Eve Online > NoobGarten

Pytania początkującego o start w grze.

<< < (3/29) > >>

Kaevar:
Co do portretu, tym tez nie ma co sie chyba sugerowac, bo wchodzi zaraz Incursion i mozna sobie facjate zmienic totalnie :).

Co do rasy, ja polecam Minmatar jednak. Ich statki wygladaja jak odrzuty z wysypiska, ale pozwola ci skutecznie i szybko latac we flocie. Do tego dobre statki pirackie takze wymagaja zazwyczaj Minmatarow (Dramiel, Machariel). Tak wiec bierz matarow i ciesz sie wolnoscia wyboru (reszta ras ma mniejsza wolnosc w obrebie wlasnych statkow)

AreQ:
A to nie jest tak że i tak Cię ograniczać będzie rasa? Bo tak zrozumiałem z tematu o dodatku i nowych mordach. Ja np nie wyobrażam sobie nie startować jako Gallente, reszta jest jakaś dziwna z mordy:P

A kolega nowy mógłby powiedzieć co by go interesowało w grze, bo jak my wiemy PvP jest najciekawsze, ale on może mieć inne zdanie, a statki do PVE to troszkę inna rzecz(można by np pędzieć draka - wentualnie raven lub nie, raczej nie - t3 czyli tengu (wymaga dużo pobocznych skili żeby był sens wsiadać więc raczej bardziej odległa przyszłość). Tu jeszcze taka mała informacja Asaga - to że ma się skile na statek, tj sam hull, i można wniego wsiąśc, to nie znaczy że się powinno, wypada mieć jeszcze poboczne skile (np do modółków na odpowiednie sfitowanie tego statku, ale nie tylko, także chodzi o skile dające rózne "bonusy" do pewnych rzeczy niewymagane przez modółki, np zasięg dział i inne o których sie dowiesz jak zaczniesz grać, nie wszystko na raz).

Asag:
Wertując neta natknąłem się na taki krótki poradnik na temat ras:

http://evenoobguide.com/races.html

Czy info tam podane zgadza się z rzeczywistością? Mi to raczej trudno zweryfikować.

I jeszcze jedno pytanie o którym zapomniałem w pierwszym poście. Co się właściwie dzieje kiedy niszczą nam statek? Giniemy? Teleportuje nas gdzieś? Jakie są konsekwencje zniszczenia statku?

I drugie pytanie, co powinniśmy skillować w pierwszych dniach gry? Jest jakiś ogólny zarys czy to wszystko zależy od jakichś konkretnych czynników?

@ Arkadiusz
Co do przeznaczenia statku na początku na pewno PVE. Wydaje mi się że tak będzie bezpieczniej nauczyć się podstaw gry. Kiedy stwierdzę że już jakieś tam podstawy mam opanowane wtedy będę mógł pomyśleć nad przesiadką i fitowaniem PVP maszynki.
Ale do tego jeszcze sporo czasu, nie oczekuję że po 3 dniach gry będę śmigał jak stary wyga a gdzieś się uczyć trzeba.

AreQ:
Ten poradnik generalnie lekko opisuje statki danych ras, nie musisz się nim kierować, lepiej tym co przeczytasz tu na forum, zwłaszcza jeśli piszemy coś pod katem nowej postaci (i nie chodzi mi tylko o to co ja piszę).

jak stracisz statek jesteś w kapsule (POD), możesz nią uciec (bardzo łatwo chyba że jesteś w tzw bańce, do tego NPC nie strzelają do kapsół, jeśli stracisz statek na misji, na ratach, one nie zabiją Ci kapsuły na pewno). Po ucieczce np dokujesz i wsiadasz w gotowy/kupujesz następny statek. Dostajesz ubezpieczenie za statek (za fit nie) jeśli wcześniej wykupiłeś (Statki T2 ubezpieczenie dają groszowe w porównaniu do kosztu zakupu - na razie się tym nie przejmuj).

Jeśli byś stracił kapsułe, np inny gracz by ją zestrzelił, budzisz się w stacji domowej (w której masz ustawionego medic clona). Upgradujesz go do odp poziomu(na początku ksoztuje dosłownie grosze), i ruszasz dalej.

Co do skilowania polecam dołączenie do Unseen academy, tam do pewnych szkoleń są pierwsze skile wymagane(tzn modłki i statki a co za tym idzie do nich skile), później też Ci koledzy pomogą. Generalnie statki i fit do nich na początek, ew jakbyś robił misje to skile do nich.

Edit do Twojego Edita: Ok, ale możesz zacząć o tym myśleć już teraz i pod to skilować, wiele skili do PVE pokrywa się z tymi do PVP. (I tu strzelasz, i tam strzelasz, i tu nie chcesz zginąć i tam nie chcesz zginąć ;-)  )

Asag:
A czym się różnią tzw shield tank od armor tank?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej