Eve Online > Wsparcie techniczne

Problem z windows 7 po starcie.

(1/3) > >>

Asag:
Od około 2-3 dni mam problem z windowsem 7 64 bit. Mianowicie po włączeniu komputera nie da się nic zrobić. Widać normalnie pulpit ale jest on tak jakby nieaktywny. Tzn nie da się kliknąć ikonek na pulpicie czy czegokolwiek na pasku zadań (nawet przycisk "Start" nie zmienia się po najechaniu na niego).

Dopiero kiedy nacisnę Ctrl + Alt + Del i wywołam menedżera zadań i go wyłączę wszystko wraca do normy ale robi się to już denerwujące kiedy za każdym razem po włączeniu kompa trzeba się bawić w takie kombinacje.

Dodatkowo w EVE nie działa mi część klawiszy/kombinacji (i nawet po wywołaniu menedżera zadań). Np Esc nie działa, Ctrl+A, Ctrl + Click w Overwiev nie lockuje niczego więc muszę z menu to robić. Strasznie denerwujące się to robi i niewygodne.

Parę dni temu wgrałem parę poprawek do windowsa i aktualizowałem javę. Myślicie że coś z tego może to wywoływać? Miał ktoś tak kiedyś?

Raiha:
hm , sprawdź czy nie ma jakiś podejrzanych programów odpalonych. Może któryś powoduje zwiechę.

Asag:
Komputer przeskanowany i autostart sprawdzony i komp jest czysty.

Kolega mówił że kiedyś tak miał i okazało się że miał jeden z wciśniętych dodatkowych przycisków myszy, po wyrwaniu go wszystko wróciło do normy. Ja używam myszy A4Tech X7 Blue Fire i przestał mi działać jeden z bocznych przycisków. Rozkręciłem ją ale w środku wszystko wygląda ok, tzn wszystko wciska się i "odbija bez problemu.

Niestety nie ma na razie innej w domu żeby podpiąć i sprawdzić. Myślicie że to może tak wpływać na kompa?

NeX:
  Jeśli to awaria myszki, to do czasu zakupu nowej zmień konfigurację obłożenia klawiszy myszki usuwając kłopotliwy-zablokowany przycisk w menu. A4Tech X7 ma możliwość dowolnych zmian po instalacji własnego sterownika, lub kompatybilnego do ustawień przycisków.

Raiha:

--- Cytat: Asag w Czerwiec 22, 2011, 15:03:45 ---
Kolega mówił że kiedyś tak miał i okazało się że miał jeden z wciśniętych dodatkowych przycisków myszy, po wyrwaniu go wszystko wróciło do normy. Ja używam myszy A4Tech X7 Blue Fire i przestał mi działać jeden z bocznych przycisków. Rozkręciłem ją ale w środku wszystko wygląda ok, tzn wszystko wciska się i "odbija bez problemu.

Niestety nie ma na razie innej w domu żeby podpiąć i sprawdzić. Myślicie że to może tak wpływać na kompa?

--- Koniec cytatu ---

Co do myszki to prosty sposób na sprawdzenie , wyciągnij wtyczkę , włącz kompa i sprawdzić klawiatura czy można po ikonkach skakać i włączać. Ale wątpię czy to to.
Co do reinstalacji win7 to raczej nie tędy droga. Bo problem może być dalej a straci się czas. Możliwe ze jakiś program próbuje coś zrobić, dobrym sprawdzianem to wersja awaryjna. Jeżeli tam nie blokuje to coś ostatnio instalowanego to robi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej