Śmietnisko > Off Topic
Proszę o wysłanie na podane niżej adresy tego tekstu.
GlassCutter:
melhior:
witam
ja z reguły się nie wypowiadam ale tak mnie zastanawia jak to się ma do całokształtu bo z tego co zrozumiałem to, acta mają działać i wskazywać ludzi na zasadzie filtrowanych pakietów przez provaiderów, a prowaider może skazać osobę której widzi adres i posiada dane posiadacza adresu, i tu mnie zastanawia pewna rzecz, są możliwość połączeń gdzie provaider nie posiada takich danych, mam tu dokładnie na myśli połączenia po przez modemy gsm na karę, gdzie tylko jest możliwa jakaś lokalizacja ale raczej osoba nie głupia sobie z tym poradzi, i są możliwości podpinania się pod sieci lub innych użytkowników, tu mi chodzi o podłączenia do sieci bezprzewodowych zabezpieczonych lub nie, prywatnych i publicznych, pamiętając oczywiście że mak i ip są zmienne, no i jeszcze zostają różnego rodzaju proxy, w tym wypadku posiadacz sieci idzie od razu do sponiewierania bez dyskusji, no i zawartość telefonów odtwarzaczy mp3/mp4, to w tej chwili mają zyskać prawo do rewizji sprzętu elektronicznego bez nakazu i nas zamykają na ileś nawet jak mam orginał w domu albo ma być posucha intelektualne jak się chce tego uniknąć? ten dokument bardzo będzie krzywdził uczciwych użytkowników a dzieci bawiące się tym będą miażdżyć normalnych ludzi. nie mówiąc już o cenzurze. Po za tym nabywcy sklepów i tunes też są narażeni na natychmiastowe sponiewieranie. no a pretekst że to dla zwiększenia dochodu artystów, przecież jak ktoś nie ma kasy to i tak tego nie kupi albo kupi oryginalnego pirata.
Tu jest chyba poważne naruszenie sfery dóbr osobistych czy jak to się tam zwie, może się ktoś wypowiedzieć kto ma jakąś wiedzę? I czy na przykład są jakieś szanse na pozwanie kogoś za wprowadzenie czegoś takiego?
i tak jeszcze z innej beczki wie ktoś jak czy od osoby która płaci abonament radiowo telewizyjne i posiada nagrania z telewizji i radia, które posiada do celów nie zarobkowych też jest uważana za przestępce? bo na pewno jest narażona na sponiewieranie prze ten dokument
wysłałem oczywiście coś takiego na podobnego na mejle polityków, ale ogólnie to coś jest bardzo nie tak
[VIDE] Herezja:
Ja wysłałem moją notkę na podane wyżej adresy mailowe i ... otrzymałem odpowiedz od 2 polityków od Palikota i z PIS a ... reszta? Ma się rozumieć, że to były odpowiedzi pisane przez jakichś przydupasów a nie polityków ale ... mam rozumieć, że tak wygląda powszechnie rozumiana uwaga polityków na głos przeciętnego człowieka i przyszłego wyborcy?
MrMaaX:
--- Cytat: melhior w Styczeń 26, 2012, 12:00:44 ---i tak jeszcze z innej beczki wie ktoś jak czy od osoby która płaci abonament radiowo telewizyjne i posiada nagrania z telewizji i radia, które posiada do celów nie zarobkowych też jest uważana za przestępce?
--- Koniec cytatu ---
Jasne dostaniesz od razu dożywocie, a jak kiedyś wprowadzą kare śmierci to kare śmierci...
melhior:
no teraz prywatni prawnicy od acta będą wyznaczać wielkość kary, będzie ciekawie... :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej