Eve Online > Dyskusje ogólne
Bot holocaust
Soulscream:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 04, 2012, 20:40:13 ---To ze ma najlepsze PVP wystarczy. Jezeli ktos gra w EVE jak w Boba Budowniczego, albo gra po to, zeby np "zobaczyc wszystkie sygnatury w EVE", to faktycznie rownie dobrze moze grac w WoW'a czy inna Tibie, albo nawet wrzucic sobie Patriciana single player i do tego otworzyc czata na onet.pl - tylko po co wtedy wydawac 15$ miesiecznie ;)
--- Koniec cytatu ---
To ze pvp jest lepsze dla Ciebie nie jest dla innej masy potencjalnych klientow, ktorzy placiliby te 15 dolcow zeby sobie pograc w kosmiczne statki online. Rozwiazania pve ktore masz teraz w eve online sa tragicznie nudne i nie lepsze od tibii czy tudziez innego koreanskiego mmo. Swoja droga zeby zarobic na swoje pvp musisz robic pve. Ja pamietam to jako przymusowe roboty w polnocno koreanskich obozach pracy.
sneer:
ze smutkiem ale z tym ostatnim stwierdzeniem się zgadzam
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 04, 2012, 22:40:53 --- Swoja droga zeby zarobic na swoje pvp musisz robic pve. Ja pamietam to jako przymusowe roboty w polnocno koreanskich obozach pracy.
--- Koniec cytatu ---
Nie musze i nie robie. Wole scamowac w Jita, spekulowac na rynku i krasc. PVE mnie interesuje tylko pod tym katem, zeby wiedziec, jakie anomalki sie robi w ktorych regionach, i gdzie moge znalezc raciarza, umiem tez np. rozpoznac po rodzaju wrakow na skanie, czy kerbir robi misje, plexa, anomalke czy belty ::) To co wiem, i to co mnie interesuje i daje frajde, to to, ze zeby sobie kupic np Hurka czy drejka z fitem, gracz bez dostepu do najlepszych mozliwosci zarabiania kasy, czyli nawet skazany na misje w empire albo bicie ratow potrzebuje max 2h obozu pracy - w tym czasie moze sobie pogadac z kolegami na czacie albo poogladac Youtube, wiec nie jest tak zle. Wierze ci na slowo, ze PVE w EVE nie jest lepsze niz w WoW, ale EVE oferuje poza tym caly szereg innych mozliwosci, a zeby efektywnie brac udzial w pvp wystarczy sie pomeczyc te 2h - jest to na tyle malo, ze jest to do przelkniecia, a jednoczesnie na tyle duzo, ze pojawia sie jednak pewne death penalty, wtopa takiego hurka na ktorego sie samemu naracilo w niczym nie przypomina wtopy w grze, w ktorej sie po prostu respawnujesz i biegniesz dalej na kolejny "rajd" czy jak to sie tam u was WoWowcow nazywa. Wlasnie to sprawia, ze EVE jest taka specyficzna, kazda wtopa boli, wiec gra sie w nia zupelnie inaczej. Oczywiscie, mozna tez w nia grac jak w kosmiczne Sim Sity, albo Gwiezdnego Kupca, tylko ze wtedy omijasz element najlepiej w EVE dopracowany, na ktorym gra sie tak naprawde skupia - czyli wlasnie PvP. W EVE PvE ktore ma na celu tylko i wylacznie PvE, czyli zarabianie kasy na coraz lepsze raciarki zeby coraz szybciej bic raty to tak, jakby lizac loda przez folie, i narzekac, ze wcale nie jest lepszy niz inne lody.
Dormio:
--- Cytat: Pol Kent w Marzec 02, 2012, 15:48:49 ---P.S. Dormio skoro tak torpedujesz wszystkie boty to może weź poszukać jakiegoś i tak w celach edukacyjnych go na Centrali przedstawisz? Łącznie z tym klikaniem o kilka pixeli obok, czy kilka sekund wcześniej/później.
--- Koniec cytatu ---
Ale co Ty ode mnie oczekujesz ? Gotowego macro/bota żeby sobie wrzucić na kompie ? Poszukaj sobie i napisz skrypt. Albo nagraj, zapętl i wprowadź "random". Nawet proste skopiowanie czynności wykonywanych przez godzinę oznacza jedynie skopiowanie 23x tego samego fragmentu skryptu, który chyba umiesz sam sobie nagrać.
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 05, 2012, 07:37:45 ---Wole scamowac w Jita, spekulowac na rynku i krasc.
--- Koniec cytatu ---
O i ten pan wie jak się bawić w hisecu... :D
Tloluvin:
--- Cytat: Herezja w Marzec 02, 2012, 17:54:59 ---Ciekawi mnie co osoby miały na myśli. Skasować przyczynę a nie skutek?
--- Koniec cytatu ---
Sa dwie przyczyny uzywania botow. Mozna je wyeliminowac na etapie tworzenia gry. EVE juz jest za stare zeby to zrobic.
Mozna by bylo troche ograniczyc wystepowanie botow, ale na to nie pozwola gracze, a w szczegolnosci pr0 pvperzy.
--- Cytat: Jrkan w Marzec 02, 2012, 18:36:17 ---Tloluvin, żadnej poprawy u ciebie od czasu gdy byłem w CBC nie widzę, nadal podstawowa taktyka dyskusji to zalewanie adwersarza potokiem słów. Wybacz, ale nie dam się w to wciągnąć.
--- Koniec cytatu ---
Nie masz argumentow to atakujesz osobe ktora sie z toba nie zgadza? Zalosne
No ale jako ze Cie urazilem przepraszam za to, ze staram sie w miare dokladnie przedstawic swoj punkt widzenia i zrozumiec punkt widzenia innych. Podobnie jak za to, ze nie jestem jasnowidzem i nie czytam w myslach by domyslec sie co autor mial na mysli.
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Marzec 02, 2012, 19:03:16 ---I uzywanie pseudoargumentow, np porownania zarobkow gracza z dostepem do trueseca, zapleczem logistycznym i doswiadczeniem, ktore sam sobie wypracowal i obronil, do postaci na trialu kopiacej velda w highsecu, zeby postawic teze, ze gracz zarabiajacy w nullsecu oszukuje death penalty tak samo jak bot, bo przeciez wiecej zarabia :)
--- Koniec cytatu ---
Jak to bylo za komunizmu? Jak fakty mowia inaczej tym gorzej dla faktow? Jakos tak.
Nidzie nie uzylem argumentu ktory probujesz tu mi przypisac. Powiedzialem tylko, ze mowienie, ze bot jest zly bo bociarz oszukuje death penalty to naduzycie gdyz dotyczy to tak samo bociarzy jak i osob ktore botow nigdy nie widzialy na oczy.
No ale jak 'dyskusja' ma wygladac tak, ze z definicji jedni maja racje, a inni jej nie maja bez wzgledu na to co kto powiedzal to imo nie ma sensu tego ciagnac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej