Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jeśli ktoś miał wątpliwości...
[VIDE] Herezja:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ... czy stwierdzenie /// doprowadzić kogoś do samobójstwa /// nie może dotyczyć choćby wymuszenia przez danego gracza zaprzestania grania w EVE danego osobnika czyli swoistego samobójstwa?
Tooten:
To co, jak ja powiem, że jestem niestabilny emocjonalnie i chcę zwrotu wartości shipa/plexów na opłacenie moich kont na rok, bo się potnę, to też będziecie musieli mi je dać?
IMHO taka osoba zasługuje właśnie na takiego kopa w jajca. Poza tym jak w telewizji mówią o koreańskich nastolatkach którzy z głodu umierają przy wowie/lolu/jakimś innym gównie, to zazwyczaj jest to traktowanie jako zabawna ciekawostka z końca świata. Nikt znieczulicy i niepoprawnego politycznie braku współczucia nie piętnuje, bo i po co.
Calix:
Zasługuje czy nie to detal. Faktem jest że jeżeli koleś dokona próby samobójczej to Mittani znajdzie się po uszy w przysłowiowym gównie. Amerykańskie prawo ma już precedensy dotyczące właśnie sytuacji takiej nagonki (harrasment) w przestrzeni szeroko pojętego internetu. Nie znajdzie się dlatego że rozwalił statek i olał prawdziwą lub nie informację że koleś ma jakieś problemy psychiczne a raczej dlatego że do nagonki zachęcał innych.
Musiał nieźle być wstawiony, lub jego chęć pokazania innym jak bardzo jest fajny, jest większa od jego wiedzy prawniczej :P
sc0rp:
Ccp usunelo mitaniego z csm lol
Coz byl dla nich nie wygodny znalezli pretekst i sie go pozbyli tylko ciekawe co na to 10k graczy
Soulscream:
W związku z tym jestem byłym przedstawicielem Goonswarm i wciąż aktywnym użytkownikiem naszego ukochanego forum zwanego Something Awful pozwole sobie zabrać głos. Ogladalem panel sojuszu EVE. I jezeli i mam zaczac sie przyczepiac to zaczelem sie zniechecac kiedy zaczela sie prezentacja TEST. Nie dalo sie tego ogladac, pozniej Goonswarm i rowniez uwazam to ze byla tragedia. W tym nic co bylo powiedzianenie bralem na serio. Ktokolwiek wzial to na serio powinien skoczyc z mostu.
Swoja droga CCP jest tak glupie bo daje bana za jakis tam harrasement czy tam griefing w ramach TOS/EULA co jest kompletna bzdura. Sami zgodzili sie na trunki wysokoskokowe, a pozniej maja do siebie pretensje, ze cos sie stalo. Oh well. Tak czytalem dzisiaj watek o EVE na SA i przeciez to samo CCP namawia i chce ukazac eve online jako gre dla doroslych ludzi, gdzie trzeba miec twarda skore.
http://www.youtube.com/watch?v=uGplrpWvz0I&feature=relmfu
Przeciez powiedzmy, ze jak szpieg rozwiaze Ci twoje imperium w internetowych statkach (czyli prace kilku tysiecy osob) teoretycznie mozesz nie wytrzymac cisnienia i wyskoczyc z okna. Shit happens i kazdy wylozy na to laske. Ogolnie sprawa jest zabawna, poniewaz wiele faktow w tych tak zwanych portalach prasowych nikt nie napomknal i spytal sie czy Mittani jako osob publiczna nie ma klopotow przez bycie osoba de facto publiczna
Zona Mittaniego napisala kilka postow na SA o tym, ze ludzie potrafia dzwonic/pisac do nich jak jakis goon czy ktos zwiazany z naszym sojuszem zrobi jakas spektakularna akcje i mowi ze zabija im np psa. Zabawne, podwojne standarty.
Generlanie to co zrobil Mittani uwazam za kompletna glupote i ciesze sie z tego 30d bana jednak usuniecie z CSM kompletna bzdura. A co zrobi CCP. Nic nie zrobi, ma to w dupie. Co dalej ? CFC bedzie gralo w ta chujowa gre. Spala Jita i beda czekac na cos, chociaz nie wiem na co. W calym tym zamieszaniu szkoda nerwow Lady Mittens. Reszta deal with it.
Ah zapomnialem osoba ktora niby zostala namawiana do samobojstwa przezywa teraz hehe drugie pieklo. Podobno bounty na nim to juz jakies 3bln. Ironia losu jak CCP potrafi zaszkodzic w takiej sytuacji kolesiowi ktory uwazal cala sytuacje za smieszna, ktory jest czlowiekiem calkowicie stabilnym po 40stce.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej