Eve Online > NoobGarten

Cynara's Guide To The Galaxy - Largest 0.0 & Combat Field Manual

<< < (3/6) > >>

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Listopada 22, 2010, 16:14:22 ---
I tak, robię znacznie więcej niż tylko krytyka tamtego Guide'a. Jak chcesz pomóc swoim kumplom zrozumieć PvP w tej grze, to zapraszam do Unseen Academy na moje szkolenie z tego właśnie działu.

--- Koniec cytatu ---

hehe jeden juz dolaczyl, reszta konczy tutoriale :P

--- Cytat: Albi w Listopada 22, 2010, 16:06:44 ---No bez przesady, na tej zasadzie każdy mógłby bronić dowolnie złego np utworu muzycznego, obrazu czy tekstu mówiąc "ha, to zrób lepiej" - większość ludzi nie maluje, nie komponuje, nie pisze książek, nie wystawia przedstawień teatralnych, co nie znaczy że nie mają prawa do oceny że coś nadaje się na narzędzie proktologa.

--- Koniec cytatu ---

napisanie guide o przebywaniu w 0.0 to nie jest wystawianie przedstawien teatralnych czy malowanie obrazow to jest przelanie wiedzy na papier - zwykla wyrobnicza a nie artystyczna praca.

@Jakosc SHC
Nie zaprzeczam jest tam sporo wartosciowych informacji, ale zeby odroznic wartosciowa informacje od glupot trzeba miec jakies pojecie.

Ellaine:
To mi przypomina że od roku miałem narysować ilustrowany przewodnik po tym co statki robią.

Doom:
Dark przestań bronić swojego stanowiska bo kiepsko Ci to idzie. Ostatni argument którego użyłeś równie dobrze może zostać użyty przeciw temu gaidowi. Ty Sokole natomiast, weź to chociaż przejrzyj zanim zaczniesz pomagać układać chrust pod autorem i jego dziełem. Zwłaszcza że Null to nie tylko pvp.
Czy ktokolwiek z wypowiadających się tu osób przeczytał, nie przejrzał ale przeczytał ten dokument?

sc0rp:

--- Cytat: Doom w Listopada 22, 2010, 16:46:17 ---Dark przestań bronić swojego stanowiska bo kiepsko Ci to idzie. Ostatni argument którego użyłeś równie dobrze może zostać użyty przeciw temu gaidowi.

--- Koniec cytatu ---

Ponizej pierwszy z brzegu na pvp boardzie na shc post o drejku (znalezienie jego zajelomi kilka sekund).
source: http://scrapheap-challenge.com/viewtopic.php?t=21767&postdays=0&postorder=asc&start=120

--- Cytuj ---Been trying to find another ship next to the Cane to solo with and I've been looking at a Nano-Drake which I would be flying similar to the Cane - i.e. Kite. Opinions?

2x BCS II
2x Nano II

1x Y-T8 MWD
1x Warp Disruptor II
2x V-M15 Shield Matrix (those meta Invuls)
1x Large Shield Booster II (or best named, whichever fits)
1x Med Electrochemical Cap Booster (800s)

7x Heavy Missile Launcher II
1x Small Neut II

1x Med Ancillary Current Router
2x Anti-EM Screen Reinforcer

Drones either 5x Hobs or EC-300 (would probably go for Hobs)

Goes 1228 m/s non-overloaded, does about 480 DPS (or 397, wish I could check EFT right now, might remember my EFT fitting numbers wrong) with Hobs and CN Scourges, 397 DPS (290 something?) with other damage type missiles and Hobs. (Figures might differ a bit, don't have EFT open atm).

Shield booster to rep incoming damage at range. Cap booster to fuel MWD and Shield booster. Small neut for some frig defense. 2x Anti-EM rigs as Amarr are still hurty at range.

Should be faster than other BCs except Shield-Harb and Shield-Cane.

Quite like the fit regarding its looks, and I imagine it would fly very very similar to the Shield-Cane, so that's a big plus for me. Missile skills are okayish atm, just need to skill for T2 Heavies (and the Drake), so I'll probably give this thing a spin within the next 2 weeks. However, I have never flown a Caldari ship before so any opinions and thoughts would be appreciated.

--- Koniec cytatu ---

tia z pewnoscia tego posta popelnil ktos kto zjadl na pvp zeby - active nano-drejk /facepalm
Wiec mowienie ze skoro na SHC guide zostal objechany tzn. ze jest do bani jest delikatnie mowiac smieszne.

Ranshe:
Wyśmiali, bo jest co wyśmiewać. Pomijając już nawet fakt, że jest pełno literówek a narzędzia do automatycznego sprawdzania są powszechnie dostępne... Skoro już poświęca swój jakże cenny czas na coś takiego, to niech to zrobi porządnie a nie na odpierdol.

- Grid-fu manual jest cały zarąbany z goonsowego manuala bez wzmianki skąd to i czemu tu się znalazło + to już nie do końca aktualne jest.
- Część o ratach jest najwyraźniej przekopiowana żywcem z forum RAGE bo jest pełno tekstów "o tym napiszemy gdzie indziej później" albo "I won‟t spend a lot of time on this, but your RAGE Alliance overlords may or may not decide to install special equipment in a solar system that will draw pirates to that system like moths to an open flame. This is possible only through the development of a technology that I like to call “Unobtanistic Handwavical metaphysics”." No brawo kurde, bardzo dużo się z tego dowiedziałem o upgrade'ach.
- przestarzałe info o nosach, tracking enhancerach, transport shipach, jfów i blackopów w ogóle nie ma, o covert cyno wzmianka że jest i potem będzie wyjaśnione, ale potem nie ma nigdzie (nie dziwne jak blackopów nie ma), stare scramble, stare weby, stare rook/falcon, więcej nie przeglądałem bo nie latam innymi więc nawet nie wiem.
- rozdział fleet tactics to jakiś żart w ogóle.

Ogólnie to imho nice try, ale lepiej poprzeglądać wiki eve-o albo eve-uni. I nie, nie *przeczytałem* całego, bo mnie literówki odrzucają i nie da się.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej