0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
[ciach]Nawet ostatnio jak ubiliśmy NC abasia to zrzucili na nas bhaalgorna, 2 lotniska + gang. Było nas raptem 6... co za śmiech. Oczywiście lamusu nikogo nie zabili. Po prostu żal.Jakby wystawili gang to na pewno byśmy się z nimi próbowali potarmosić. Mamy takich ziutków niedaleko K3, którzy lubią się bić i nigdy nas nie blobują (i vice versa) za to się reshipują jak coś wdupią. Na dłuższą metę jeśli ponosimy straty to musimy odlecieć ale walki są zawsze super. Mają jaja chłopaki i fajnie się bawią.
I tak jak napisał Dark, to co się stało to dla keribów win.
Mittani postanowił gadać z CCP na zasadzie "ok nerfujecie JB to zrobcie tez cos z NPC 0.0 bo w tej chwili sa nietykalni" - mam nadzieje że CCP cos z tym zrobi bo fakt NPC 0.0 staje sie coraz bardziej atrakcyjne.
Bzdura.
Btw Mittani powiedział, że na CSM sprawę CCP postawiło jasno: nerfujemy JB i zdania nie zmienimy. Cała część 0.0 CSM podniosła płacz, a Mittani postanowił gadać z CCP na zasadzie "ok nerfujecie JB to zrobcie tez cos z NPC 0.0 bo w tej chwili sa nietykalni" - mam nadzieje że CCP cos z tym zrobi bo fakt NPC 0.0 staje sie coraz bardziej atrakcyjne.
Jedyne co przychodzi mi na myśl to uzależnienie docking rights od standingów z frakcją władającą danym regionem, tyle że:
powiedzial mieszkaniec npc 0.0 LOLnie chodzi o przejecie sova, chodzi oto ze teraz rezydentom w npc 0.0 niemozna absolutnie nic zrobic i to jest nie fair w stosunku do ludzi mieszkajacych w sov 0.0 i nalezy to zmienic, jak? niech sie ccp glowi skoro bija po sov 0.0 to niech zaczna bic i po npc 0.0
Btw co chcialbys w NPC 0.0 zmienic/znerfic ?!
Ciekawe jak ktos mialby zrobic sobie standa do guristasow albo angeli, jesli nie moglby zadokowac w ich stacjach...
nie chodzi o przejecie sova, chodzi oto ze teraz rezydentom w npc 0.0 niemozna absolutnie nic zrobic i to jest nie fair w stosunku do ludzi mieszkajacych w sov 0.0 i nalezy to zmienic, jak? niech sie ccp glowi skoro bija po sov 0.0 to niech zaczna bic i po npc 0.0
zapraszam do npc 0.0 w takim razie, najlepiej do venal bo macie blisko, szczegolnie stacja w k3 z kickoutem bedzie dla was bardzo atrakcyjna
problem z npc 0.0 jest taki, ze tam zyja generalnie calkiem niezli pvperzy i ludzie, ktorzy interesuja sie pvp od czasu do czasu nie dadza sobie tam rady... nerf JB tylko eskaluje ta sytuacje - wiecej pvperow w npc 0.0
- wprowadzenie statków frakcyjnych na market okazało się de facto nerfem zarabiania na misjach w NPC 0.0.
- na horyzoncie kolejny nerf misji (wszystkich - to znaczy, że i tych w NPC 0.0) w postaci likwidacji quality oraz działów agentów. Feedback z tych zmian na SiSi nie jest zbyt zachęcający.
Ale nawet gdyby - ja w Venal nie zarabiam w ogóle, co nie przeszkadza mi tam mieszkać. Więc co tu nerfić?
Powiedzialbym że Inity mieszkające na byłym terenie Cartelu. z chęcią podyskutowalyby z tobą o tej tezie Najbardziej w calej sytuacji śmieszy mnie to że stare pryki jak np (nie obrażając) Venzon cieszą sie na info o zmianie null, a gówniarzeria drze ryja że to nerf i się tam teraz żyć nie da przez to.Tym bardziej śmieszy ze do tej pory było dokładnie odwrotnie w zakresie opini "fajne / czy was coś pojebało" i że JB to stosunkowo świerzy wynalazek a wcześniej ludzie w null jakoś żyli
niezli a nawet bardzo dobrzy pvperzy w regionach w okolicy nc to tylko ncDOT/ev0ke, a reszta to albo male siuski z metagamingiem jak PL, albo trzymajacy sie kurczowo spodnicy PL jak np. not found czy merciless. corpow/ally ktore nie moga zaszkodzic infrastrukturze nie wymieniam, bo wszedzie tacy zyja tyle ze sa nieszkodliwi.
ech doom uwielbiam Twoje wypowiedzi, ktore sa czesto tak dalekie od prawdy. Aby kogos wywalic z NPC regionu musisz go kampic 23/7 a zeby kogos wywalic z sov 0.0 lecisz przejmujesz sova i stacje i zapominasz o sprawie widzisz roznice?
@HammerSnake sorry nie chce mi sie dyskutowac z kims kto nie gra w eve gadajac o eve bo przypomina to rozmowe ze swinia o niebie.
Merce to młody alians i są bardzo aktywni. To, że failują to sprawa doświadczenia.
Jak byś nie wiedział, to Merce nie mają + do PL. Nikt z nas nie ma. Dla nas DRF, PL to hosty tak samo jak NC. Rurka zmiękła?
Widać wycofanie się Krutoja znowu zamieniło Cię z owieczki w papierowego tygrysa warczącego zza shielda posa.
Na tym polega NPC region. Aby wywalić kogoś z low to co możesz zrobić? Pokonać go w walce, zanudzić i zakampić na śmierć.
Dokładnie z tego powodu wylecieliśmy z Curse. Inici nie bawili się nigdzie indziej niż na undocku w osłonie sfory lotnisk lub też przy zalogowanych tytkach dających im bonusy. Oni się bali gdziekolwiek lecieć, bo byli przyzwyczajeni do bloobów i nie wiele umieli zdziałać w warunkach dżungli.
nie nie failuja, a jesli failuja to o tym nie wiem. mozliwe ze to mlody alians, ale z pewnoscia nie brakuje im doswiadczenia przynajmniej czesc z korpow. Przykladem takiego corpa jest MMMS z ktorym malem do czynienia wielokrotnie jak sobie spokojnie zylem w Genesis - to co wyprawiali w tamtejszym low secu to historia mozna powiedziec ze wrecz trzymali tam sova przeganiajac wszystko dookola.i na potwierdzenie Twoich slow ze merciless nie ma + do PL: http://eve-kill.net/?a=kill_related&kll_id=9657796mnie?
lol nitefish popatrz na swoj kb w maju i na moj - liczby nie klamia.
lol i to jest wlasnie zle bo rezydenci npc regionu maja unfair advantage w porownaniu do ludzi z sov 0.0. Zeby kogos przegonic z sov 0.0 przez 3 rfy kampisz go 23/7, zeby wyrzucic kogos z npc 0.0 musisz go kampic miesiacami. A posiadajac jednoczesnie wlasny sov nie mozesz przeniesc wszystkich sil do npc 0.0 i np. kampic przez miesiac albo kwartal H-PA.inity jak was przegonily nie mialy czego bronic (czyt. nie mieli sova) my mamy i to jest roznica.
To była chwilowa akcja, jakby merce miały plusa to tak samo musiało by tego plusa mieć Agony czy BUFU. A nie mamy.
Mimo możliwości latania na spędy po 50-400 osób masz i tak mniej killsów ode mnie
No właśnie lol, bo żeby kogoś wywalić z sov 0.0 potrzebujesz armii z superami i zylionem pilotów.
W NPC 0.0 musisz się wykazać czymś więcej i nie chodzi tu o liczby.
Merciless nie maja blue do PLto, ze byli we flocie NC. i strzelali do tych samych hostow co PL nie swiadczy, ze maja blue do PL
@Dark Flonoe: kolejny raz potwierdzasz, swoj niski poziom wiedzy o eve albo zwyczajnie patrzysz na wszystko ze swojego waskiego punktu widzenia...
Jonas troche wyrozumiałości. Przecież ludzie tu juz cierpią na samą myśl o tym że im stado altów nie starczy do obrony ich cennego dropu z 10/10 i bedą musili znizyć się o proszenie kogoś o pomoc w scoutowaniu drogi
I to widzac po systemarycznym odplywie pvperow z sov holding sojuszy do mieszkancow npc space.
Chociaz to chyba taktyka ccp nie potrafia sobie poradzic z lagiem to proboja zmniejszyc bloob przez zniechecenie do mieszkania w sov 0.0.
a o czym? zbieg okolicznosci no to wiesz mm nie ma wogole z nikim blue tylko przypadkiem strzelaja do tych samych hostow to samo dotyczy rzr, goonow, testow i pozostalych mieszkancow polnocy.
jest roznica bo MM nie leci roaming gangiem do RZR czy TNT godzine po wspolnym opie , zeby ich mordowac... temp blue to co innego niz "strzelamy tylko do czerwonych na overview"
Sorry ale mnie prywatnie to jeb...nie nerfami sov 0.0 pomalu zaczyna denerwowac. Nerf anomalek, nerf eskalacji, nerf jb. Sov 0.0 to coraz bardziej miesce gdzie jest fajnie wpadac upier.. komus raciarke moze pojechac jakis noob spawn ale nie do mieszkania. I to widzac po systemarycznym odplywie pvperow z sov holding sojuszy do mieszkancow npc space. Chociaz to chyba taktyka ccp nie potrafia sobie poradzic z lagiem to proboja zmniejszyc bloob przez zniechecenie do mieszkania w sov 0.0.
npc space nie da rady wykarmic tylu ludzi ilu jest potrzebnych do kontrolowania highendow przez sojusz
Tyle, że są całe regiony sov 0.0, o których możesz napisać to samo - Providence, żeby daleko nie szukać.