Eve Online > Dyskusje ogólne
najlepsze alianse/korpy PVP
Gellenter:
No to tutaj też trochę mijacie się z prawdą... Podajecie nazwy aliansów. W każdym ally nawet najbardziej elitarnym znajdziecie pety i całe stado kerbirów którzy przy każdej oznace zagrożenia dumnie chowają się pod ff'em z szyldem takiego PL czy Solar fleet. Podajcie mu nazwy korpów jeśli szuka najlepszych specjalizujących się w pvp
SokoleOko:
--- Cytat: Gellenter w Kwiecień 26, 2012, 16:40:03 ---No to tutaj też trochę mijacie się z prawdą... Podajecie nazwy aliansów. W każdym ally nawet najbardziej elitarnym znajdziecie pety i całe stado kerbirów którzy przy każdej oznace zagrożenia dumnie chowają się pod ff'em z szyldem takiego PL czy Solar fleet. Podajcie mu nazwy korpów jeśli szuka najlepszych specjalizujących się w pvp
--- Koniec cytatu ---
Niezupełnie.
Darkside działa jak jeden korp, podobnie Rooks and Kings czy Black Legion.
PL siłą rzeczy jest bardziej zróżnicowane, jak znam takie Resilience to jest to żałosna banda bogatych do przesady pilotów supercapitali i nic więcej. Patrząc na korpy w PL, za elitarne nie uważam BDCI czy EMO. SAS też jest cieniem samego siebie. Reszta, zwłaszcza SNIGG czy NESW, jest bardzo dobra.
Jest jeszcze jeden factor. Rzeczywistość w Eve jest bardzo płynna. "Jakość korpa", będąca wypadkową ludzi w danym momencie aktywnych oraz FCs, zmienia się szybko. Można powiedzieć, że miesiąc w eve to jak rok w realu. Z pewnością gdzieś tam jest kilka dobrych ekip o których nie słyszeliśmy jeszcze, a które właśnie teraz mają swój "spike". Z kolei stare firmy, takie jak choćby Rooks and Kings, mogą być papierowymi tygrysami jadącymi na opinii.
HammerSnake:
komuś się nudzi i zakłada temat, żeby trochę tu rozruszać rozmowy? nick "lama"? 8)
btw nie chce trollować itp, no ale "theorycrafting/doktryny flotowe" wtf?
2 lata aktywnie latałem w eve i nie rozumiem tego slangu, przyznaje że nigdy mnie jakoś "światek eve nie interesował", wychodziłem z prostego założenia, że jak do odpalenia eft nie potrzebuje instrukcji obsługi, nie mówiąc o naciśnięciu f1-f5 więc who cares co się dzieje dookoła na jakiś forach.
Najbardziej mnie ciekawi co się kryje za theorycrafting-dyskusje o fitach?. Jakie są doktryny flotowe wymyślone przez pl? - przyznaje, że jedyne co mi przychodzi do głowy co może być ich autorstwa to : "Panowie wyłączamy local za 3,2 ,1 ...", "dawać cyno?", "więcej matek!" . :)
Raina Nives:
AHACe są ich autorstwa.
Lt Rook:
--- Cytat: HammerSnake w Kwiecień 26, 2012, 20:09:49 ---przyznaje, że jedyne co mi przychodzi do głowy co może być ich autorstwa to : "Panowie wyłączamy local za 3,2 ,1 ...", "dawać cyno?", "więcej matek!" . :)
--- Koniec cytatu ---
Niestety kompletnie się mylisz, armor hace (mała sygnatura, dość duży DPS przy sensownym zasięgu) były tak rewolucyjne w swoim czasie że nikt nie potrafił z tym walczyć w równych liczbach, dlatego doprowadziło to do tak ogromnej eskalacji liczb.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej