Eve Online > Dyskusje ogólne

Bot holocaust

<< < (33/41) > >>

tomassz:
Ja myśle że powodem tego wszystkiego jest za mało możliwości by stracić iski, tylko nie mam pomysłu narazie co konkretnego można by z tym zrobić.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: tomassz w Marzec 06, 2012, 18:07:32 ---Ja myśle że powodem tego wszystkiego jest za mało możliwości by stracić iski, tylko nie mam pomysłu narazie co konkretnego można by z tym zrobić.

--- Koniec cytatu ---

oddaj mi

VonBeerpuszken:
Możliwości jest masa, choćby pierwsza z brzegu, kupujesz superduper wypimpowany statek i lecisz do pierwszego lowseka  :P
Po prostu ludzie tak już mają - lubią mieć dużo i nie lubią tego tracić, czy to w RL czy w świecie wirtualnym, co jest naturalne.

sneer:
system finansowy w eve jest prosty

1. iski wchodzą do systemu przez
1.1 bounty za npc wypłacane przez concord
1.2 nagrody pieniężne z misji / zarówno klasyczne jak i milicyjne , pirackie oraz inkursja /
1.3 wypłaty odszkodowań za ubezpieczone statki

2. iski wychodzą z systemu przez
2.1 opłaty za klony
2.2 skladka na ubezpieczenie statku
2.3 opłaty rózne / za kontrakty, naprawy , produkcję , lp  store /

łatwo zauważyć że baza monetarna gospodarki eve cały czas rośnie dlatego że róznica między tym co wchodzi a wychodzi z bazy jest duża
w normalnych warunkach taki system jest inflacyjny
w eve każdy coraz starszy gracz ma nawet jesli nie grubszy wallet to w assetach ma bardziej zapchane hangary coraz droższymi zabawkami
więc świat jest w umiarkowanej równowadze / czytaj nawet jeśli na niektórych assetach są wyrazne trendy to system sie trzyma/
to o co się kłócicie to tak naprawdę to jak bardzo inkursja dorzuca nierównowagi do tego z definicji malo stabilnego systemu
tego mogą nawet w CCP dobrze nie wiedzieć a na pewno nie wiedzieli bo nie mieli skąd kiedy pracowali na inkursją
jeśli wyjdzie im że system staje zbyt niestabilny przyjdzie nerf i tyle

sneer:
z ciekawostek i wracając do tematu
bot trzepiący anomalki jest bardzo inflacyjny
bot ryjący paski albo obrabiający dronkowo już nie :p

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej