Nitefish:

--- Cytat: Soulscream w Lipiec 03, 2012, 11:50:20 ---Pieprzysz jak potłuczony, nie było Cię za czasów delve 1 i kiedy rządziło dyspro i promet - a tego na południu było pełno. CCP jak zwykle dało dupy bo naprawiając coś spieprzyło co innego.

--- Koniec cytatu ---

Nie twierdzę, że za czasów Delve było inaczej - był podobny gnój. Odnoszę się do obecnej sytuacji, która jest jeszcze gorsza.

Powinni wyciągnąć wnioski a jednak jakoś tego nie zrobili. Game developerzy to nie są idioci tylko zazwyczaj bardzo kumaci ludzie.

Podtrzymuję to co napisałem wcześniej - nie wierzę w takie przypadki.

Soulscream:

--- Cytat: Nitefish w Lipiec 03, 2012, 12:11:46 ---Nie twierdzę, że za czasów Delve było inaczej - był podobny gnój. Odnoszę się do obecnej sytuacji, która jest jeszcze gorsza.

Powinni wyciągnąć wnioski a jednak jakoś tego nie zrobili. Game developerzy to nie są idioci tylko zazwyczaj bardzo kumaci ludzie.

Podtrzymuję to co napisałem wcześniej - nie wierzę w takie przypadki.

--- Koniec cytatu ---

Jest taka sama. A w przypadki mozesz sobie nie wierzyc - ale tak jest i deal with it.

--- Cytat: Pol Kent w Lipiec 03, 2012, 12:01:14 ---Albo jest tak jak pisze Doom (i jak wiele razy było to już określane) że gdzieś tam na górze w CCP siedzą inteligentni inaczej kolesie którzy albo w ogóle nie zawracają sobie głowy takimi sprawami jak moon monopol albo tego nie kapują. Jedno i drugie napawa smutkiem  :(
Chyba że...tu już jest miejsce na teorie spiskowe...
Tym bardziej, że pomijając jakieś rozwiązania pokroju komet, pasów asteroid przy planetach i innych fantazji obliczonych na ileś lat do przodu. Wystarczyło by 20 dodać linijek kodu powodujących wyczerpywanie się złóż moon minerałów co określony okres czasu, np. z przedziału 1-3 miesiące (daleka analogia do PI) i losowe "odnawianie się" tychże minerałów na losowych moonach. Proste, łatwe i przyjemne. Jest ruch w interesie, jest konieczność skanowania moonów a dodatkowo jest nawet szansa, ze gdzieś na końcu świata jacyś szaraczkowie na kilka dni chapną takiego moona i podbudują swój wallet zanim ktoś od wielkiego brata przyleci i ich pogoni.

--- Koniec cytatu ---

Programowałeś coś kiedyś czy po prostu wydaje Ci się, że to "tylko" dołożenie 20-30 linijek kodu i działa ?

--- Cytat: Xeovar w Lipiec 03, 2012, 12:04:23 ---Soul, sytuacja z dyspro i promykiem była zjebana. BARDZO. Ale "naprawiając" ją, zrobili 1000000x gorzej.

D i P jest wszędzie mniej więcej. W całym EVE. Tech tylko na północy. Rok później popatrz na populację 0.0 per region i zauważ dziwną dysproporcję w gęstości zaludnienia między obszarami geograficznymi (północ południe) 0.0.

Po drugie, techu na sztuki jest mniej. Nie wiem dokładnie ile (bo nie chce mi się szukać), ale tak mi się kojarzy w okolicach 100-150 moonow techu, vs. 2x tyle D i P.

Po trzecie, kiedyś trzeba było i D i P na większość T2, teraz trzeba na wszystko techu i więcej niż D i P wcześniej.

Po czwarte, jest OTEC - czyli kartel rządzący techem, który już wywindował ceny że uhuhuh.
http://jestertrek.blogspot.com/2012/04/week-in-life-bottleneck.html

Dołóż do tego że poza techem całe 0.0 jest mniej opłacalne od WH czy loseca (inkursje/FW, choć coś tam zmieniali i nie wiem czy już widać tego efekty) no i przepis na bieżące 0.0 (czyli z jednej strony blob a z drugiej pustynia) gotowy...

--- Koniec cytatu ---

Delve jest jednym z regionów które ma jakaś makabryczna ilość prometu i dyspro. Co jak BoB żył w tamtym regionie to też było pełno teorii spiskowych. Bardziej jestem skłonny uwierzyć w skandal t20 (który został udowodniony) niż ooooo CFC będzie żyło za lat 5 na północy to zróbmy im dobry kurwidołek. Plan był taki by zbalansować minerały ale jakiś debil nie zwrócił uwagi - że wiekszość z nich jest na północy i masz to co masz. A co do OTEC. OTEC został stworzony przez graczy, którzy chcą na tym zarobić skoro mogą to czemu nie v0v. Za dysproporcje między regionami odpowiedzialne jest CCP i tylko wyłącznie CCP. CCP ma w dupie graczy a i tak wszyscy skaczą w około tej firmy i klaskają w rączki bo dostali jakieś nowe dodatki, które "naprawiają eve".

p.s Mittani/GS/CFC z tego co wiem i pamiętam jest od zawsze za nerfem technetium.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej