Eve Online > Market

WTB Capital Pilot

<< < (2/10) > >>

Gaunt:
No i dodatkowo parę skilli zazębia sie jeżeli chodzi o carrier/dred
Ja mam archona i revelke i uważam, że to jest najlepszy setup.
Opcjonalne to Chimcia/Phoeenix.
Naglfar nie jest zły, ale pozostaje coś zrobić ze skillami do np. tego nidhoggura, więc żal nie wyskillować no, ale kto używa stodół  :-X

A może powiesz czemu myślisz o carrierze matarskim to Ciebie naprostujemy  >:D
i czemu skoro szukasz postaci do kupna to akurat te w miarę relatywnie najfajniejsze (Amarr'skie) dałeś na samym końcu?

Doom:
Matarska najtańsza powinna być :p

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 11, 2012, 23:20:02 ---Matarska najtańsza powinna być :p

--- Koniec cytatu ---

To jest żaden argument, dzisiaj porównywałem ceny dreadów i rozstrzał był poniżej 10 % patrząc po najniższych cenach hulli w lowsecach na kontraktach.

"Niggerhugger" jest po prostu z dupy shipem - w NCDOT jako jedyny carrier musiał latać z trimarkami bo był za miękki jako "frontline carrier", z kolei przy triage dramatycznie brakuje mu CPU.

Naglfar nie dość, że wymaga kupy niepotrzebnego skillowania (policz sobie ile zajmie Ci wbicie wszystkiego na V), to bonusy ma tylko do dział. W dodatku, waląc large posa Naglfarem strzelasz z torped bez bonusów i jesteś w głębokim faloffie autocannonów. To już nawet wyśmiewany przeze mnie Moros ma te 24 km optimala na AM, więc wbity w shield sięga szpilki optimalem.

Phoenix jest faktycznie rewelacyjny - bez żenady taki "big drake". Tank po byku (15k bez overheata, a overheatować można dłużej niż capa starczy), 11k DPS-u na 60 km. W warunkach bicia posa oznacza to, że sięgasz i szpilki i modułów, podczas gdy Moros jak strzela do szpilki to do modułów ma za daleko. No i przede wszystkim - co współdzieli z Naglfarem - nie strzelasz capem: kończysz siege i możesz od razu wyskakiwać. Morosa można utrzymać na krawędzi jump capa, a Revelka będzie musiała się podładować niestety

Doom:
Chodziło mi o to że pilot złomowisk powinien być tańszy od podobnie oskilowanego pilota amarr / galente. Caldari podejrzewam mimo wszystko pomiędzy nimi

Goomich:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 12, 2012, 00:03:35 --- a Revelka będzie musiała się podładować niestety

--- Koniec cytatu ---

Od tego mamy Archony. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej