Śmietnisko > Off Topic
Pyskówki na temat poziomu kadry narodowej oczami ekspertów (było typy EURO 2012)
kamel:
Hyhy , ja gram regularnie na salach orlikach itp. oglądam ligę hiszpańską, angielską, niemiecką, włoską , bardzo jaram się indywidualnymi akcjami, jak i ogólnie grą drużynową lubię pooglądać dobrą piłkę gdzie drużyna chodzi jak dobrze naoliwiona maszyna gdzie każdy wie co ma robić i robi to dobrze, dlatego dziwię się jak wam się mógł mecz podobać... rozumiem, że to Polska reprezentacja i poziom oczekiwań i umiejętności jest wysoko zaniżony ale jak czytam wszędzie, że było dobrze , wspaniale i powinniśmy się cieszyć to mi się śmiać chce... propaganda mediowa jest przezabawna i widzę wiele ludzi jej ulega a jak słyszę Szpakowskiego i jego tępe komentarze na meczu to z reguły ściszam na maxa bo mam ochotę zajebać w telewizor... poziom mamy żenujący, nasi piłkarze po 60 minutach biegają jak by chcieli a nie mogli...oni kurna trenują od podstawówki i po 60 minutach powinni zapier.... a nie obijać się o własne nogi i deptać po rękach swoich zawodników... kiepskie zorientowanie co się dzieje na boisku, zero ruchu , widok piłkarzy rozkładających ręce bo nie wiedzą komu podać jest chyba widoczny tylko na naszych meczach... jak taka sytuacja w ogóle może mieć miejsce ??!! wracanie z piłką z pod pola karnego przeciwnika aż do bramkarza ??!! lol ? żenada...
Żeby nie było, że jestem od razu jakimś przeciwnikiem reprezentacji itp. itd. wiadomo bardzo chcę żeby wygrali z Czechami i mam nadzieję, że tak się stanie będzie to na pewno dobra promocja dla niektórych Polskich piłkarzy i może uciekną z tej żenującej ligii i nauczą się grać za granicą przez co wzmocnią naszą reprezentację ale Panowie realistycznie... gramy z dupy zawsze graliśmy i nie ma co się wielce zachwycać...
Doom:
--- Cytat: Xarthias w Czerwiec 14, 2012, 11:16:36 ---Blood Bowl, Speedball 2.... Trochę ciekawsze podejście :P
--- Koniec cytatu ---
Blood Bowl to mi sie podobał w wersji figurkowej, przeniesienie go na PC jakoś nie uznałem za udane (znudziło mi się po 2h grania)
Ostatnia produkcja z footbal w nazwie jaka mi się pokazała nazywała sie bodajże Crazy Football i była na amigę, a tam na boisku różne fajne rzeczy można było robić z odcinaniem łbów zawodników oponenta włącznie :P
Dux:
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 14, 2012, 11:21:11 ---poziom mamy żenujący, nasi piłkarze po 60 minutach biegają jak by chcieli a nie mogli...oni kurna trenują od podstawówki i po 60 minutach powinni zapier.... a nie obijać się o własne nogi i deptać po rękach swoich zawodników...
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie jak Rosjanie w tym samym meczy, dokładnie jak Czesi w meczu z Grekami (Grecy zreszta niewiele lepiej) itd., itd. Jakos po tych meczach co sie odbyły w przypadku żadnej z druzyn nie da sie powiedzieć, by jakos specjalnie dobrze kondycyjnie się prezentowała. Zresztą nic dziwnego, skoro turniej odbywa sie po sezonie piłkarskim, gdzie spora część z garaczy ma za soba rozegrane i po ponad 50 spotkań.
--- Cytuj --- kiepskie zorientowanie co się dzieje na boisku, zero ruchu , widok piłkarzy rozkładających ręce bo nie wiedzą komu podać jest chyba widoczny tylko na naszych meczach...
--- Koniec cytatu ---
Chyba nie.
--- Cytuj ---jak taka sytuacja w ogóle może mieć miejsce ??!! wracanie z piłką z pod pola karnego przeciwnika aż do bramkarza ??!! lol ? żenada...
--- Koniec cytatu ---
Szczerze? Nie obejrzałem chyba tylko dwóch meczów z tego turnieju. W każdym z tych co widziałem takie sytuacje miały miejsce, nawet kilkakrotnie.
--- Cytuj ---wiadomo bardzo chcę żeby wygrali z Czechami i mam nadzieję, że tak się stanie będzie
--- Koniec cytatu ---
Też bym chciał. Choć właśnie tego meczu obawiam się najbardziej. Czesi po dwóch meczach uchodzą u nas za zespół relatywnie słaby. W każdym razie gorszy znacznie od Rosjan. No i znając nasze tradycje obawiam się, że nasi piłkarze podejdą do meczu na zasadzie "skoro ruscy nam rady nie dali, to Czesi nie podskoczą". I skończy sie na tym, że "Szpaku" tradycyjnie od 85 minuty meczu zacznie opowiadać, jak to od szkolenia młodzieży musimy zacząć >:D
--- Cytuj ---to na pewno dobra promocja dla niektórych Polskich piłkarzy i może uciekną z tej żenującej ligii i nauczą się grać za granicą przez co wzmocnią naszą reprezentację
--- Koniec cytatu ---
W składzie na Euro, w 22-osobowej kadrze tylko 5 gra w Polskiej lidze. Przy czym w tych dwóch meczach, w podstawowym składzie wybiegł chyba tylko raz Murawski. Reszta grzeje ławę. Bez względu jak będzie grać reprezentacja, ciężko im będzie się przez Ojro przebic gdziekolwiek.
Soulscream:
Ja poraz pierwszy w zyciu zgodze sie z Donkiem Tuskiem. 38 milionow specjalistow od futbolu w naszym kraju :).
Dormio:
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 14, 2012, 11:21:11 ---poziom mamy żenujący, nasi piłkarze po 60 minutach biegają jak by chcieli a nie mogli...oni kurna trenują od podstawówki i po 60 minutach powinni zapier.... a nie obijać się o własne nogi i deptać po rękach swoich zawodników...
--- Koniec cytatu ---
A na tych swoich orlikach to robisz co drugi dzień po sprinty o łącznej długości 10-12km w dwóch turach po 45 minut z 5 minutową przerwą ?
Ja rozumiem, że dla przeciętnego człowieka 2x5km to żaden dystans i zrobi go tylko odrobinę gorzej od Bolta. ;) :P
Z drugiej strony (ja) jednak mam problem by moją CODZIENNĄ trasę do pracy (około 2km) przebiec w czasie lepszym niż 10 minut (i to pomimo, że szybkim chodem robię ją w 16 minut 2x dziennie). Przy czym na tym dystansie ja to mam raczej "średnią" prędkość, a nie maksymalną.
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 14, 2012, 11:21:11 ---kiepskie zorientowanie co się dzieje na boisku, zero ruchu , widok piłkarzy rozkładających ręce bo nie wiedzą komu podać jest chyba widoczny tylko na naszych meczach... jak taka sytuacja w ogóle może mieć miejsce ??!! wracanie z piłką z pod pola karnego przeciwnika aż do bramkarza ??!! lol ? żenada...
--- Koniec cytatu ---
Jak określisz zatem grę Ronaldo w ostatnim ich meczu ? Czy piłkarz za kilkadziesiąt mln EUR może popełniać takie błędy i rozkładać ręce, bo nie wie komu podać ?
--- Cytat: Soulscream w Czerwiec 14, 2012, 17:11:23 ---Ja poraz pierwszy w zyciu zgodze sie z Donkiem Tuskiem. 38 milionow specjalistow od futbolu w naszym kraju :).
--- Koniec cytatu ---
My jako Naród Wybrany przecież musimy mieć specjalistów od wszystkiego. Tylko czy każdy z nas jest przy wyrażaniu swojej OPINII ekspertem ?
No nie wiem jak Ty, ale ja przynajmniej uważam, że jako chłopak grający w podwórkową piłkę nożną mogę oceniać naszą reprezentację przez pryzmat własnych doświadczeń. Przy czym dla mnie głębokim szokiem było po raz pierwszy znaleźć się na murawie prawdziwego boiska i strzelać do prawdziwej bramy. Szokiem pomimo tego, że w miarę regularnie (w przerwach, po lekcjach) grałem w nogę na szkolnym boisku. Jednak rozmiar szkolnego ma się nijak do prawdziwego boiska.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej