Eve Online > PVP
[PVP] Catalyst
nugatar:
Przyznaje, ze jest sporo fryt, ktore traszer "zjadlby", ale tymi akurat nie latam :) To ze napisalem o sabrze to oczywiscie przesada. Ale to samo dotyczy frejek t1/t2 ktorymi lubie latac.
Jesli oczekiwales stwierdzenia w stylu: traszer jest super bo w 8/10 przypadkow zaciuka solo rifterka no to spoko, jest super ;P
nugatar:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 08, 2011, 13:20:01 ---Szczerze mówiąc, na podstawie EFT, wydaje się, że thrasher jest teraz w stanie zatłuc każdą frytkę która nie ma AB i będzie na tyle głupia żeby dać się złapać na scrambla. Do tego wciąż jest relatywnie szybki i jeszcze tani jak barszcz. O wiele lepszy "mały vagabond" niż np. Stabber.
--- Koniec cytatu ---
"będzie na tyle głupia żeby dać się złapać na scrambla"
"nie ma AB"
Dość poważne założenia jeśli mamy zamiar bić się z kimś kto w świadomy sposób decyduje się na walkę z nami :)
SokoleOko:
Nie każda fryta ma dual prop. Wiele lata tylko z MWD. A ludzie dają się łapać na scrambla Feroxowi, który rusza się z gracją hipopotama...
Ja na pewno spróbuję nowego Thrashera na solo, niech no tylko wbiję deski na V
nugatar:
Ja szczerze mówiąc po zmianie desek liczyłem na jednak lepszy efekt. Liczyłem też że pewne boosty (poza rof, do którego dykty nie miały pena) dostana tez dykty - np. myślałem że też dostaną boost sygnatury. Efekt jest taki że:
Traszer jest nieco lepszy niż był ale trzeba bardzo szybko ogarniać co się święci i błyskawicznie wrzucać baraże jak wykryjemy ab u przeciwnika lub weba na sobie - można nim śmiało ubić coś o wiele droższego.
Ja wręcz wypróbowałbym fit z webem i scramblem oraz być może płyta lub repka na dole (lub full dps!).
Catalyst też może teraz śmiało coś droższego od siebie ubić ale i tak wypada gorzej niż traszer, głównie ze względu na baradże oraz dwa medsloty. Baradże dają ci pewną elastyczność, pozatym poszedłbym na nim w hullową repkę - ten statek najlepiej zatankuje strukturą i nie ma bata żeby wyszło inaczej :)
Dykty zostały znerfione - lub jak utrzymują niektórzy naprawiono buga - ale i tak zostały znerfione :)
Tak czy inaczej deski oraz dykty mają tendencję do failowania przeciw szybkim statkom, które biją z daleka np. slicer, crow, crusader itd. - trudniej zmusić przeciwnika do błędu niż np. w zwrotnej frycie
Goomich:
Usuneli karę do rofa i poprawili fitowanie i to jest nerf? Za szybko ci amunicja schodzi, czy co?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej