Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Pol Kent w Luty 09, 2012, 22:56:44 ---Może podliczyłeś też moje posty gdzie nie pada słowo C0ven albo Eso ? Jakaś fobia czy co ?
Calm down, oddychaj powoli i odliczaj dni i tygodnie do następnego mojego posta to może zrozumiesz że C0ven nie jest moją idee fix i mogę żyć bez jak twierdzisz wbijania co dnia wyimaginowanych szpilek w tenże C0ven.
Dla mnie EOT bo nie ma sensu pisać cokolwiek Nawet jakbym napisał że C0ven jest The Best to i tak odczytał byś to jako zakamuflowany atak na Twój ukochany sojusz Szkoda gadać.... :(
--- Koniec cytatu ---
No moze faktycznie nie jestes NAJLEPSZYM przykladem, sa na tym forum lepsze. Wpadam tu ostatnio troche rzadziej wiec mi sie juz troche mieszacie, a akurat Twoja skromna osobe zapamietalem z kilku wyjatkowo moim zdaniem niesprawiedliwych postow. Ja tez mam do c0venu stosunek krytyczny, tzn staram sie wszystkie slabosci i wady dostrzegac i cos z tym robic, dlatego mecza mnie troche takie niekonstruktywne posty z ktorych nic nie wynika, ale faktycznie bije sie w piersi ze nie jestes najbardziej charakterystycznym przodownikeim tego trendu. To forum takie juz jest, wiele osob wlazi tu tylko po to zeby sobie potrollowac, wiec sila rzeczy po jakims czasie czlowiek zaczyna sie tu poruszac jak po polu minowym. Nie przejmuj sie tak, bo mi sie az zrobilo glupio ze wywolalem tyle wielokropkow wykrzyknikow i smutnych buziek ;)
[VIDE] Herezja:
Myślę, że i ja mogę coś od siebie dodać do dyskusji.
Temat łączenia sojuszy militarnych z kerbirskimi na dłuższą metę się nie sprawdza jak zauważyli to przedmówcy dobrym przykładem są SYS-ki bo mieli liczby ale nie potrafili je wykorzysta.
Co do samego C0venu to myślę, że pokutuje tu zła opinia sprzed X lat ale ... Coven się rozwijał jedynie w sytuacji zagrożenia napaścią i dopóki stagnacja w okolicy Eso i Stein pozostanie to perspektyw pozytywnych na rozwój Covenu raczej nie uświadczymy bo ludzie tam będący (sam jestem tego przykładem) tak naprawdę nie mają celu do którego mogli by dążyć.
Napisane wyżej wzmianki odnośnie zmian 0.0 są na pewno zasadne ale ... czy przeciętne powerbloki by pozwoliły na wejście i aktywne trwanie na terenach przygranicznych wrogich flot? Pomysł braku lokalu w 0.0 popieram ale jak znam życie zaraz powstały by boty stojące w cloaku przy bramach i raportujące każdego wroga jaki by się pojawił w systemie (wcale bym się nie zdziwił jak by one już istniały i monitorowały ruch w WH).
Wiem za to jedno, że największe walki są o systemy gdzie są moony z technetium.
CCP mogłoby wprowadzic dynamiczne i losowe zmiany złóż na moonach bez ich przypisywania do danych regionów. Wyeksploatowane złoża na moonach zanikają i po jakimś czasie dopiero testując dany księżyc dowiadujesz się, że już tam nie ma technetium a jest platyna czy jakieś nic nie warte złoże lub tym bardziej moon jest pusty. To wymusiło by ciągłe szukanie nowych złóż a nie ustawienie pos-a i tylko zbieranie urobku co jakiś czas. By może zainicjowało by to walki o tereny.
To tyle na dziś ode mnie.
Tloluvin:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Luty 09, 2012, 12:11:16 ---A tak na marginesie dyskusji, zabawne jest, że wypowiadają się osoby, które nigdy w C0ven nie były, nie znają sposobu funkcjonowania tego tworu i kombinują jak to go zreformować, żeby był lepszy. Wejdźcie w jego szeregi, starajcie się, wykazujcie inicjatywę, zostańcie dyrektorem korpa, potem dyrektorem aliansu, może nawet FC albo CEO. Wtedy będziecie mogli reformować do woli, albo może otworzą się wam oczy i zrozumienie dlaczego dyskusja o czymś na czym się nie znacie, nie ma sensu.
--- Koniec cytatu ---
Wszystko pieknie tyle ze w zwiazku z tym ze sytuacja jest jaka jest te osoby nigdy do C0venu nie wejda, a co za tym idzie nie wykaza sie inicjatywa, nie zostana dyrektorem corpa w Covenie, nie zostana dyrektorem aliansu, nie zostana FC C0venu a tym bardziej nie zostana CEO C0venu.
Jak C0ven nie chce sluchac rad osob ktore w nim nie sa - nie musi.
Jego prawo.
Tylko niech potem C0ven nie narzeka na to, ze sie starzeje, ze ma dziure pokoleniowa, ze ma malo zaangazowanych graczy, ze coraz ciezej zebrac ludzi na roam itp
--- Cytat: Striker w Luty 09, 2012, 12:13:57 ---Podejrzewam, że piszesz o tym: http://eve-centrala.com.pl/forum/index.php/topic,8886.0.html. To była druga propozycja chronologicznie.
Rok wcześniej miała miejsce inna inicjatywa, o ile mnie pamięć nie myli, wówczas zupełnie za darmo.
--- Koniec cytatu ---
Jezeli to bylo do mnie to pisalem o tym co bylo jakos tak pod koniec 2009 r
Nawet znalazlem pare swoich wypowiedzi w dyskusji na ten temat :D
--- Cytat: Striker w Luty 09, 2012, 12:13:57 ---Swojego czasu (w marcu-kwietniu 2010) bardzo efektywnie i efektownie w ten sposób w Stain operowało BSI przeciwko Rumunom, odciążając nasz front w Esoterii. I niezle zryli LR potem banie ;)
--- Koniec cytatu ---
Czyli jednak wbre temu co niektorzy mowia sa korzysci z posiadania gosci na swoim terenie
--- Cytat: Striker w Luty 09, 2012, 12:13:57 ---tych inicjatyw było naprawde sporo, niestety z odzewem było różnie. Zresztą to jest temat na zdecydowanie dłuższą dyskusję;)
--- Koniec cytatu ---
Pelna zgoda odnosnie jednego i drugiego. Chociaz jezeli chodzi o dyskusje to raczej jej tematem byloby - co zrobic by odzew byl lepszy, bo przyczyny marnego odzewu sa oczywiste i ciagle te same, wiec nad nimi nie ma co dyskutowac :P
--- Cytat: Ranshe w Luty 09, 2012, 13:46:59 ---Ale to wymaga zmiany myślenia zbyt wielu osób, no bo na razie to dość popularne jest "wypierdalać z sygnatur, bydło z inver brassu, pan przyleciał" (cytat podkolorowany jedynie troszeczkę, aczkolwiek wystarczająco prawdziwy).
--- Koniec cytatu ---
Doskonale odzwierciedlenie tego o czym mowilem
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 09, 2012, 20:45:26 ---c0ven to banda zjebow i faszystow ktorzy traktuja innych Polakow w grze jak smieci, spamuja centrale debilnymi postami po pijaku i generalnie tylko mysla jakby tutaj wszystkich wokol wydymac i oszukac.
--- Koniec cytatu ---
Na polishu nigdy nie bylem wiec zaryzykowalbym teze, ze takie zdanie bierze sie bardziej z centrali, a to, ze sie nie zmienia bierze sie z tego, ze co jakis czas potwierdza je ktos z C0venu swoimi wypowiedziami
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 09, 2012, 22:21:45 ---z reputacja jest tak, za bardzo latwo i blyskawicznie mozna sobie wyrobic zla, ktora sie potem ciagnie latami, ale potem to odkrecic jest duzo trudniej.
--- Koniec cytatu ---
swieta prawda
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 09, 2012, 22:21:45 ---to juz jest osobny temat raczej z pogranicza psychologii i socjologii, niz gier MMORPG
--- Koniec cytatu ---
ale przeciez gry mmorpg sa wlasnie zagadnieniem z pogranicza psychologii i socjologii
--- Cytat: Herezja w Luty 10, 2012, 00:13:18 ---Temat łączenia sojuszy militarnych z kerbirskimi na dłuższą metę się nie sprawdza jak zauważyli to przedmówcy dobrym przykładem są SYS-ki bo mieli liczby ale nie potrafili je wykorzysta.
--- Koniec cytatu ---
To ze ktos nie mogl czegos zrobic nie znaczy, ze tego sie nie da zrobic.
To jak w tym powiedzeniu, gdzie wszyscy uwazali, ze cos jest niemozliwe, az przyszedl ktos kto o tym nie wiedzial i to po prostu zrobil
--- Cytat: Herezja w Luty 10, 2012, 00:13:18 ---Pomysł braku lokalu w 0.0 popieram
--- Koniec cytatu ---
Juz widze jak lecisz na roam i skanujesz jeden po drugim xx systemow od gory do dolu by przekonac sie, ze nikogo w nich nie ma. Ciekawe po ilu takich roamach stwierdzilbys, ze taka gre to masz w 4. literach i nastepny raz zalogujesz sie jak w 0.0 wroci local ;)
--- Cytat: Herezja w Luty 10, 2012, 00:13:18 ---jak znam życie zaraz powstały by boty stojące w cloaku przy bramach i raportujące każdego wroga jaki by się pojawił w systemie
--- Koniec cytatu ---
Jakie alty w cloaku? Postacie z kont trialowych w noobshipach
Kira Korpii:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 09, 2012, 20:45:26 --- To, ze ktos sobie wyrobil takie zdanie obcujac z osobowosciami typu La Mar czy czytajac wynurzenia Kiry Korpii pisane o 4 rano po kielichu, nie znaczy ze obecny c0ven ma cokolwiek wspolnego z tamtym sojuszem.
--- Koniec cytatu ---
Zaprawde powiadam iz Twoje posty wybielaja coven w krwi baranka ;p
Zastanawiam sie po co bylo mnie tu przywolywac skoro jak sam zaznaczyles od roku nie gram i w zasadzie sie tu nie wtracam. Ale milo bylo zajrzec i popatrzec na dyskusje o fc, szpiegowaniu, capitalach, czy powrotach vide na pastwiska bociarskich iskow itp itd... bo w curse 4 redow na localu uniemozliwia ISKFARM. NIC NOWEGO.
No coz takiego poziomu, jak obecny, PBN nie oczekiwal od c0venu dlatego go opuscil. Bawilismy sie dobrze, przyszly bloby capitali, supercapitali, mniej walk normalnych i prosta rezygnacja, bo poswiecanie 3-4h latania dla potencjalnej walki to troszke kicha. Gracze sa aktywni robia co innego, jakby sie skrzyknac mozna jeszcze cos robic ale po co? Teraz w EvE sobie mozna pouprawiac najnudniejsze pve pod sloncem ;p
Bittervet, © SokoleOko, OFF ]
GL HF
SokoleOko:
A tak szczerze mówiąc, Xeovar, braliście pod uwagę zerwanie z Eso/Stain i powrót do korzeni, czyli do życia w NPC 0.0 i skupieniu się na PvP?
W mojej ocenie - a oczywiście mogę się mylić - Południe nie jest teraz interesującym terenem. Próbowałem w Delve, Querious, Catch i Providence, ale odżyliśmy dopiero po przeprowadzce do Syndicate. Teren po prostu rewelacyjny, bo jest z kim bić się zarówno w Syndicate/Outer Ring, jak i z okolicznymi Sovholderami. Zwłaszcza geograficznie najbliższy nam Black-Mark (pozdrawiam Billionerów, hehe) przypomina najgorsze szumowiny z Providence mieszkające pod parasolem CVA.
Patrząc na Wasze liczby na dotlanie, macie porównywalny potencjał z tym co reprezentują sojusze mieszkające w Syndi. W tym co mówię, nie ma cienia złośliwości - po prostu stwierdzam fakt.
EDIT: Czy naprawdę musimy kręcić się w wątku VIDE zamiast wydzielić te posty do oddzielnego wątku "C0ven a sprawa polska" ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej