Eve Online > Wsparcie techniczne
The socket was closed.
Nerson:
Witam
Uzywam uslugi internetowej firmy Netia.
Mam problem z zalogowaniem do gry a mianowicie blad "The socket was closed" przy probie logowanie.
Kontaktowalem sie juz z supportem EVE i wynika z tego ze problem lezy w polaczeniu miedzy mna a serwerem.
Przyczyne u siebie wykluczylem, nie bede opisywal jak ale jestem na 99% pewien ze moja siec LAN i routing jest ok.
Pytanie do innych uzytkownikow netii - czy mieliscie jakiekolwiek problemy z dzialaniem gry lub strony www.eveonline.com?
Trzmielu:
Mam netie od około 2 lat i nigdy nie miałem problemów z połączeniem do eve lub strony. Jedynym problemem byl modem adsl sagema od netii. Po pewnym czasie przestal sie laczyc z internetem, wymienilem na router pentagrama i od tej pory wszystko działa.
amra:
czy przypadkiem nie masz tego po rozlaczeniu z serverem eve ?
Nerson:
--- Cytat: Kane McCallan w Luty 10, 2011, 05:11:02 ---czy przypadkiem nie masz tego po rozlaczeniu z serverem eve ?
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze nigdy nie udało mi się do niego podłączyć.
Ravenscar:
Cześć.
Ja używam Netii. Nigdy nie miałem tego problemu, o którym piszesz. Używam Win XP i Win 7 Pro. Może jednak ten Twój routing nie jest OK? Sprawdź firewalla, program antywirusowy itp. Moim zdaniem jakis program lub usługa rozłącza Cię z klientem EVE... hmm jeszcze przed połączeniem 8) Coś takiego pojawia się czasem tak jak pisze Kane. Wystarczy wtedy zaknąć i uruchomić ponownie klienta EVE.
o7
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej