Eve Online > Dyskusje ogólne
Eve Era Empireum
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Październik 07, 2011, 15:57:31 ---Np zgadnij co to jest Andromech
--- Koniec cytatu ---
Owłosienie męskich narządów płciowych?
Byłem jednym z tych, którzy czytali "draft" i szczerze mówiąc padłem na pierwszym rozdziale. Nie wyobrażam sobie, żeby wziął to do ręki ktokolwiek kto w Eve nie gra.
Khobba:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 07, 2011, 19:44:50 ---Owłosienie męskich narządów płciowych?
--- Koniec cytatu ---
LOL
--- Cytuj ---Byłem jednym z tych, którzy czytali "draft" i szczerze mówiąc padłem na pierwszym rozdziale. Nie wyobrażam sobie, żeby wziął to do ręki ktokolwiek kto w Eve nie gra.
--- Koniec cytatu ---
A jest jakaś możliwość zakosztowania próbki tego tekstu (mówię o drafcie), czy mieliście jakiegoś NDA?
Doom:
Xarthias dostał wydruk, za ich zgodą rozprowadził go między osoby które sam wybral lub zostały mu polecone.
Razem opracowaliśmy listę rzeczy które nas najbardziej jebnely w oczy, po czym przeczytaliśmy odpowiedź z której wynikało że cirka 1/3 naszych zastrzeżeń została uwzględniona troche pozostałej części było na zasadzie "może zmienimy" reszta to argumenty typu przytoczonych przeze mnie wyżej (o purystach językowych). A my patrzyliśmy głównie na polonizację terminów stricte z eve zwiazanych.
Po wydaniu książki dobrał się do tego jeden z kadetów akademi o którym wiem że jest dziennikarzem hobbystą piszącym dla róznych portali i jego ocena wydania książki pod względem składni itp rzeczy jest równie zła jak nie gorsza w stosunku do naszej oceny tłumaczenia terminów "fachowych"
Co do próbek pierwotnego materiału, to raczej masz małe szanse na legalne wejście w ich posiadanie...
--- Cytuj ---Owłosienie męskich narządów płciowych?
--- Koniec cytatu ---
Źle, pamiętaj mówimy o książce z uniwersum w którym duża część ulbionych bohaterów autorów jest na stałe zamknięta w pancerzach wspomaganych
Khobba:
--- Cytat: Doom w Październik 07, 2011, 20:32:16 ---Co do próbek pierwotnego materiału, to raczej masz małe szanse na legalne wejście w ich posiadanie...
--- Koniec cytatu ---
hm, wobec tego, pozostaje mi wybrać się do sklepu i zobaczyć te 2/3...
Racjel:
Ja tam upiłem w angielskim jakis czas temy i raczej mnie nie ciągnie do polskiej wersji.
Napewno jest tam wiele błedów w tłumaczeniu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej