Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Delve War

<< < (10/24) > >>

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: Pol Kent w Lipiec 03, 2012, 12:01:14 ---Albo jest tak jak pisze Doom (i jak wiele razy było to już określane) że gdzieś tam na górze w CCP siedzą inteligentni inaczej kolesie którzy albo w ogóle nie zawracają sobie głowy takimi sprawami jak moon monopol albo tego nie kapują. Jedno i drugie napawa smutkiem  :(
Chyba że...tu już jest miejsce na teorie spiskowe...
Tym bardziej, że pomijając jakieś rozwiązania pokroju komet, pasów asteroid przy planetach i innych fantazji obliczonych na ileś lat do przodu. Wystarczyło by 20 dodać linijek kodu powodujących wyczerpywanie się złóż moon minerałów co określony okres czasu, np. z przedziału 1-3 miesiące (daleka analogia do PI) i losowe "odnawianie się" tychże minerałów na losowych moonach. Proste, łatwe i przyjemne. Jest ruch w interesie, jest konieczność skanowania moonów a dodatkowo jest nawet szansa, ze gdzieś na końcu świata jacyś szaraczkowie na kilka dni chapną takiego moona i podbudują swój wallet zanim ktoś od wielkiego brata przyleci i ich pogoni.

--- Koniec cytatu ---

Pol nie to żebym "wtykał kijek w szprychy czyjegoś roweru" ale o tym pomyśle, który podałeś pisałem już wiele miesięcy temu. Możliwości mieli już od dawna a czemu tego nie chcą wprowadzić to nie wiem.

Soulscream:

--- Cytat: Herezja w Lipiec 03, 2012, 12:44:38 ---Pol nie to żebym "wtykał kijek w szprychy czyjegoś roweru" ale o tym pomyśle, który podałeś pisałem już wiele miesięcy temu. Możliwości mieli już od dawna a czemu tego nie chcą wprowadzić to nie wiem.

--- Koniec cytatu ---

Bo to nie jest hop siup - 20, 30 linijek kodu może spowodować daleko idące błedy. Oni sami gdzieś powiedzieli, że kod na którym zostało stworzone eve to jakaś makabra i żeby go naprawić to tak jak bawić się z niemieckim urządzeniem szyfrującym z II WŚ. Dajcie im czas, szczególnie kiedy ta gra nie posiada shardów, a tylko jeden serwer. Raz się pospieszyli to skasowali mi boot.ini lol.

Pol Kent:

--- Cytat: Soulscream w Lipiec 03, 2012, 12:41:08 ---Programowałeś coś kiedyś czy po prostu wydaje Ci się, że to "tylko" dołożenie 20-30 linijek kodu i działa ?

--- Koniec cytatu ---

Tak, programowałem. Było to daaawno ale to nie ma znaczenia. Nie czepiaj się "20 linijek" niech to będzie i 2k czy 20k linijek to nadal jest mniej niż kropla w morzu EVE. A czy by działało ? Oczywiście. Skoro każdy moon ma "z góry określone" minsy lub nie ma wcale. To znaczy że jest baza gdzie taka informacja jest przechowywana. Dorabiasz kod resetujący i losujący od nowa rzeczoną wartość co określony czas i koniec. Tu nie ma co nie działać.
Drobiazgami w tym kontekście jest kwestia dogrania szczegółów jak szybko kończy się minerał danego typu, jaki info dostaje kopiący na temat owego wyczerpywania się itd.

@Herezja.
Coś mi się kołacze po głowie że tez już kiedyś o takim pomyśle wspominałem albo tylko o nim myślałem.  8) Tak czy inaczej to tylko potwierdza że jest to sensowny pomysł i powinien być dawno wdrożony albo przynajmniej w zaawansowanym stadium implementacji.

@Soulscreem
Nie przesadzaj z tym skomplikowaniem. Że CCP tak mówi, pewnie ze mówi, dzięki temu mają więcej czasu i jeśli już coś zrobią to sukces medialny będzie większy - patrzcie uporaliśmy się z Enigmą"
Zrobili PI, zrobili ty i to, bez problemu to tylko kwestia chęci i skupienia sił na tym zagadnieniu. A jak widać po ilości dyskusji na ten temat - nie tylko na Centrali - problem jest istotny.

[VIDE] Herezja:
Pamiętam, że były dyskusje na temat zmian w kocie gry, i że powyższy kod jest po prostu pisany przez wiele osób, które od dawna już w CCP nie pracują a co za tym idzie ciężko cokolwiek w tym kodzie zmienić i być może łatwiej jest stworzyć coś nowego niż zmieniać już istniejące.

ps. Pol czytałeś moje pomysły, które tu zamieściłem i dlatego Ci się w "makówce" coś kołatało ];)

SokoleOko:

--- Cytat: Xeovar w Lipiec 03, 2012, 12:04:23 ---Po drugie, techu na sztuki jest mniej. Nie wiem dokładnie ile (bo nie chce mi się szukać), ale tak mi się kojarzy w okolicach 100-150 moonow techu, vs. 2x tyle D i P.

--- Koniec cytatu ---

AFAIR 100-150 techmoonów było w zasięgu działania NCDOT (Venal, Tribute, Vale of Silent) za moich czasów. Ja bym powiedział, że bliżej 400 w skali całego Eve. BTW, Tech występuje także na południu, tylko jest go cholernie mało (np. jeden w Immensea).

Inne dane - na pograniczu Syndicate i Outer Ring na jeden techmoon przypadało mniej więcej 5 dyspro/promet/neo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej