Eve Online > PVE
Catalyst - PvE lvl1/2 - jaki fit?
Marwall:
Witam
Zerknij tutaj
http://eve.battleclinic.com/browse_loadouts.php?types=4302,24692,24696,28659&build=271273&mode=rating&page=2
Na początek powinno Ci wystarczyć
Wprowadź nazwę statku i poszukaj to co Ci najbardziej odpowiada.
Isengrim:
Akurat Gallente maja zasadniczy problem z łączeniem "średniego-dalekiego zasięgu z jednocześnie sensownym DMG" , bo small railguny z tego co wiem to maja wyjatkowo dziadowski dmg, a z kolei zeby cos trafic z blasterow to musisz do tego podleciec (Afterburner Ci sie do tego przyda).
Sciagnij sobie taki program, ktory nazywa sie EFT (EvE Fitting Tool) i tam sprawdzaj, ktora amunicja ma jaki zasieg i dmg. I sto tysiecy innych przydatnych rzeczy na temat fitowania statkow (bedziesz wiedzial, jaki masz optimal range, ile dmg Twoj statek jest w stanie wytankowac i ile zadaje, jak szybko sie poruszasz, etc., etc.)
A z waznych rzeczy. Podbij "Cybernetics" i zainwestuj w implanty, minimum +3, a jak bedziesz mogl to +4. To znacznie przyspiesza proces skillowania.
Nawighator:
Marwall - raczej nie skorzystam, pewnie i tak rzucę okiem co tam ciekawego można znaleźć ale jakoś nie mam przekonania do tej witryny - w bardzo wielu miejscach ludzie się wypowiadają, że nie jest to dobre źródło informacji...
Isengrim - na pewno skorzystam (EFT) - coś czuję, że zapowiada się dłuuugi weekend - o ile znowu nie zasnę po 30 minutach od uruchomienia Eve... wczoraj i przedwczoraj się mnie to przytrafiło :-/ uderzę również w cybernetics... Pytanie "poza konkursowe" - znalazłem na oficjalnym forum drzewko umiejętności, które warto się wyuczyć (dzięki czemu nauka innych skilli odrobinę przyspieszy), ale większości nie mogę znaleźć - zmienili to aż tak bardzo czy jak? np skilla o nazwie "learning" nie mogę znaleźć - nie ma tego w trialu czy przemodelowali całe drzewo skilli w jednej z dawnych/niedawnych aktualizacji... ?
Aldrin:
Naści, proszę ja ciebie, tani jak barszcz sosnowskiego i znośny fit na deske.
[Catalyst, Catalyst PvE dobry bo tani i dobry]
125mm Carbide Railgun I, Lead Charge S
Experimental 1MN Afterburner I
Barton Reactor Capacitor Recharger I
Type-D Power Core Modification: Reaction Control
Insulated Stabilizer Array I
Small I-a Polarized Armor Regenerator
Small Capacitor Control Circuit I
Hobgoblin I x1
Uwagi: jeśli zmieścisz się w power gridzie - wymień reaktor na jakiś power diagnostic system. Daje mniej PG, lecz ma dodatkowe plusy bonusy, na przykład do wydajności capacitora.
Dalej: by fitować dobrze i tanio - zwracaj uwagę na moduły meta 1-2, często są nawet tańsze od odpowiednika tech I meta 0, no i oczywiście mają ciut lepsze staty.
Skille learningowe swego czasu, bedzie pewnie ze dwa lata, zostały usunięte, nie kłopocz się.
Nawighator:
niech Ci bug w ISKach wynagrodzi dobry człowieku ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej