Nie wiem gdzie jest "cancel" buttan jak płaciło sie plexami, wiem tyle. 2 tygodnie temu chciałem sobie re-subować 4te konto. Postanowiłem poczekać do incarny. Teraz tamto konto pozostaje martwe, dzisiaj rano skończył się sub na indy alcie, a za 2 tygodnie kończy się sub na mainie i supercapsie. Chcesz, to mogę ci sfrapsować, jak umrą.
Zbierz cały stuff i kasę, przekaż na Akademię, potem na ekranie wyboru postaci wybierz usunięcie postaci. Wtedy to będzie rozstanie z grą, a tak? Cancel suba to tak naprawdę jego zawieszenie i 90% tych emo co to teraz te suby niby kasują, za 2 czy 3 tygodnie jak drama przyschnie wrócą po cichu reaktywując subskrypcje
Faktem jest, że w CCP się zmieniły nieco priorytety, wraz ze zmianą "rządów" z tylnego siedzenia. Wizyta Orbisa w Polsce i poprzedzające ją zwolnienia w dziale PR i kontaktu z community też były tego wynikiem.
Jak już ktoś napisał - dla inwestorów nie jest ważna baza ludzi grających 5 lat, tylko coraz więcej ludzi płacących coraz więcej kasy i najlepiej, jakby eve powieliło finansowy sukces DDO. A że średnia czasu gry jednego gracza tam to niecałe pół roku, to nikogo nie obchodzi, skoro wpływy rosną...
Sporo osób w samym CCP jest temu przeciwnych, sporo odeszło lub odejdzie, jeśli ten kierunek się potwierdzi. Słyszałem też coś o założeniu konkurencyjnego studia i rozpoczęciu prac nad nowym mmo. A co z tego wyjdzie? Myślę, że nie ma co się na razie ciąć i rozdzierać szat. Sporo osób w samym devteamie (ja tym bardziej) jest zaskoczonych tymi ujawnionymi "rewelacjami". I rozgoryczonych, bo decyzje zostały podjęte gdzieś w zaciszu czyjegoś gabinetu...
CCP wypuściło próbny balon, żeby zobaczyć jak gracze zareagują, no i mają. A czy wezmą sobie to do serca? We will see...
Jeśli nie, to trzeba będzie Centralkę przemianować