Eve Online > Garażownia
Zasady działu
Colonel:
sugerowalbym podzial na 3 pod dzialy:
- Garaż / ownia
gdzie mozna pisac o dronach do kariera,
porownywac statki lub lepic tematy panther/sin jak ostatnio to mialo miejsce,
- Hangar PVP
- Hangar PVE
- Hangar Industry
gdzie w przypadku tego ostatniego mozna sobie podawac fity na hulki, barki, palladyny do kopania,
lotniskowce specjalnej troski i wszystkie fity "sytuacyjne" zwiazane z potrzebami graczy
a nie odnoszace sie do zarzynania NPC lub PVP.
Xarthias:
--- Cytat: Doom w Listopad 06, 2011, 09:32:33 ---Zapomniałeś o destro, barkach i superach :P
--- Koniec cytatu ---
Deski można swobodnie wrzucić we fregaty. Barki to shipy industrialne. A supery to nadal capitale.
--- Cytat: Ranshe w Listopad 06, 2011, 10:58:07 ---@Xarth - otwórz sobie EFT i zobacz ile tego :P
--- Koniec cytatu ---
W EFT jest podział na wszystkie podklasy. Tu nie ma sensu się aż tak rozdrabniać.
O ile nie zrobić po prostu dwóch działów - pve i pvp, i z bańki.
Bo z indeksami, to jest taki drobny problem, że ktoś je musi uaktualniać.
Można jeszcze ewentualnie zrobić tematy-rzeki. Pozakładać po jednym temacie dla każdego shipa, zrobić stałe indeksy rasowe czy klasowe i potem tylko bananować tych, co się tematu nie trzymają. :P
Ranshe:
--- Cytat: Xarthias w Listopad 06, 2011, 11:11:42 ---Bo z indeksami, to jest taki drobny problem, że ktoś je musi uaktualniać.
--- Koniec cytatu ---
Ale to właśnie nie jest problem, przecież widzisz że z Sokołem się sami zgłaszamy a nie każemy wam to robić. ;P Centrala to nie failheap, a wysiłek jest tak naprawdę potrzebny tylko na początku żeby zrobić indeks archiwalnych. ;)
Col zresztą rozsądnie mówi, tylko ja bym może zwinął industry do PVE, bo po co mnożyć byty w sumie, ale też nie jest źle. :)
Doom:
Już mi sygnalizowano że ponoć da się index zautomatyzować...
W czasie dt poprawie organizację działu
Xarthias:
--- Cytat: Ranshe w Listopad 06, 2011, 11:27:45 ---Ale to właśnie nie jest problem, przecież widzisz że z Sokołem się sami zgłaszamy
--- Koniec cytatu ---
Tylko widzisz, teraz się zgłaszacie. Będziecie tego pilnować za miesiąc, za dwa, za pół roku, może nawet za rok jeszcze... A potem?
Nie znajdzie się następca i się zrobi kupa...
Ale ja tak tylko smęcę... Z perspektywy 7 lat na tym portalu... ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej