Śmietnisko > Off Topic
Proszę o wysłanie na podane niżej adresy tego tekstu.
Kharim:
Teraz nie dam rady odpowiedzieć. Jestem w pracy i pisze z telefonu. W kazdym razie jedna ciekawostka- youtube tez podpada pod łamanie acta, podobnie jak tzw. "leki zastępcze"
Dormio:
--- Cytat: Kharim w Styczeń 25, 2012, 12:22:56 ---Teraz nie dam rady odpowiedzieć. Jestem w pracy i pisze z telefonu. W kazdym razie jedna ciekawostka- youtube tez podpada pod łamanie acta, podobnie jak tzw. "leki zastępcze"
--- Koniec cytatu ---
Dlatego właśnie:
--- Cytat: Dormio w Styczeń 25, 2012, 11:04:05 ---Uważam bowiem, że NALEŻY chronić własność intelektualną, aczkolwiek mam zastrzeżenia co do metod jakimi się to odbywa lub będzie odbywać po ACTA.
--- Koniec cytatu ---
Kharim:
Provider,jako świadek przestępstwa ma chyba obowiązek współpracować z Policja i dostarczyć im wszelkich możliwych informacji na temat zbrodni. Mam rację?
Ranshe:
--- Cytat: Kharim w Styczeń 25, 2012, 12:22:56 ---Teraz nie dam rady odpowiedzieć. Jestem w pracy i pisze z telefonu. W kazdym razie jedna ciekawostka- youtube tez podpada pod łamanie acta, podobnie jak tzw. "leki zastępcze"
--- Koniec cytatu ---
Spoko to nie męczę na razie, poczekam do później. :)
--- Cytat: Trefnis w Styczeń 25, 2012, 12:14:59 ---http://teukros.wordpress.com/2012/01/22/acta-jak-to-wlasciwie-wyglada/
polecam zapoznanie sie z tym artykulem
ale radze przeczytac calosc
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe.
"Każda Strona przewiduje, w stosownych przypadkach, możliwość wszczynania przez jej właściwe organy z urzędu dochodzeń lub działań prawnych w odniesieniu do przestępstw, o których mowa w art. 23 (Przestępstwa) ust. 1, 2, 3 i 4, dla których Strona przewiduje przepisy dotyczące postępowań karnych i sankcji."
1. podrabianie znaku towarowego lub piractwo praw autorskich/pokrewnych na skalę handlową
2. etykiety i opakowania podróbek
3. nagrywanie filmów podczas seansów
4. pomocnictwo i podżeganie do powyższego
Według mnie kluczowe jest tu pojęcie "skala handlowa". Działalność handlowa w celu bezpośredniej lub pośredniej korzyści ekonomicznej. To, że ściągnę grę z torrenta, to nie jest "działalność handlowa". Nie do końca przekonuje mnie argument o blogach w tym podlinkowanym tekście, bo co to ma wspólnego w ogóle?
Trefnis:
owszem, ale pominales calkowicie ze moga cie pokazac wirtualnym palcem i powiedziec "TEN".
a jak juz policja ci zajmie komputer to osobno bekniesz za kazdy film/mp3/gre niezaleznie czy ten wskazujacy mial racje czy nie (w jego sprawie),
bo dowody na inne rzeczy beda juz prawdziwe i namacalne
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej