Eve Online > Incursions
Nowe Planetary Interaction
Jonas:
I dłuższy całkowity czas pracy ECU tym dłuższy cykl jednostkowy. Więc jak masz cykl ECU 5h to 15 min cyklu jednostkowego. Jak 24h to już 30 min. Im dalej tym więcej.
Dormio:
--- Cytat: Sir Falo w Styczeń 26, 2011, 23:43:42 ---Generalnie używając tych samych planet, w tych samych miejscach, jak wcześniej miałem obłożenie procesorów takie, by akurat pasowało (cykle 5h, zmieniane średnio co 7h), to teraz nawet po zmniejszeniu ich ilości, dalej się nudzą.
W zasadzie, nie wiem co wazniejsze, ale wydaje mi się, że TOTAL jest wartością wyjściową, która można uznać za wyznacznik tego ile się wykopie. Chyba, że jest to wartość, hmm.. z tyłu pleców i trzeba się tylko sugerować RAW OUTPUT QUALITY INDEX, czyli "po staremu".
--- Koniec cytatu ---
A patrzyłeś na wykres ? Nastawiając na dany cykl niezależnie od tego czy to 1h czy 14d na wykresie masz pokazane wydobycie w zadanym czasie. Pokazane są wszystkie maksima i właśnie z nich mogą i wynikają różnice w wydobyciu w poszczególnych cyklach. Total może i rośnie w zależności od ilości głowic i czasu, ale to IMHO ma sens jako podstawa do planowania produkcji jedynie w sytuacji gdy dysponujesz zapasem pozwalającym zniwelować różnice wynikające z fluktuacji (na którą podgląd masz na wykresie).
Na swoich ECU zazwyczaj mam po 1-2 głowice i nastaw cykli na 24h. Głowice umieszczam na lokalnych maksimach (niestety trzeba ręcznie korygować położenie) i zwracam głównie uwagę na wynik cyklu, a nie total.
Co do wykopywania - gdzieś podawali ostatnio, że wraz z tą zmianą wprowadzili spoty w których masz czasowe i lokalne maksima. Zatem jeśli głowicę ustawisz na nim to nie dziw się, że po jakimś czasie złoże wraca do wartości uśrednionej.
Ideą zmian (CCP o tym wcześniej nawet napisało) jest zmuszenie graczy do większej aktywności przy równoczesnym zmniejszeniu wymaganych kliknięć. Domyślam się, że poprzez aktywność rozumieli konieczność wyszukania lepszych złóż co jakiś czas, eksportu/importu. Niestety drugi cel jest sprzeczny z pierwszym - dla mnie personalnie ilość kliknięć wzrosła.
Moje odczucia są średnio entuzjastyczne - cieszy mnie wydłużenie programu do 14d i możliwość montowania do 10 głowic, a także możliwość upg. (chociaż to się robi raz i zapomina o sprawie). Smuci fakt, że ECU zjada aż tak dużo PG i CPU. Poprzednio można było zbalansować wydobycie w odniesieniu do przetwarzania i na 1 planecie spokojnie produkować np. roboticsy (plazma), teraz niestety wg mojej opinii nie jest to możliwe nawet przy najwyższym CC. Teraz może kliknięć w ekstraktory jest mniej, ale więcej za to kliknięć w eksport/import (a co za tym idzie przepływów ISK na portfelu).
magni:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Styczeń 27, 2011, 11:17:02 ---I dłuższy całkowity czas pracy ECU tym dłuższy cykl jednostkowy. Więc jak masz cykl ECU 5h to 15 min cyklu jednostkowego. Jak 24h to już 30 min. Im dalej tym więcej.
--- Koniec cytatu ---
no wlasnie chodzi o to ze nie stwierdzilem takiej zaleznosci... mam kilka ekstraktorow, wszystkie ustawione na ten sam okres 4 dni, a na jednych mam cykl 1h a na innych 2h, wydaje sie to byc bez sensu
Oxylan:
PI trzeba traktowac jako rozrywke i odpoczynek od misji czy tam pvp, kasa z tego nie jest wielka, zebranie urobku z jednej planety np po 12 godzinach w przypadku wody, plasmoidow, czy metali przeklada się na zabicie jednego tlustego bsa, np 4planety profit taki jak zrobienie slabej misji lvl 3 a moze i lvl 2 + salvage, nie moze byc tak ze jedna planeta bedzie generowac 20mil dziennie...
magni:
PI jest jak najbardziej przydatne jesli produkujesz paliwo do wlasnych posow 0.0.
Oszczedności w porownaniu z kupnem w jita i dowozem sa znaczne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej