Eve Online > Przedpokój
Złoczynie.
Dormio:
--- Cytat: Ranshe w Luty 14, 2012, 13:03:32 ---Ach, te słynne kerbiry z zębami, zupełnie jak pekińczyki albo inne kundelki, dużo warczenia a jak coś to tylko kurz po nich zostaje :)
--- Koniec cytatu ---
Lepiej kurz niż wrak :P
Doom:
Sky problem z Twoją wersją wydarzeń jest taki że jak koleś ma w perspektywie starcie z dwoma shipami z których co najmniej jeden jest pvp to po nim tylko kurz zostaje, nie po MR.
Zreszta jak znam Twoje dresiarskie zapędy to nigdy tak naprawdę nie zaczekaleś po odwarpie misjonarza czy przypadkiem nie polecial zmienić ciuchów z roboczych na takie w których przyjmuje gości >:D
Ranshe:
To da się spokojnie przetestować - zapraszam do okolic Avenod, oferujemy misje l4 i l5 matarskie, przywitanie chlebem i antymaterią oraz wiele innych atrakcji. :)
Menda społeczna:
--- Cytuj ---i tu się mylisz, choć faktycznie powinno być tak jak piszesz
--- Koniec cytatu ---
W której części się mylę? Podasz źródło? Testowałeś? Rozwiń proszę temat.
--- Cytuj ---Mi są potrzebne głównie po to, żeby zapienić carebeara, złapać aggro i ogólnie zarobić guza
--- Koniec cytatu ---
Większość ninja tak robi, bo liczą i zazwyczaj trafiają frakcyjne moduły, ale do tego trzeba mieć jakiś statek pvp i skille żeby go obsłużyć.
--- Cytuj ---Jak często jesteś atakowany przez misjonarzy ?
--- Koniec cytatu ---
Bardzo często, podejrzewam że krótki staż i fakt że jestem w npc korpie robi swoje. Z drugiej strony, możliwe że większość MR to idioci, na co wskazywałoby pozostanie noctisem w pierwszym pockecie i zbieranie pustych puszek, zamiast wskoczyć za mną do drugiego?
--- Cytuj ---W tym filtrze brakuje jeszcze opcji, którzy MR potrafią w 30 sekund zdropować na łeb alta pvp
--- Koniec cytatu ---
Który musi być w tym samym korpie co MR. Ja zawsze dodaję korp do kontaktów z ujemnym standem - widzę ile osób jest z korpa. Dodatkowo, będąc na spocie, używam ds na 1au 360stopni. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko że mnie ktoś przechytrzy, ale w myśl zasady: No Risk no Fun, akceptuję go.
Chciałbym jeszcze dodać, nie traktuję siebie jako wszechwiedzące guru ninja salvagingu. Jestem młody stażem i strasznie dużo interesuję się tematem. W głowie mi się nie mieści czasem, jakie chłopaki cuda wyczyniają, chociażby wspomniane "źleowartościowane" kurierkontrakty, czy skillowanie pod orkę (zajmuje to 49dni) i sprzedaż takiej postaci za 2b - idą jak świeże bułeczki. Większość tak zwanego scamu, polega na wykorzystaniu ludzkiej chciwości i głupoty. Nikt nikogo pod bronią nie trzyma, aby kupił jedną sztukę tritanium za 600mil.
Nitefish:
Jeśli zaczniesz salvagować wrak będąc 500m od niego to będziesz go salvagował znacznie dłużej niż kiedy zaczniesz to robić z odległości 5000m. Nie wiem czemu tak to działa bo nie powinno chyba ale już milion razy się o tym przekonałem. Mało tego, czasami jak zaczniesz od 500m to możesz salvagować do usranej śmierci i dupa.
Być może zmienili coś w ostatnim patchu ale wątpię.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej